Minden napra egy film

Minden napra egy film

Gavin Stone feltámadása

2019. január 18. - BBerni86

Színészes, jobbá válós, keresztény.

Gavin Stone gyereksztár volt, Hollywood egyik kedvence. A népszerűség kitartott, de a fiú még csak kamasz, amikor elveszti az édesanyját. Valami megtörik benne, és hirtelen minden a balhéiról kezd szólni. Részeg randalírozások, botrányok kísérik a mindennapjait. Eljut arra a szintre a harmincas éveiben, hogy hiába a 220px-the_resurrection_of_gavin_stone_film_poster.jpgtehetsége, az örökös gondok miatt egy rendező sem akar vele dolgozni. Egy újabb részeg mulatozás után a bíróság közmunkára ítéli, amit a szülővárosában kell letöltenie. Egy helyi templomot kellene takarítania. Csak éppen a lelkész csinos lánya egy darabot készít elő, Jézus életéről. A színészkedés, és a lány is jobban tetszik neki, mint a felmosórongy. Megpályázza Jézus szerepét, de arra nincs felkészülve, hogy a darab és a közösség mennyit változtat rajta is.

A fejemben a Hallmark csatornához társítom az olyan filmeket és sorozatokat, melyek sziruposan édesek, kis költségvetésből készülnek. A cselekmény alatt a rosszak megjavulnak, a jók elnyerik a jutalmuk. Keresztény értékek, nagy szerelmek. Nekem ez a Hallmark. Meg, kicsit a kanadai tévés világ, ha már itt tartunk.

Ugyan a Gavin Stone feltámadása amerikai film, és nem a Hallmark darabja, de tökéletesen illene oda is.

Egyrészt, ugyan komédia a műfaj, de ez egy megjavulás története. Passzol a cím is, mert miközben Gavin Jézus szerepét játssza, a saját életét is megváltoztatja. Ha úgy tetszik, meghal a hollywoodi balhés szépfiú, hogy feltámadjon az a Gavin Stone, akire büszke az apja, aki talán nem olyan híres és közismert, de sokkal boldogabb ember, és aki már szinte példakép is lehetne a közösség előtt.

Igaz, én szeretek kötekedni, és logikailag nagyon szépen neki tudok menni a film meséjének. Ok, Gavin eldobja a visszatérő nagy szerepet, hazaköltözik. Randizni kezd Kellyvel, belép rendesen is az egyházi közösségbe, az apjával lakik. És mégis, miből fog élni? Leégett, nincs pénze, azért is kellett első körben az apjához visszaköltöznie. A templomi önkéntes munka, ahogy a nevében is benne van, nem jár fizetéssel. Most akkor az apja fogja eltartani? Mert Gavin egyetlen dologhoz ért, színész. De itt? Ez a feltámadt új élet kudarcra van ítélve.

Tudom, ne ezen agyaljak. A film addig mutatja, hogy minden szép és jó, nem kell továbbgondolni. Ez csak egy némileg szórakoztató, pozitív értékekkel teli tévés film, amit megnézel és elfelejtesz, semmi maradandó nincs benne.

Jobb szó híján langyos ez a film. Nem rossz, de a jótól is messze van. Semmilyen véglet felé nem mer elmenni. Humorizálnak, szigorúan keretek között és vérszegényen. Most komolyan, azon kellene nevetni, hogy mivel Gavin nem éppen keresztény életet élt eddig, el kell neki magyarázni, hogy ki volt Péter és ne rendezzen show-t Jézus életéből?

A dráma is vissza van fogva. Gavin nagyon sokat változik, de itt ez nincs mélységében megmutatva. A miértek, a korábban rosszul élt élet, utalnak rá, de felszínesen és már ugrunk is a jó énje felé. Az alkoholról is csak leszokik. Nem iszik többet, és kész is. Na, persze.

A SHIELD első évadaiban Brett Daltont bírtam, ezt a szimpátiám kapta erre a filmre is.

De őszintén, pl. egy pasi, akit nem hat meg Dalton helyes arca, kevesebb kap a filmtől.

 

Gavin Stone feltámadása - 5/2,5 a történet Hallmark kompatibilis, a történet klisés. Az üzenet pozitív, Daltont jó látni.

https://www.youtube.com/watch?v=44nmZ31RNOY

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1414568372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása