Minden napra egy film

Minden napra egy film

Mit várunk?

Ragadozó városok

2018. június 29. - BBerni86

Úgy tűnik, nem csak én vonzódom az olyan történetekhez, melyeknek egy regény az alapja. Peter Jackson is szeret adaptálni: a Gyűrűk ura trilógia – ráadásul a Király visszatér Oscart is ért neki rendezőként – a Komfortos mennyország, a Hobbit is regény alapú. De feldolgozás volt a King Kong is, és a producerként jegyzett Tin-Tin alapja képregény. A Ragadozó városok is könyves alapú.mortal-engines-trailer-893894.jpg

Ez máris két ok, amiért várható a film:

  • Peter Jackson, ha nem is rendezte meg, de producerként aktívan részt vett a munkálatokban.
  • Regény az alapja.

Magyarul egyelőre csak Ragadozó városok címmel az első Philip Reeve regény elérhető, de angolul van folytatása is. Pontosabban, 4 részes a sorozat és van egy előzmény is. Ha sikeres lesz a film, biztosan lesz filmes borítóval újabb kiadása a könyvnek is. Amiért nagyon a sikerért drukkolok, mert ha elindul egy filmsorozat, jönnek majd sorba vele a regények is.mortal-engines-flying-ships-artwork.jpg

 

De a trailert látva más miatt is várhatjuk:

  • nagyon látványosnak ígérkezik.
  • kalandosnak tűnik.
  • lesz végre egy erős posztapokaliptikus ifjúsági film? Lecsengettnek tűnik a műfaj, de kívánom, hogy Hester lehessen az új Katniss!
  • Hugo Weaving nagyon karakteres gonosz tud lenni. Ha fele olyan fenyegető lesz, mint a Patrick Melrose-ban volt, már ütni fog.

 

Cselekményelemek a trailer alapján:

  • a jövőben a városok mobil monstrumok, melyek vándorolnak az erőforrásokért, és bekebelezik a náluk kisebbeket.
  • London az egyik legnagyobb, de gonosz város is. Vezetője, akit Weaving játszik, a céljaiért bármilyen eszközt megragad.
  • Rajta akar bosszút állni az anyjáért Hester – a sebhelyének is köze lehet vajon a múltban történtekhez?
  • Hesterrel együtt egy helyi fiút is kidobnak a városból. Belőle majd szövetséges lesz, és nem lepődnék meg, ha Hester szerelme is.

https://www.youtube.com/watch?v=nahB9C0P1PI

 

mortal_engines_concept_art_large_0.jpgA bemutató várhatóan a karácsonyi szezonban, idén decemberben lesz. Addig tuti elolvasom a regényt is, majd a könyves blogon mesélek róla (regenyvilag.blog.hu).

 

Nekem rákerült a várós filmek listájára, és nektek?

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1914075315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása