Minden napra egy film

Minden napra egy film

Gotham

4. évad

2018. június 03. - BBerni86

Nyomozós, bűn világát épülős, ármányos.

Pingvin átvette a város irányítását, a rendőrségnek is úgy kell ugrálni, ahogy ő akarja. Jim Gordon nem bír ebbe beletörődni, és ahhoz fordul segítségért, akivel szintén harcolt, de aki tisztességes gonosz volt: Falcone. Aki már nem akar Gotham ura lenni. A lánya, Sophia viszont felfigyel a nyomozóra. Segítséget ígér, és titkon kapcsolatba is lépnek. Míg Sophia Pingvin közelébe férkőzik, a Malac nevű gonosztevő rendőrökre vadászik. Bruce életébe Ra’s al Ghul lép be, aki a fiúból az örökösét kívánja kinevelni. Elő is idézi azt a válságot, ami kiforgatja magából a Wayne fiút. Ed visszatér a hibernációból, de elvesztette az éles elméjét. Lee mellett köt ki, akibe lassan bele is szeret, és egy új alvilág építésébe fognak. A színfalak mögött pedig készülődik Jerome Valeska egy tébolyult nevetést hozva a városba…hqdefault.jpg

A legerősebb képregény sorozat, amit idén eddig láttam? A Gotham negyedik évada. Igaz, még vissza van a Jessica Jones és a Punisher, de a Gotham idén nagyon feladta a leckét. Ritka, hogy egy sorozat a végére sokkal jobb, mint az elején, de itt fellépett ez a fehér holló, és remélem, marad is az utolsó, ötödik évadra is!

Mi tetszett ebben az évadban? Pontokba is tudom szedni.

1: a cselekmény. Még erőteljesebb az a vonulat, hogy a Gotham a rosszakról szól elsősorban, és ez piszkosul jól áll neki. Fordulatos, izgalmas, minden részre rápakolnak még egyet. Annyi jól felépített történetszála van, hogy még azt is megengedhették maguknak, hogy az egyik főszereplőt egyik részről a másikra kiírják. Működött, jött új és lendületes rész. Már ott tartanak, hogy biztonsággal kezelik a szereplőik tömegét, és rafináltan váltogatják köztük a fókuszt.

2: a gonosz karakterek. Árnyaltak, összetettek, van jelenük, múltjuk és jövőjük. Már sokan itt vannak, akik az ismert Batman ellenfelek: Mr. Fagy, Poison Ivy, Macskanő, Pingvin, Rébusz, megismertük az Árnyak Ligáját, és még sorolhatnám. Sőt, itt van az is, aki a legfőbb nemezis és a legnagyobb karakter az egészben: végre itt van Joker, ha még nem is ezt a nevet használja! (De ki más lenne, ha nem ő?) Nagyon bírom, hogy ők nem papírmasé gonosztevőt. Sokaknak még szimpatikus vonásaik, szerethető dolgaik is vannak. Lelkileg összetettek, honnan jutottak hova és miért. Tragikumok van – a jófiúk negyed annyira sem érdekesek, mint ők.

3: a látvány. Ez a sorozat nem néz ki gagyin. Természetesen nem tud olyanokat, mint az új Bosszúállók, de tévés szinten nagyon korrekt, amit kaptunk. Hangulatos, látványos, és nem csak az akciók, de minden körítés is jól kitalált, kidolgozott, látványos.

4: casting. Nem a jóké. A gonoszokat viszont nagyon eltalálták. Rengeteg a sorozatos ismerős, idén remek volt a Teen Wolf Allisona. De a nagy kedvenc a Shameless Ian-e. Mondjuk, az őrült maszk jobb a fehérnél, de alakul ez még…

Ha a negatívumokat nézem, mindenképpen Jim Gordon kerül az első helyre. Messze nem az a fehér lovag, akit a filmekből ismerünk. És nem erős a színész sem, aki játssza. McKenzie nem egyszer elveszettnek is tűnik a többiek között. Miközben Mazouz belenő a köpenybe, ő fogy.

Nagyon tetszett, ígéretes a felállt status quo is! Alig várom az 5. évadot!

 

Gotham - 5/4,5 még mindig Gordon a gyengepont. A gonoszak remekek, a történetek izgalmasak. Ütős.

https://www.youtube.com/watch?v=lp_bsz_4e3U

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8214015482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása