Minden napra egy film

Castlevania

2. évad

2018. november 24. - BBerni86

Harcos, fegyvert keresős, mágikus, bosszúállós.

Dracula a seregeivel hadat üzent az emberiségnek, a célterületen mindössze egy város maradt talpon, ahol a Szónokok rátaláltak az utolsó Belmont harcosra és Dracula fiára, az emberek védelmére kelő Alucardra. Mindkét oldal a következő lépést tervezi: Dracula kovácsokat bízott meg, akik a sereg építése mellett a haditerven is dolgoznak. Nem látja előre, hogy az ambiciózus vámpír úrnő, Carmilla puccsot szervez a hatalomért. Belmont, Sypha és Alucard pedig a fegyvert keresik Dracula ellen – talán Belmont régi otthonában meglelik, ahol rájuk támad Carmilla serege. A végső összecsapás egyre közeledik, és a keletkező hatalmi vákuum is fenyegető. Akárki nyeri is a csatát, a háború még nem dőlt el.castlevania.png

Üde színfolt volt tavaly a Castlevania első évada. Már azt is nagyon szerettem, de a második évad talán még jobban is sikerült. Nem csak a mitológiát építi tovább, de kalandos és akciódús a cselekménye is, és előkészíti a már berendelt harmadik évadot is.

Az évadot, de a részeket is jó érzékkel építették fel. Minden részben kapunk valami látványos és véres akciót, ami rajzfilmszerűsége ellenére is nagyon látványosra sikeredett. A kedvencem talán a 7. rész volt harc tekintetében, amiben a Dracula ellen összeállt hármas megindul Dracula kastélyában, és egyre jönnek a szörnyek, hogy megállítsák őket. Nagyon jól működik Belmont és a lasszója, de Alucard távirányítású kardja is, arról nem is beszélve, amikor Sypha vízzel és jéggel szó szerint hasított. Jól nézett ki, és izgalmas is lett. De nem csak ez van, semelyik részben.

Mindegyikben van valami mélyebb tartalom, ami elgondolkoztat. Ami drámai, bármennyire is szórakoztató legyen különben a sorozat. Dracula gyásza, ahogy Alucard az anyja nevében igyekszik véget vetni a vérengzésnek, de említhetném Dracula kovácsait is. Isaac különösen izgalmas figura lett, aki rabszolgaként kezdte, és nem egy keserű leckét kapott az emberektől. Arra roppant kíváncsi is leszek, ő merre halad majd tovább. Az emberek ellen tör továbbra is, vagy más terve van?

A vámpírok közti taktikák, a Belmont család további titkai, a hármas közti dinamika, mind tölti a cselekményt, és egy változatos, érdekes széria lett a végeredmény.

Nagyon bejött a humora is. Alucard és Belmont végig csipkelődnek egymással, de jól ki lehet olvasni a sorok között, hogy a felszín alatt hogyan lesznek igazi bajtársak és már szinte testvérek a végére. Ennek ellenére még a búcsúzáskor sem hazudtolják meg magukat, de kifejezetten jópofa ez a piszkálódás.

Látványra is korrekt a sorozat. Nem az a szépség, amit egy Disney hoz, de itt nem is az a cél. Anime gyökerek érződnek, és sokkal sötétebb, véresebb is az egésznek a látványvilága. De az animáció jó, a sötét szépsége megkapó a sorozatnak.

Angolul néztem, bevallom, nem is tudom, elkezdték-e szinkronnal adni vagy fogják-e. De amit ki akarok emelni, hogy a Netflix nagyon odatette magát a hangok tekintetében is. Belmont Richard Armitage, Hector (az egyik kovács) Theo James lett. Megéri angolul követni, minőségi munkát végeztek a színészek.

Nincs jó videójáték film? Sorozat már van! Hiszen a Castlevania eredetileg játék volt.

 

Castlevania - 5/5 látványos, egyedi, de anime gyökerű. Jó karakterek, jó történet, egyedi humorral.

https://www.youtube.com/watch?v=Kbb8zPQBmOw

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3314387436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.