Minden napra egy film

Minden napra egy film

DOTA Dragons Blood

2. évad

2024. szeptember 18. - BBerni86

Láttam az első évadot, de már annyira régen, hogy nehezemre is esik előbányászni róla az emlékeim. Azt azért összeszedtem, ki kivel van és mi a végcél. Bár utóbbihoz hozzátenném, nagyjából. Azt nem nevezném részletes tervnek, hogy uraljuk/újraformáljuk a világot.

Szerencsére nem nagyon igényli a sorozat, hogy ismerjem az előzményeket. Elég sok mindent ismételnek, és ki van hangsúlyozva, hogy kinek mi a célja. Azért nem baj, hogy tudtam hova tenni a szereplőket, de akkor is ment 000dota.jpgvolna, ha nem láttam volna annak idején az első évadot.

A nagy harc, a sárkányokkal való játszma, hogy a világ fennmarad-e a formájában, vagy a gonosz szereplő újraformálja. Az istenek felemelkedése és bukása. Ennél egy fokkal kisebb, hogy a tündér birodalmat ki fogja irányítani. Mirana visszakerül a császári udvarba, a hatalmat átvevő nagybátyja azzal akarja egyben tartani a királyságot, hogy ők érdekházasságot kötnek. Aztán majd másként alakulnak az események, és nagyobb játszma lesz a trónért. A sárkánylovagok háza táján is felforgás lesz: az egész rend veszélybe kerül, és alig marad 2 lovag meg 1 inas. A szálak aztán szépen összeérnek, és minden egy nagy küzdelemre redukálódik. Mindenhol azért kell végső soron rendnek lennie, hogy szembeszállhassanak Terrorblade seregeivel és magával a gonosszal. Egyelőre ez távoli célnak tűnik, nem minden területen sikerült a jóknak nyerni egyelőre.

Mivel több szál is van, rövidek a részek is, és alig pár van egy évadban, szinte csak egy film hossza az egész évad. Jó, annál talán kicsit több, de nem sokkal. Így elnyújtani sem lehet, elég gyorsan történnek az események. Egy szereplő, akit éppen csak megismertünk és megkedveltünk – majd már halott is? A császári udvarban is lehetne nézni, hogy mennyi minden lezajlott: sikertelen lázadás, alku a házasságról, gyilkosság, a kinevezett uralkodó megbuktatása, még nagyobb puccs és újabb csata. Igazán semmiben nem tud elmerülni a történet, annyira rohanni kell az események nyomában. Így érzelmileg sem marad idő építeni a szereplőket.

Nincs hiányérzetem, mert nem romantikus fantasy mesét akartam nézni, így viszont röhejes, ahogy a Mirana – Davion szálat kezelik. Ők a történet lehetséges párja, de ha csak ezt az évadot nézem, ez nem is derül ki. Keveset is vannak egymás közelében, és esélyük sincs bármit kezdeni az érzelmeikkel, amelyeket meg sem mutat a sorozat. Nagyon halvány utalás, legfeljebb ennyi történik.

Az is látszik, hogy ez a sorozat nem a happy endet hajszolja. Halnak a szereplők, szenvednek és inkább az van a világában, hogy lehet a jónak nyerni, de azért komoly áldozatokat kell hozni. Nem lesz mindenkinek békés öregsége egy jobb világban. Ettől kicsit feszültebb is a történet, mert nincsenek a szereplők biztonságban. Bár a sorozat itt még nem kezdte meg a főszereplői megölését, de benne van a történetben, hogy megteheti. Most 2 fontos mellékszereplőt húztak le, különben.

Nem is a szép mesék közé tartozik. Az eredeti játékot nem ismerem, hogy mennyire meríti onnan a szereplők küllemét, de igencsak messze van a Disney szinttől. A történet miatt elmegy, de különben nem az a grafika, ami poszteren mehetne a falra.

Tudtommal a 3. évad zárni fogja, arra remélhetőleg hamarabb rászánom magam, mint erre a 2. évadra. Felvezetésnek a gonosz elleni nagy csatához különben jó volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7318494466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása