Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sárkányok (6 vagy 8. évad, számolástól függően)

2018. március 21. - BBerni86

Barátos, állatmentős, kalandos, harcos.

261202-2.jpgLassan összeállnak végre a részletek: a Perem és a szigetek nem véletlenül kerültek több rosszfiú látóterébe is. Johann, aki kalmár álcáját csak megtévesztésre használta eddig, bérencekkel igyekezett a lencsék nyomára bukkanni, de Hablaty és barátai ténykedése olyan sikeres volt, hogy már kénytelen felfedni magát és irányítani az akciókat. Öt lencse kell, hogy a sárkányok királyának nyomára jusson, akit nagyon el akar kapni. A Sárkánylovasok természetesen az útját állják, és megindul a versenyfutás a lencsékért. Minden szövetséges mozgásba lendül, amelyek újabb, nem várt szövetségeket eredményeznek: Mala és Dagur szerelmével két törzs egyesül. De közben a lovasok olyan kalandokba is belecsöppennek, mint Takonypóc regényötlete, az ikrek próbatétele a Thorston név viseléséért.

Szegény Sárkányok, veszekedhetünk azon, hányadik évadnál járnak! Ez az évad a 6. vagy a 8. volt? A durva, bármelyik válasz lehet jó. Ha csak a Netflix szériákat számolom, akkor 6 volt. Ha a teljes mesesorozatot, akkor a 8 a helyes válasz.

Amin viszont nem lesz vita: tartotta a szintet a sorozat. Ami különben magas elvárásokat jelent, hiszen a DreamWorks egyik legsikeresebb és legjobban sikerült meséjének a plusz kalandjait jelentik ezek a történetek.

Nagyon tetszett, ahogy ezt a 6 évadot a végére egyetlen nagy kalanddá tudták összefogni, és olyan átívelést találtak ki neki, ami valóban átfogja az összes eddigi kalandot. Ebből fakad az is, hogy ez az évad nem a kis külön kalandokra koncentrált, hanem már minden erre az átfogó történetre koncentrált, és előkészítette a szezon végi nagy összecsapást.

Az is dicséretes, ahogy még az egész estés mesével is sikerült kapcsolatba rendezni. Természetesen nem árulom el hogyan, de ad egy pluszt a 2. résznek ez a széria.

Mindez nem lett a mese minőségi romlásának oka. Továbbra is az a szerethető sorozat, amiben megférnek a kedves és bolondos kis kalandok. Ugyan már készülnek Johann ellen, de mellette élik az életük, és a készítők odafigyeltek, hogy megmaradjanak a kalandok és mindennapi őrületek.

Mert a sorozat, ennek az évadnak is a fűszerét az adja, hogy milyenek ezek a vikingek. Tipikusak sok szempontból, de kedvesen és humorosan azok. Szerethető mindegyikük, hibáikkal együtt. A mellékszereplők is karakteresek, és még az örömöm is megvolt, hogy Dagur és Mala pár lettek – amikor Takonypóc csinálta a házasság előtti próbákat a szigeten, én már akkor azt számolgattam, hogy inkább Dagurnak kellene a lány is, a próbák is. Ráéreztem! A végére a készítők is így gondolták.

A sárkányok még mindig cukik – főleg Fogatlan – és a grafikai motor a szokott szinten pörög.

Jövőre már a 3. egész estés jön, addig: viszlát, sárkányok és lovasaik!

 

5/4,5 (Sárkányok S6) ezzel az évaddal a Netflix szerződés lejárt, és jár a piros pont, ahogy elvezettek minket a 2. egész estés mese elejére. Nem is hittem volna, hogy ennyire oda tudják kapcsolni. Ebben az évadban az átívelő szál lett a vezető, és ez is jól állt neki, miközben megmaradtak a kis mókás, mosolygós sárkánylovas pillanatok is. Ez egy szerethető, kedves széria, ami gyerekbarát, de felnőtt fejjel is élvezhető. Zárta a szálakat, mindenkit eljuttatott a neki illő helyre. Humoros, kalandos. A látvány a megszokott minőség. Én szerettem!

https://www.youtube.com/watch?v=aVR-pfa5Wu0

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4913764830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása