Minden napra egy film

Minden napra egy film

Westworld

2. évad

2018. július 10. - BBerni86

Kalandos, öntudatra ébredős, kutatós, személyiséges.

letoltes_6.jpgDolores öntudatra ébredt, végzett a park szellemi atyjával, ezzel elszabadítva a poklot. A lakók felébredtek, és rávetették magukat a vendégekre. Vérengzés kezdődött, melyre a Delos is reagálni kénytelen. Beküldenek rendet tenni egy csapatot, de az igazság ennél sokkal bonyolultabb. A park mögött rejlik egy sötét titok, melyet a cég ki akar innen menteni. Dolores is tisztában van ezzel, és saját csapatával elindul a Völgybe, bárkin kell is átgázolnia, még Teddy személyiségét is hajlandó átformálni. Oda tart a Feketébe Öltözött Ember is, aki egyszer régen létrehozta a titkot, ami nem kerülhet ki innen. Közben a lánya által szembesül a magánélete hazugságaival. Maeve a lányát mentené innen, ő is a parkot járja. Bernard mindenkit megmentene, de hiába próbálkozik, rá kell jönnie, nincs tökéletes megoldás.

Már az első évad után voltak fanyalgók, és mondanom se kell, megint megosztó lett a sorozat. De ez szerintem jó is – inkább kavarjon egy sztori vihart, minthogy érdektelenségbe ütközzön. A Westworld remek kis viharkavaró.

Nem látom én se hibátlannak, az HBO másik nagy dobása, aminek különben idén a helyére érkezett, sokkal jobban bejön. (GoT, mondanom se kell, ugye?) De én bírom ezt a sorozatot, és minden hibára találok valamit, amit nagyon tudok benne szeretni. Ez igaz volt az első, de a második évadra is.letoltes_2_1.jpg

Egyrészt, a történet nagyot markol, és elég sokat meg is tud tartani. Egy kalandos, akciós sorozatról van szó, melynek minden részébe jut lövöldözéses akció, vad hajszák, mindenféle küzdelmek és ármányok. Másrészt, ezen túl az agyamat is igyekeznek gondolkoztatni. Mert nem csak egy western kaland, mellette egy okos sci-fi is, divatos zsánertémával. Mikortól számít valami élőnek, tudatosnak?

Az első évadban láttuk, milyen szenvedésre ítéltettek a robotok, csak azért, mert robotok. A sok szenvedésből felébredtek, maguk lettek, és most harcolnak a szabadságukért. Minden csoportnak megvan a maga eszméje és eszköztára, de a végcél egy lenne. Igazivá válni, felszabadulni, a saját döntéseiket meghozni.

Más szempontból közelítünk a tudathoz, és bedobnak egy nagyon izgalmas ötletet, az igazi emberek kapcsán. Akik végső soron ugyanúgy sarokpontokra bonthatóak, mint a robotok. Egyszerűek, ha nem is hiszik annak maguk. Akkor mitől jobbak? Attól, hogy nekik nem programozták a kódot, ami a fő ingerük?

letoltes_1_1.jpgMegint több szálon van vezetve a cselekmény. Megint nagyon figyelni kell, és próbálni összerakni az idősíkokat. Az 1 után megvolt az élményem, hogy minden összeállt, most nem teljesen érzem így. De ez nem negatív vélemény, jelenleg még szórakoztat, hogy tisztázom a fejemben az eseményeket és a sorrendet. Agyalok, az kell.

A karakterek és a casting megint nagyon erősre sikerült. Mondanom se kell, Anthony Hopkins nagy kedvencem, és imádom a Man in Black kettős alakítását, örültem is, hogy idén sem csak Ed Harris alakíthat, de jött vissza Jimmi Simpson is. Vagy Ben Barnes, akinek szintén nagyon fekszik a Delos fiú karaktere. De sorolhatom hosszan, sztárparádé van itt.

Nekem tetszik a sorozat, soha rosszabb GoT pótlékot! Már csak a Crichton regény hiányzik.

 

Westworld - 5/4 érdekes, látványos, remek a szereposztás. A szórakozás mellett gondolkoztató témákkal.

https://www.youtube.com/watch?v=QJaLv7XTFTY

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9614100935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása