Minden napra egy film

Minden napra egy film

Felelsz vagy mersz

2018-as film

2018. július 09. - BBerni86

Halálos játékos, démonos, baráti társaságos.

Olivia már eltervezte a tavaszi szünetet: önkéntes munkát akar végezni. De a barátnők rábeszélik, az utolsó főiskolai tavaszt bulival kell tölteni! A kis baráti társaság így Mexikóban köt ki. Az utolsó este Olivia mellé egy másik fiatal csapódik, aki elhívja őket egy titkos helyre. A templom szétvert és ijesztő, unalmukban és a srác tanácsára Felelsz vagy mersz játékba kezdenek. Pár kényes téma érintése után mindenki menne, a srác búcsúzóul ad egy tanácsot: mondjanak igazat, és tegyék meg, amit kér. Nem értik. De hazatérve azzal szembesülnek, hogy valami természetfeletti a játékba tartja és kényszeríti őket. Ha hazudnak, menekülnének, végez velük. Miközben legnagyobb félelmeik élik meg, némelyek bele is halnak, nyomozni kezdenek és keresik a 1533-felelsz-vagy-mersz_27561.jpgtúlélés lehetőségét.

Múltkor belefutottam a 2017-es ugyanezen a címen futó horrorra, pedig ezt akartam megnézni. Most megnéztem, és sajnos, azt kell mondanom, messze többet vártam. Bár ugyanaz a zsáner, és ötleteiben is vannak hasonlóságok, ami igazán jóvá és nézhetővé tenné, nincs benne. Még azt is megkockáztatom, hogy több ötlet jutott a 2017-es, mint a 2018-as változatba. Ami rossz ómen.

Milyen is a játék? A démon jó érzékkel a feleltetésnél mindig a sarokpontokra tapint rá, amivel nem akar szembesülni az adott karakter. Csak éppen ezek annyira tipikusak és kiszámíthatóak, hogy az már pszichésen érdekes helyett kínos. Látható, hogy Olivia odavan a barátnője szerelméért. Naná, hogy erre szálat húznak rá, vallomásra meg egyebekre is rávéve a háromszögbe kerülteket. Mit érzel igazából? Kit választanál? Jaj. De még kiszámíthatóbb volt, hogy a meleg karakternek a játék miatt kell coming out-olnia vaskalapos apjának. Tipikusan olyan mind, hogy a téma felvetésekor már várod, hogy erre szálljon rá a démon. Meg is teszi. Kiszámíthatóan, így ebben a zsánerben unalmasan.

A mersz feladatai egyszerre gázabbak, de akad köztük egy-egy ötletesebb is. Nagyon kiszámítható volt, és gyerekes, ahogy Olivia és Lucas feladatból kerültek ágyba – ennyire gagyi ez a démon? Gagyi után meg ötlettelen – direktbe egymás megölésére utasítani. Elveszik minden játékosság, meg horror is.

Komolyan, még az volt a legérdekesebb, amikor a démon átvette az uralmat, és a szabályszegőket megölte. Ott volt fekete humor, meg ötlet. Ahogy a kedvenc tolla elintézte a leendő orvostanhallgatót… messze nem ér a Végső állomás szintjére, de legalább értékeltem az igyekezetet.

Hiányzik a filmből a horror is, meg a humor is. Pár cseppnyit tartalmaz csak ezekből, sokkal több kellene! Nem az a kínos szerelmi háromszög, amit nézni is fájt!

A film végi ötlet is béna – nem lehetet volna normálisabb vége?

A casting sem menti meg, noha én előszeretettel fedezek fel sorozatokból ismerős arcokat. Lucy Hale csinos kis hazudozó volt, Tyler Posey meg tini vérfarkas alfa, Nolan Gerald Funk meg anno a Glee-ben énekelt. Szegények, a harminchoz közel is ezeket a gimis/egyetemista kamaszokat kénytelenek játszani…

Egyszer kibírtam, de nem volt jó film. Rosszabb is van, de ez maximum átlagos semmilyen.

 

Felesz vagy mersz - 5/3 többet vártam! Nem vicces, de nem is ijesztő. Sorozatos arcok ismerősek, de tipikusak.

https://www.youtube.com/watch?v=d3uSsU3HUxY

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7514097937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása