Minden napra egy film

Minden napra egy film

Chicago PD

8. évad

2021. július 31. - BBerni86

Rendőrös, utcákat megtisztító, szervezetet modernizáló.

Chicago rendőrei továbbra sem pihenhetnek meg. Ám mielőtt az utcák megtisztítása lenne a cél, a saját soraikban is rendet kell tenniük. Atwater a saját bőrén tapasztalja meg ezt, mert nem hajlandó hallgatni, és kiáll az egymásnak falazó, többek közt rasszista kollégák ellen. Összefognak ellene, és a csapat hiába próbál segíteni,chic_pd.jpg ezt a helyzetet nem lehet könnyen megoldani. Az új felügyelő, Samantha Miller is célul tűzte ki a szabályos működést, és minden szabálytalanság megszüntetését. Hankkel alkut is tudnak kötni, és a régi, nem szabályos módszerek egyre inkább tűnnek el, noha akad egy-egy olyan eset, ahol élet-halál kérdése lehet, hogy lazábban kezelnek-e egy-egy előírást. Miközben Hailey és Jay kapcsolatba kezdenek, Kim és Adam közösen dolgoznak a gyászuk feldolgozásán, majd Kim belevág egy gyermek befogadásába és felnevelésébe is.

Ahogy a tűzoltók és a kórházi dolgozók élete is folytatódott a sorozatban, a Chicago PD is megkapta ugyancsak csökkentett epizód számmal a soron következő évadát. Számomra ez az a Chicago sorozat, amit egyre unalmasabbnak és érdektelenebbnek érzek, de az átívelések miatt még rászántam magam a 8. évadra.

Igaz, a COVID miatt az nem éppen akadt benne. Talán csak 1-2 alkalommal bukkant fel valaki a másik sorozatokból, nem volt crossover epizód sem. Legfeljebb emlegettek más karaktereket, de lényegesen azokhoz nem tettek hozzá semmit.

Ha már COVID. Ebben a sorozatban nem tettek erre súlyt, inkább egy másik jelenséget vettek nagyító alá. A rendőrség megítélése, rasszizmus. Itt egyértelműen azt erősítették meg, hogy duplán gond van. Nem csak a rendőrök engednek meg maguknak törvénytelen eszközöket, de a faji előítéletek ellen is küzdeni kell még a szervezeten belül is. A rasszizmust egyértelműen elítéli, és Atwater miatt egy teljes külön szálat szenteltek annak, hogy a rendőröknek mind kéknek kellene lenni, nem fehérnek, feketének, sárgának, stb.

A Chicago PD valahol a határon foglal helyet abban a kérdésben, hogy milyen eszközök megengedhetőek. Direkt olyan helyzeteket írtak bele, amikor a törvényes megoldás áldozatokkal jár. Emberek halnak meg és mintha a szabályzás a bűnözőket segítené. Hank korábban a tűz ellen tűzzel elv híve volt, most azért sokat szelídült. Talán ezért is annyira tragikus, hogy amikor személyes érdekek is képbe kerülnek, visszatér az a régi motoros, akivel annak idején Casey összeakasztotta a tengelyt. Nem merik azt mondani, hogy mindig szabályosan kell eljárni, de azt sem mondják ki egyértelműen, hogy a szabályok a rosszak és változtatni kell. Sajnálom is, hogy nem bátrabb az állásfoglalás.

Természetesen, most is van benne nem is kevés szappan. Itt is zavar, hogy lassan már mindenki járt mindenkivel és egyes párok nem bírnak sem együtt, sem külön lenni. Valahogy fura is, hogy a nyomozások és az ügyek komorak – a sorozat a Chicago szériák közül a legsötétebb hangulatú – mégis azon kellene izgulni, hogy Hailey ki tudja-e mondani, hogy szeretlek, vagy Adam és Kim ezredszerre is megpróbálják együtt. Unom ezeket, és ennek a sorozatnak nem tesz jót, hogy szerelmi szálakkal ívelnek át.

Új színészek közül egyet érdemes kiemelni, különben nem is igen voltak új szereplők benne. Nicole Ari Parker érkezett állandó mellékszereplőnek, érdekel is, mennyire ragad a sorozatba a felügyelő alakja. Üde színfolt volt az elvhűsége, majd meglátjuk.

Továbbra is ez a szerintem leggyengébb Chicago, de ez is folytatódik majd. Sajnos? Passz.

 

Chicago PD – 5/3 a rendőri ügyek nagyon egyformák, és unom is őket. Kb. ez a helyzet a magánélettel is.

Chicago Fire Season 8 Teaser | 'Chicago Wednesdays Return' | Rotten Tomatoes TV - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1516644210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása