Minden napra egy film

Minden napra egy film

Gyerekrablók

2018. május 25. - BBerni86

Üldözős, anya fiát visszaszerzős, hajszás.

Karla élete a fia körül forog: imádja a gyereket, és még a volt férje ellen sem hangolja, aki pedig el akarja venni tőle a gyerekfelügyeletet. Éppen a vidámparkban játszanak, amikor Karla kénytelen felvenni az ügyvéde hívását. Mire visszafordul, Frankie nincs sehol. Azonnal keresni kezdi, és látja, ahogy egy nagydarab asszony a kocsijába rángatja a kisfiút. Karla rohan utánuk, majd ő is autóba pattan, és rájuk tapad minden áron. Mivel a mobilját elejtette, nem tud telefonon segítséget kérni. Azzal próbálkozik, amivel tud: a rendőrség figyelmét próbálja 30610.jpgfelkelteni, illetve tárgyalni az emberrablókkal. Szembesül vele, hogy a rendőrségre várva kevés az esélye, így a végsőkig folytatja a hajszát, még akkor is, ha egy egész gyerekrabló hálózattal kell szembenéznie.

Talán nem fair, hogy azt emelem ki a filmből, ami nagyon bökte a csőröm, de más filmnek elnézem. Ez pedig a mese és szerencse faktor. Egyszerűen ne hiteles, nem lehet komolyan venni! Karla sorozatban szerencsésen jön ki a helyzetekből, mintha tényleg ülne egy védőangyal a vállán, és mindenen keresztülvezetné. Nem tudják lerázni, ha mégis, még véletlenül is a gyerekrablókba botlik. Persze.

De tény, ha ezt figyelmen kívül tudjuk hagyni, akkor az agyunkat kikapcsolva ez a film kellemes, kis akciós szórakozás lehet. Ahhoz minden összetevő benne van.

1: feszültséggel teli helyzet. Mi lehet rosszabb, mintha a szemed előtt rabolják el a gyereked? Karla minden mozdulatából süt a pokoli helyzet keménysége. Minden lépés életveszélyes, és nem engedheti meg magának, hogy hibázzon. Mert akkor a fiát soha nem látja többé. Ez a szülők egyik rémálma, nem?

2: akciódömping. A film tulajdonképpen annak a krónikája, Karla hogyan üldözi a gyerekrablókat. Az egész egy autós hajsza, aminek a végére belekerül egy kis mentőakció is. Az autók száguldanak, és elég sokféle helyzetet kell kezelni az autópályán a rendőröktől kezdve a balesetekig.

3: Halle Berry. Az Oscar-díjas színésznő mindent kihoz a karakteréből, amit ki lehet. A szenvedése, de az akarata is süt a vászonról. Az sem árt, hogy Berry még mindig kinéz úgy, hogy elmegy kisgyerekes anyának. Sok filmben zavart már, hogy az a színész, akinek a filmben pár éves gyereke van, inkább nagyszülői korban van. Pl. Tom Hanks. Előszeretettel adnak a filmjeibe mellé kisgyerekes nagycsaládot, noha nagyon jól tudom, mekkora gyerekei vannak igazából. De itt ez nem gond, Halle hiteles anyának játékban és külsőben is.

4: fordulatok. Talán klisések és hasonló filmekben láttunk már ilyeneket, de akinek nincs sok ilyen élménye, még szórakoztatónak is fogja találni. Én inkább azon mosolyogtam, hogy bár először láttam a filmet, volt olyan sor, amit együtt tudtam mondani a szereplőkkel: Én nem mondtam, hogy két gyerek van. Vagyis, igen, klisés fordulatos.

Ha valami még elfért volna benne… talán egy kis humor. Bár ebben nem vagyok biztos, egy gyerekrablós témának nem kell viccesnek lennie. A film feszültségét azonban közben érdemes lett volna oldani kicsit. Mindegy, ez legyen a legnagyobb bajom!

Messze nem hibátlan, hihetetlen a hajsza, de ahogy említettem, agyalás nélkül szórakoztató.

 

Gyerekrablók - 5/3,5 látványos, jó a főszereplő, de annyira mese! Ha nem akarod komolyan venni, jó lesz.

https://www.youtube.com/watch?v=NteHMclkWx8

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8513996346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása