Minden napra egy film

Minden napra egy film

Ambulance

2022. május 30. - BBerni86

Rövid leszek, mert akciófilmről túl sokat nem tudok írni. Ez nem igazán az a zsáner, ami megmozgatja a fantáziám.

A cselekmény: adott egy veterán, akit egy bűnöző nevelt fel és a mostohatestvére maga is bűnöző lett. Sikeres ambulance.jpgbankrabló. Amikor Will feleségének műtétjét nem fizeti a biztosító, Danny lenne, akitől kölcsön kérne. Pénzt nem kap, de munkát igen: legyen a sofőr a következő, még aznap lezajló bankrablásnál. A dolgok azonban elszabadulnak, és Will - Danny egy haldokló rendőrrel egy mentőben kötnek ki, amivel igyekeznek elszökni, míg a túszul ejtett mentős a rendőrt igyekszik életben tartani.

Nem valami agyas sztori, ez gondolom látszik. már kapásból az agyament, hogy Will besétál, aztán szinte azonnal mennek is bankot rabolni? De vannak még benne ilyenek. Ha sikerül az agyat kicsit lekapcsolni, azért nézhető, de ez nagyon nem az a film, amit át kellene gondolni. (A végére ez különösen igaz - onnantól, hogy a kartell megjön, a maradék ész is elszáll.)

Tele van autós üldözéssel, amiben az lenne a pláne, hogy a rendőrök mindenféle spéci autóval a mentőt üldözik, és Will annyira jó sofőr, hogy mindig ő kerekedik felül. De ez az, amit nem tudok eldönteni, milyen volt. Az autós üldözés engem untat - a Halálos iramban filmek ugrottak be, bár ez talán kevésbé fizikát meghazudtoló, mint azok a filmek. Bár, nem olyan sokkal...

Nekem jobban bejöttek az orvosi vészhelyzetek, ha itt is áll, hogy az agyat le kell kapcsolni. Will ezerrel menekül a rendőrök elől, kunsztokat kell csinálnia, közben meg veszik le a vérét nem is egyszer? Néha már vártam, mikor ájul el. Néha úgy is tűnt, hogy rosszul van - filmes csoda, hogy végig talpon tud maradni.

A történet tehát nem izmos, végig az akció adja el. Will és Danny kapcsolata is annyival le van tudva, hogy testvérekként nőttek fel és más emberek lettek, de a kötődés még megvan. Ennyi - egy-egy szereplő elmondásából derül ki, hogy Danny milyen zseniális bűnöző, vagy Will mennyire hősies katona volt. Ezekkel nem lettek mélyebben a szereplők. Hiába kapott elég erős szereposztást a film.

Döntően pozitívak a kritikák, akciófilmnek szerintem is korrekt, bár azért láttam már jobb Michael Bay filmet is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9917844253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2022.06.01. 11:38:52

A féktelenül, a vin diesel FF filmek és danny ocean keveréke egy adrenalinlöketben! Nagyon jó akciófilm, de Bay kezét le kellett volna fogni, nincs egy kameramozgatás sem csak rángatás, de olyan, hogy majdnem előjött a nemlétező epilepsziám is tőle.
süti beállítások módosítása