Minden napra egy film

Minden napra egy film

The Equalizer

1. évad

2021. augusztus 01. - BBerni86

Bajba jutottakon segítő, új életbe kezdő, családot megtévesztő.

Robyn McCall a CIA egyik, ha nem egyenesen a legjobb megoldóembere volt. Nem volt olyan küldetés, amit ne vitt volna sikerre. Azonban egy ponton azzal kell szembesülnie, hogy az értékrendjeik nem egyeznek. Kész visszavonulni, bepótolni, amit elvesztett már a lányával, aki egy segélyszervezet tagjának hiszi a nőt. A civil életben is azt látja, hogy sokan nem tudják megvédeni magukat, és segítségre van szükségük. Neki megvannak a the_equalizer.jpgképességei, hogy segítsen. Két egykori társát – egy mesterlövész és egy hacker házaspárt – keresi fel, és vágnak bele együtt a segítségre szorulók megmentésébe. Miközben a nőre vadászni kezd az ügyészség, Robyn a mások érdekeit tartja szem előtt, és ment meg elrabolt személyeket, akadályoz meg robbantást. Még egy rendőrségi kontakt kiépítésén is fáradozik.

Egyszer volt, hol nem volt, egy Denzel Washington, aki mozifilmben játszotta sikerrel kétszer is a helyi megoldóember karakterét. Valaki erre azt gondolta, hogy ez a koncepció a tévében, sorozatként is működne. Az egykori kemény ügynök, aki most az utca emberének segít pár társát bevonva.

De persze, valamiben másnak kell lennie. Hogy lehet eladhatóvá, maivá és menővé tenni? Annyira téma most, hogy minden jó szerep pasiké és a nőknek több szerep kell! Megoldás: nem egy színész, egy színésznő lesz az esélykiegyenlítő! A rasszot azonban meghagyják, hiszen így egyből két dolog is ki lesz pipálva. Női hős, afroamerikai hősnő – minden szép és jó, ugye? Annyira igen, hogy elkészült az első évad.

Rövid évad lett, mindössze 10 résszel. Nem is húzták az időt, már az első részben kitalálja Robyn a civileket segítő titkos akcióját, beszervezi a társakat és egy ügyet is megold. Ezt követően pedig három szállal játszanak folyamatosan: az egyik az aktuális ügy. Valaki bajba kerül, Robyn pedig kihúzza belőle.

Nem tudom azt mondani, hogy ezek emlékezetes esetek lettek volna. Ahhoz túl egyszerű a megoldás, minden esetben. Robyn nem szokott hibázni, és pár pofon, már mindenkit le is vert. Ha meg adat kellene, Harry pötyög kicsit a számítógépen, és már mindent is tudnak. Bár az ügyek mások, ugyanolyan dinamikával oldják meg őket. Bár csak 10 rész, de ennyi is elég volt, hogy ebben a formában beleunjak.

Pláne, hogy Queen Latifah akcióhősként számomra nem hiteles. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy olyan ereje és ügyessége lenne, amit itt beállítanak neki. Látszik is, hogy mennyire beállított és nem igazi az egész. Szerintem ennél alacsonyabb rúgásokat akció sorozatban nem láttam, még én is magasabbra felrúgok, mint itt Robyn, pedig én a fitness videóból tanultam, nem a seregtől.

A második állandó elem, ahogy Robyn megtéveszti a családját. Kötelező jelleggel, minden részbe bekerül a lánya, és az a küzdelem, hogy anya is tudjon lenni a nő, ne csak másokon segítő ügynök. Érdektelen és unalmas is ez a szál, amit az sem dob fel, hogy a nagynénjét játszó színésznőt inkább nézném a nővérének, mint az őt felnevelő, és a lányával is sokat segédkező idősebb nőrokonnak.

A harmadik, Robyn és Dante nyomozó kapcsolata, amiben van egy kis macska-egér játszma, de egy flört lehetősége is. Mintha a Person of Interest hasonló szálát, jó 4-5 évadot igyekeztek volna pár részbe belenyomni. Nem is tetszett így.

A 2. évadot berendelték, de nálam az a szint, mint az új MacGyver. Túl üres, hogy folytassam.

 

The Equalizer – 5/2 az ötlet még elment volna, de a történetek gyengék és Latifah nem hiteles verekedésben.

The Equalizer Season 1 Trailer | Rotten Tomatoes TV - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1316646192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása