Minden napra egy film

Minden napra egy film

Éjszakai játék

2018. május 19. - BBerni86

Kalandos, akciós, félreértős, játékos, bűnözős.

Max és Annie mindketten nagy játékosok, akik egy nagy versenyen találkoztak és szerettek egymásba. A lánykérés is Activity feladvány volt, az esküvőn az első táncot is játékgéppel prezentálták. Máig, a baráti társasággal hetente összejönnek, és játszanak. A hazatérő Brooks, Max sikeres és irigyelt bátyja borítja a megszokást. Ő egy különleges, emberrablós játékot talál ki. A csapat jó kedvvel nézi végig az emberrablást, majd letoltes.jpgmindenki a maga párjával nekiáll a nyomozásnak. Nem is sejtik, hogy valódi ügybe keveredtek, csak amikor már véresen komolyak a körülmények. Míg igyekeznek bejutni a rendőr szomszéd adatbázisába, autós üldözésbe keverednek, olyan magánéleti kérdésekkel is szembenéznek, mint a gyerekvállalás vagy egy régi szerető személyazonossága.

Volt némi előzetes elvárásom, hallottam már erről a filmről, hogy jó lett. Szerettem volna, ha így van, de egészségesen lenyomtam a reményeim, nehogy csalódjak.

Ehhez képest a film már az első percekben megvett kilóra. Ahogy Max és Annie játékmániás életéből felvillannak kis kockák, amilyen arcot vág Annie partnere, amikor leesik neki, hogy a lány bizony otthagyja a férfiért, aki pontot lopott tőlük – kész.

Mert ez a film tényleg vicces! Olyan humorral, ami nagyon eltalálja a humorérzékem. És sokféle is a nevettetés. Akad benne fekete humor, és ennek is megvan benne a helye. Leírva nem tűnik viccesnek, ahogy Annie kioperál egy golyót a férje kezéből egy terrorista honlap segítségével, de a jelenetet látva szakadtam rajta. De említhetném a trailer véres kutyáját is, a filmbeli jelenet még sokkal viccesebb. Vagy a gépcsavar beszippantotta rosszfiú. Soha nem lépik túl a határt, fekete, de nem morbid. ÉS mellette ott van az a viccáradat is, ami simán vicces, fekete minősítés nélkül. Nekem fontos, hogy nem undorítóságokkal és altesti poénokkal operálnak, ez sokkal igényesebb.

De a film akció része is nagyon rendben van. Miközben vicces, hogy a komoly bűnügyet játéknak felfogó párosok mibe keverednek, jól is néz ki, amiket összehoznak neki. Az autós üldözés, a lövöldözés, de akármelyik akció részt kiemelhetném, megáll a maga lábán.

Jó a film dinamikája, pörög végig és a címéhez méltóan nagyon játékos is. Imádtam azt is, hogy mertek játszani azzal, mi a valóság és mi a játék. Már amikor azt hisszük, mindent átlátunk, akkor is jön egy csavar, és még utólag is töprengtem, mi volt megrendezett és valódi. Jó játék volt ez is!

A karakterek jól ki vannak találva. Mindegyikük ismerős lesz, egy kicsit klisések, de feltöltik úgy őket, hogy mégse csak papírmasé figurák.

Ehhez kellett a jó szereposztás is. Jason Bateman számomra rég volt ennyire vicces, és Rachel McAdams nagyon illett mellé, megvolt a páros közt a kémia. Arról nem is beszélve, hogy ledöbbentem, mennyire jól néztek ki – Batman sokkal leharcoltabb, öregebb pl. a sorozatában.

Az egyetlen negatív élményem, de az nagyon nem tetszett, Ryan randi partnere, az angol Sarah. Aki Sharon Horgan kiválasztója, meg kellene ütni! Nagyon nem Sharon Sarah!

Pozitív énképes, családi értékek mellett kiálló, úgyhogy még pozitív mondandó is akad.

Az utóbbi idők legjobb komédiája volt nekem, biztos fogom még újranézni!

 

Éjszakai játék - 5/4 könnyed, néhol kicsit fekete humorú, ötletes komédia, egész jó szereposztással. Tetszett.

https://www.youtube.com/watch?v=3qyu3X_hqQg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7413967864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása