Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

The Blacklist

2018. június 24. - BBerni86

Vasárnap, ahogy ígértem korábban, most elmesélem, mi volt a The Blacklist 5. évadában!black1.jpg

Tehát, Tom megörökölte a titokzatos bőrönd titkát, és Liz kedvéért ki akarta deríteni róla az igazat. De titokban kellett csinálnia, mert Red is a bőrönd nyomában volt, ahogy egy bűnbanda is. Még Lizt sem avathatta be, aki képes volt elfogadni, hogy Red az apja és beengedte a családi életükbe. Mert látszólag minden jól működött: Liz oldotta a fekete listás ügyeket, összeházasodtak és nevelték a lányuk, akit már nem tiltottak a nagyapjától sem.

black2.jpgDe elkapták őket, és Red későn érkezett. Liz ugyan túlélte, de hónapokig kómában volt. Tomnak nem volt ennyi szerencséje, őt halálra késelték. Az volt az utolsó kívánsága, hogy Liz derítse ki az igazat.

A nő ettől kezdve szólóban nyomja. Otthagyja az ügynökségét, és Tom gyilkosa után nyomoz. Felfedezi magában, mennyire messze képes elmenni. Akár gyilkolni is könyörület nélkül. Ám a szálak túl magasra vezetnek - egy korrupt rendőr elkapásához vissza kell menni az osztagba. Miközben tudja, hogy az apja nem fogja elmondani neki, mi van a bőröndben, amit elvittek Tom gyilkosai. Emiatt van is köztük konfliktus, de megegyeznek abban, hogy nem értenek egyet és mindenki a maga győzelmére hajt.

Egy személy van, aki Tom gyilkosának fontos, Liz rajta keresztül akarja elkapni. A lányról kiderül, hogy ő is Red lánya, csak más anyától. Tanúvédelmi programban volt eddig, és menekül Red elől.

A végjátszmára, egy meglehetősen béna átverős részben Liz megrendezi az elrablását, igazából együtt dolgozik a bűnözővel, aki végre elmondja neki, mit rejt a bőrönd, mire jött rá Tom. Red ugyan elkapja, de nem tudja, hogy későn jött, Liz már mindent tud.black3.png

Liz a férje sírjánál annak szellemével beszélget, és a még nagyobb igazság kiderítésére szánja el magát. A bőröndben csontok voltak, az igazi Reddington csontjai. Akivel együtt dolgozik, akit apjának hitt, csak egy imposztor. De kicsoda, és miért csinálja ezt? A kiderítésben a nővére fog segíteni.

Másik szálon végre összejött Samar és Aram. A pasi tulajdonképpen azóta szerette a nőt, hogy bekerült a csapatba. Csak valami mindig közbejött nekik. Most viszont jól megvannak. Aram egy gyűrűt ad neki. Eleinte nem gondol bele semmit, de Don elülteti a bogarat a fülében. Ha a nő is komolyan gondolja vele a kapcsolatát, jegygyűrűnek fogja látni. De Samar csak egy sima ajándékként hordja és nem reagál másként. Aram el is bizonytalanodik kettejüket illetően. Amikor minderre black4.jpgfény derül, Samar visszaadja a gyűrűt. Aram ezt szakításnak veszi. Szenvednek mindketten, amikor egy ügy közben a nőt elrabolják. Félholtan kerül elő - túléli, de kómába esik. Még egy üzenetet sikerült elküldenie - ha Aram megkéri a kezét, igent mondott volna. Szereti. Így a férfi megszállottan ül az ágya mellett, felhúzza az ujjára a gyűrűt és most megkéri a kezét. Az orvosok nem biztatják, ha fel is ébred, komoly agysérülései lehetnek. Samar felébred, agyilag is ok, és valóban házasodni akarnak.

Ezek a spoilerek.

ÉS mit gondolok? Hogy utáltam az egészet!

1: Tom halála. Pedig félévad záráskor azt mondtam, ha tényleg meghalt, nem nézem tovább. Meghalt. Pedig én végig reménykedtem, hogy csak megrendezték, ahogy anno Liz esetében is. De nem. Mint kiderült, Eggold kap egy saját sorozatot. Orvosos lesz, érdekel is - de annak nem örülök, hogy ott meg eleve haldoklik rákban.

2: Red újabb lánya tűnik fel. Mi ez, agyatlan szappanopera?

3: Red nem is Red. Akkor mégis, miért őt láttuk minden visszaemlékezésben? Pl. Liz anyjával.

4: Samar és Aram egész szála - szappanopera? Komolyan?

Annyira fáj ez már nekem. Nem is tudom, minek kínzom magam vele. A bűnözők miatt, tudom. De akkor is...

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1214061187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása