Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

Sötét folyosók

2018. november 11. - BBerni86

Ugyan nem szoktam a mozifilmek poénjait lelőni, de mivel ebből regény is létezik, talán nem nagy baj, ha a Sötét folyosók titkait most feltárom.

Kit megint bajba van, őt vádolják egy gyújtogatással. Az anyja már kétségbe van esve az új párjával, mi legyen a lánnyal. Kit csak békét akar, és válaszokat: miért kellett meghalnia az apjának? Az anyja egy magániskolába akarja küldeni, és bármennyire is tiltakozik, kénytelen elmenni.

Az igazgatónő hűvösen viselkedik, az épületben állandóan félhomály van, ráadásul egy erdő közepén. Nincs térerő,sp2_3.jpg de ha lenne, se tudnak se netezni, se telefonálni, mert a telefonjaikat elszedték tőlük. Majd Kit attól is sokkot kap, hogy csak 5-en lesznek tanulók. Állítólag mindegyikükben van valami különleges, de ők ezt nem veszik észre magukon. Mindannyian problémás kamaszlányok, akik mindenhol csak bajba keveredtek.

Az órarendjük is különös. Mindössze 4 tantárgyuk van: matematika, festészet, irodalom és zene. Az igazgatónő, madame Simone meg van róla győződve, hogy ezekből valamelyikben lesznek kimagaslóan jók. Az első vacsora mellett ismerik a tanárokat is, minden tárgynak egy tanára van. A lányok szeme a zenetanáron akad meg, aki egy jóképű fiatalember, Jules, aki egyben madame Simone Duret igazgatónő fia.

sp4_2.jpgEleinte semmiben sem remekelnek, Veronica ráadásul mindenkivel nagyon undok is. De aztán az ő kivételével minden lány elkezd különleges lenni. Az egyik matematikai rejtélyeket kezd el oldani, a másik csodás képeket kezd festeni, a harmadik komoly verseket hoz létre, Kit pedig úgy zongorázik, mintha mindig is ezt csinálta volna, nem csak pár órát vett volna 9 évesen. Jules kifejezetten sokat foglalkozik a lánnyal, és el is kezdenek közelebb kerülni egymáshoz.

De a lányok tehetsége egyre jobban elszabadul. Árnyakat látnak mozogni a sötétben, megszállottan foglalkoznak a maguk területével. Amikor végre összebeszélnek, rájönnek, mi bennük a közös. Mindegyiküknek volt valamilyen természetfeletti élménye, mindegyikük látott már szellemet.

Kit a könyvtárban kutakodik, és rájön, fiatalon meghalt művészek alkotását folytatják. Az árnyak, amiket látnak, sp3_2.jpgcsak nem a szellemek, akik rajtuk keresztül akarják folytatni a munkájukat? De bizonyíték kell. Veronica, az egyetlen, aki semmiben nem lett jó, tart vele a felfedezésben. Fel is áldozza magát, hogy Kit megszökhessen és segítséget hívhasson. Míg Kit megszerzi a telefonját, Veronica az igazgatónő csapdájába sétál.

Kit is a tanárok keze közé kerül, és az igazgatónő most fel is fedi neki az igazat. Direkt olyan lányokat vett ide, akik médiumok lehetnek. Az alkotásokat akarja. Kényszerítené őket a munkára, amíg bele nem őrülnek a szellemek közvetítésébe. Jules, aki megszerette a lányt, segít neki szökni. Az anyja teljesen ki is akad, hogy a fia elárulta.

sp1_2.jpgAz épület kigyullad, egyre terjed. A madame rohan a műalkotásokat menteni, Kit a lányokat akarja kijuttatni innen. Ketten a munkájukba merülnek, nem hajlandóak vele tartani. Veronica pedig egy szellem megszállása alá került, de rajta sikerül Kitnek segíteni. Ők menekülnek, Jules segítségével.

Végül már csak ketten maradtak odabenn, míg kint megérkezett Kit hívása után a rendőrség és a családjaik. Mire kimennének, rájuk zuhan a tető. Jules meghal, Kit is a másvilágon találja magát. Az apja szelleme várja, aki arra biztatja, éljen még, még sok dolga van. Kit magához tér, kimegy, és a síró anyját megölelve viszik be a kórházba.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4614364235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása