Minden napra egy film

Minden napra egy film

Acélmagnóliák

2018. szeptember 01. - BBerni86

Családos, női, áldozatos, összetartós.

Egy kisvárosban pár nő egymás mellett éli le az életét, és összetartanak, bármi történjen is. Az események középpontjában gyakran Shelby áll, az okos és csinos fiatal nő, aki gyakran keveredik összetűzésbe az anyjával. Shelby egy gazdag, déli ügyvédhez készül hozzámenni, az egész városka az esküvő lázában ég. De a lány nagy nyomás alatt van: nagyon szeretne saját családot is, de súlyos cukorbetegsége miatt nem javasolt teherbe esnie. acelmagnoliak.jpgJackson imádja, neki örökbefogadás is jó, és M’Lynn is erre biztatja a lányát. Sokként is éri, amikor fél évvel az igenek kimondása után Shelby megsúgja, hogy gyermeket vár. A kis Jack a család szemefénye lesz, de Shelby komoly árat fizet az anyaságért. Míg a család összezár, a városkában a gazdag és undok Ouiser exe feltűnik, és Truvy új fodrászlánya is sokat változik.

Nem egy mai film, de érdemes elővenni. Abban a korban, amikor egyre több minden szól a szórakoztatóiparban arról, hogy a nők is erősek, és mindenre képesek, mint a férfiak, nem szabad elfejteni azt sem, hogy mitől nő egy nő. Egy acél virágszál. Mert a férfit tartják az erősebb nemnek, de a nő az, aki nem omlik össze és acélként küzd. E filmben a családért.

Az ilyen filmek különben kifejezetten nőknek szánt alkotások. El nem tudom képzelni, hogy ezt egy fiú/férfi végig bírja ülni. Aminek nagyrészt két oka van:

  • nagyon női témákkal foglalkozik.
  • nagyon érzelmes.

De ezzel nem akarom kizárni a férfi nézőket, aki meri, próbálkozzon csak!

Kiemelten fontos a filmben az anya – lánya kapcsolat. Azt mutatja meg, hogy egy erős, szeretettel átszőtt kapcsolat nem egyenlő azzal, hogy mindig egyetértés van, hogy nincsenek konfliktusok. Itt is viharzik a két nő kapcsolata, komoly ellentétek is kialakulnak, pl. Shelby terhessége kapcsán, de mindig ott vannak egymásnak. Még amikor egymás torkának is esnek, akkor is érezni, hogy azért ilyenek, mert fontos nekik a másik és jót akarnak egymásnak.

Különben, sokszor mutatja azt a film, hogy a konfliktus nem gond. Előre vihet, nem kell tőle félni, csak el kell jutni addig, hogy a harc után közösen mehessenek tovább, előre.

Annyira kapcsolatokról, női sorsokról szól a film, hogy romantikusnak nem is merném nevezni. Ha belegondolok, egyetlen romantikus jelenet van benne, még az esküvő előtt Jackson bemászik Shelby szobájába, és lemegy a nagy monológ, mennyire szereti a lányt, és nehogy visszamondja az esküvőt. Utána Jackson nagyon mellékszereplővé generálódik. Shelby terhessége, majd a betegsége alatt is az anya van jelen, őt legfeljebb említik és a végén még látjuk a kisfiával és ennyi.

Idősebb, fiatalabb nők, és a boldogulásuk az életükben. Karakterek mind, de ilyen színészeknek ez volt a minimum. Még kicsit igazították is a figurákat a színésznőkhöz szerintem. Julia Roberts természetesen a szépség, akit mindenki kedvel. Dolly Parton a társaság lelke, az állandó összefutási hely, a szépségszalon jószívű, nagyszájú tulaja. Daryl Hannah a kis kezdő fodrász, aki csúnya lányból lesz népszerű, majd feleség. De olyan nevek vannak mellettük, mint Sally Field vagy Shirley MacLaine.

Jobb, mint vártam, pedig én nagyon fújok Julia Roberts filmjei többségére.

 

Acélmagnóliák - 5/4 minden előzetes ellenérzésem ellenére még tetszett is. Korrekt dramedy, jó szereposztás.

https://www.youtube.com/watch?v=viYNlGoOQUE

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6514212437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása