Minden napra egy film

Minden napra egy film

D, a vámpírvadász

Vérszomj

2020. április 25. - BBerni86

Harcos, jövőbeli, vámpíros.

A jövőben a vámpírok váltak az uralkodó fajjá. Despotaként uralkodtak az embereken, a saját törvényeik szerint léteztek. Ám a végzet őket is utolérte: elkezdtek kihalni, egyre fogyatkoztak. Az emberek megerősödtek, és színre léptek a vadászok is, akik a megmaradt vámpírok vadászatába fogtak. A legsikeresebb köztük D, aki félig maga is 4_25d.jpgvámpír. Így állandó magányra ítélte magát, miközben olyan küldetéseket teljesít, melyre más nem lenne képes. Most egy család bízza meg – szépséges lányuk, Charlotte egy vámpír rabságába került. A lányt kellene hazahoznia, vagy, ha már vámpírrá tették, fájdalommentesen végezni vele. Nem csak D kapott megbízást, egy mágikus képességgel bíró vadászcsapat is a vérdíjra hajt. A helyzetet nehezíti, hogy kiderül, Charlotte nem emberrablás áldozata. Beleszeretett a Meier névre hallgató vámpír nagyúrba, aki egy olyan világba menekülne vele, ahol senkit nem zavar a szerelmük.

Szeretném, ha előismeret nélkül vágtam volna bele ebbe a történetbe. Akkor jobban tetszett volna? Mangaként ismerem D történeteit, ezt is olvastam. Sőt, ez a sztori volt a kedvencem a sorozatból. Ehhez képest az animáció csalódást halmozott csalódásra. Számomra pedig meghagyta a kérdést, hogy jobban tetszett volna, ha nem ismerem máshonnan a sztorit?

A grafikára nem lehet panaszkodni. Nem a hagyományos értelemben szép, de egész jól visszaadta azt, amit rajzolva láttam belőle. Egyik alak jobban sikerült, mások kevésbé. D és a keze rendben voltak, az akciójelenetekkel sincsen problémám. Charlotte is ok. A többiek már kevésbé. Leila alakja és karaktere is ellenszenves volt, elsőre le sem esett, hogy ő egy női figura. Meier meg elvileg egy nemes vámpír úr, aki elvekkel is bír, meg jól is néz ki. A jól néz ki tétellel itt gondjaim voltak, de nagyon nem akarok belemenni, hogy egy rajzolt alak mennyire jóképű. Inkább az a gond, hogy más karakterként képzeltem el, mint ahogy itt kinézett. Még valami, ami az előismeret miatt zavart.

A történet alapja, ami a manga cselekménye is volt. Csak éppen abban sokkal durvább dolgok megestek, sokkal sötétebb világa volt. Ehhez képest az animációban sok mindent finomítottak rajta, ami nem feltétlenül vált a történet előnyére, ha így talán emészthetőbb. A legnagyobb különbség Meier és Charlotte történetének a vége. Ez elég beteg megoldás volt. A manga tragédiát csinált belőle, ez meg nem is tudom, mi. Nem tiszta tragédia, de nem is happy end. Valahol a kettő között van, és nem is értettem, Leila miért örült annyira a végén. (Ahhoz happy end kellett volna, nem koporsó.)

De Leila és a csapata a másik, amiben nagy a különbség. Az a csapat sokkal betegebb volt eredetileg, mint ahogy itt láttuk. Ok, értem, miért nem akarták azt megmutatni, hogy nyomorult nőt nem csak csapattagként kezelték, hanem guminőként a közösbe is bedobták a társai. De így nem érthető annyira, miért csak egy volt, akit sajnált elveszteni. Azért nem egy szinten van egy családtagként kezelt baráttól elköszönni, meg olyan állatoktól, akik azért, hogy megtűrik maguk között, rendszeresen csoportosan megerőszakolják.

Hiába vannak benne jól és meglepően kitalált részletek, mindig inkább azt láttam meg, ami a másik verzióban jobban tetszett. Carmilla alakja és kastélya is jól néz ki, itt is üt az a gondolat, hogy miként akarnak a vámpírok a csillagok közé menni. Eleve az, hogy egy ilyen korszakba helyezik el a cselekményt. A vámpírok inkább a viktoriánus romantika része, nem egy jövőbeli, disztópia vadon alakjai, mint itt.

Szinkronnal néztem, így nekem az is adott egy pluszt, hogy D szinkronhangja szimpatikus volt. Amit hosszan levezethetnék a Castlevania sorozatból, de inkább nem teszem.

De, ha már Castlevania. Van hasonlóság, és az jobb. De egyszer D története is nézhető.

 

D, a vámpírvadász - 5/3,5 a manga sokkal jobban tetszett, a vége is sokkal frappánsabb lett. Ez legfeljebb érdekes.

https://www.youtube.com/watch?v=XirFUvnoiJU

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9915640472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása