Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatnéző

The White Lotus, Shantaram, A mi kis falunk

2022. december 06. - BBerni86

Behoztam magam a The White Lotus (s02e01-05) 2. évadával. Kezdünk többen rákapni, az 5. részt harmadával többen látták, mint a korábbiakat.twl2_1.jpg

Egy új történet, új helyszínen és egy másik White Lotus hotelben. Azért egy közös szereplő akad: Tanya itt már férjes asszony, és az 1. évadban megismert párjával Szicíliában nyaral. Mindenki mást lecseréltek köröttük, és akkor is működne a történet, ha ez a szereplő sem lenne.

Újfent igaz, hogy van szórakoztató faktor, de ez dramedy. Messze nem komédia. Minden kiemelt nyaralónak van valami családi problémája. Most közös vonása is van ezeknek: a szex. Két baráti házaspár tagjai kezdenek rájönni, hogy a másik miképpen csalja meg, vagy van rá rossz hatással a régi barátja. Egy olasz eredetű család három generációja a középső férfi széteső házassága miatt van kikészülve – a felesége megelégelte, hogy a férje folyton csalja. Itt mivel vigasztalja magát? Prostituálttal. De az ő apja is nagy csajozó, a fia meg éppen azzal a lánnyal kezd viszonyba, akiről eleinte nem tudja a szakmáját, azt meg most sem, hogy az apja is igénybe vette a szolgáltatásait. A már emlegetett Tanya pedig arra jön rá, hogy a férje hazudik neki, és egy itt élő gazdag meleggel kezd el barátkozni. Asszisztens, unokaöcs, viszonyok és titkok akadnak itt is. A hotel irányítója meg éppen az eltitkolt leszbikus beállítottsága miatt szenved.

Már szinte guilty pleasure sorozat, csak éppen ezek a szereplők ritkán érzik magukat boldognak. Még ha buliznak és látszólag jól megvannak, akkor is gyűlnek a viharfelhők és elég komoly sérüléseket szednek össze. De el van találva az arány, ahogy dráma is, de szórakoztat is. Az embert egyszerűen már érdekli, mi fog ebből kisülni.

Ismétlik a szerkezetet is: az elején megtudjuk, hogy többen vízbe fulladtak. De azt nem, hogy kik. Minden kapcsolatban pedig lassan eljutnak arra a pontra, ahol robbannak. Egy-egy családon belül több olyan konfliktus is akad, ami katasztrófához vezetne. Mit várok leginkább? Ahogy Albie rádöbben majd, hogy az apja is Lucia ügyfele volt. Meglepően könnyen megemésztette, hogy a lány másokkal van pénzért. Azt is könnyen vette, amikor Cameron után ment a lány, mert még tartozik neki az estéjükért. De azért szerintem az majd eltalálja, amikor az apjáról tudomást szerez. Ha… Azért arra is van esély, hogy megmarad ez a titok. Valahol ez az, amit szeretek is benne: nem lehet tudni, hogy mi robban majd, mi nem és ki lesz, aki meghal.

Attól tartok is kicsit, hogy majd elrejtenek mosolyok mögé mindent, ahogy tették az 1. évad végén.

A helyszínválasztás megint telitalálat. A hotel Taorminában van, kilátással a Vezúvra. De mentek is a Vezúvra, járják Taorminát, mentek át Palermoba és volt már úszás, hajózás is. Idén én is Szicíliában voltam, így én kifejezetten élveztem, amikor ismerős helyszíneket találtam: a templom tere kilátóval Taorminában, vagy az ókori színház, Palermo operaháza pl. ilyenek voltak. Egész jól elkapja azt a hangulatot.

A színészekre még rápakoltak egy lapáttal. Még több név, és ismertebbek is, mint korábban. Theo James és Aubrey Plaza a baráti/rivális házaspárok között vannak, F. Murray Abraham a kanos nagyapa, Tom Hollander a Szicíliában élő meleg férfi és még lehetne sorolni. A többséget nagyon eltalálták, illik rájuk a szerep.

Még 2 rész van vissza, érdekel is, mi lesz a végjáték.

 

Közeledik az évad végéhez a Shantaram (s01e09-10) is. Talán itt is 2 van vissza, és itt is lassan elérünk a shantaram109.jpgtöréspontra. Pontosabban, Lin nyaka körül szorulni fog a hurok.

Lassan összetalálkozik minden szál: Karla titkos üzelmei, Khader Khan földszerző hadjárata, Maurizio és Modena drogárulása, Lin menekülése és az új otthona a nyomornegyedben. Lin köt össze mindenkit, és az a nagy játszma, ami a területért zajlik, ahol most a nyomornegyed áll. A nyomában meg ott van a rendőr, aki vissza akarja zárni a főszereplőt a börtönbe.

Egyszerre megy előre a főszál, miközben még jut egy-egy részre saját történetszál is. Maurizio kísérlete a bosszúra Lin ellen és annak következményei, a szegény prostituált ügye, akit Karla megsajnált.

Elkezdődött az összevonás, már érnek össze a szálak és derülnek ki a titkok. Ahogy abban is egyre biztosabb vagyok, hogy egy évadba nem fér bele minden. Most arra szavaznék, itt jutunk el addig, hogy megtudjuk, miért kell majd bosszút állnia Linnek.

 

Végül, amit ebéd mellett fogyasztok: A mi kis falunk (s08e02). Most különben ebben is az étel volt a téma: Károlynak diétázni kellene, erre mindenféle trükköt bevet, hogy kalóriadús élelmiszerhez jusson. Volt, ami mégamikis802.jpg egészen normális poén volt, más már erőltetett. Amit a végére is kitalált… Ha értem is, hol és milyen szinten poén, nem nevettem rajta.

Mellette Bazsó alkotott még, mint művész és ebbe vont bele másokat is. Valamint, Laci szerencsétlenkedett egy sort.

Sok mindenkit megmozgattak, váltogattak a helyszínek és a szereplők között. Nem egy okos rész, de az ebben a sorozatban ritka, mint a fehér holló. A szokott színvonalat és szórakoztatást azonban hozza.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7617996234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása