Minden napra egy film

Minden napra egy film

Utódok 2.

2019. február 07. - BBerni86

Helyet keresős, meseszereplős, barátos.utodok2.jpg

Mal 1 év elteltével már köztiszteletben álló polgár, akit a közelgő bálon udvarhölggyé is emelnek. A lánynak azt is megsúgják, hogy Ben nem véletlenül adott neki gyűrűt. Ez a bál már az eljegyzés előszobája. A lány halálra is rémül: komoly erőfeszítésébe kerül, hogy tökéletes úrhölgynek lássák. Pedig ő a Száműzöttek Szigetének túlélője, és nem az a jó kislány, mint a körötte levő hercegnők. Amikor Ben valamit megsejt, kibukik belőle az igazság, és a rendszeresen használt varázslatait is felfedi. Haza kell térnie, visszaszökik a szigetre. Ben, Mal barátaival együtt a lány után sietnek. Uma, Ursula lánya pedig lecsap rájuk. Foglyul ejti Bent, és váltságdíjat kér érte. Mal a szerelme megmentésére siet, és lassan felismeri, hogy királyának nem kell szerepet játszania, ő szereti az igazi lényét.

A Disney Channel egyik sikere az Utódok. Már ott tartunk, hogy az eredeti film után készült animációs sorozat, van előzmény regénye, és mindenféle egyéb kiadvány, babáktól kezdve a teljes Disney ipar kifestőkig és ajándéktárgyakig. Szerintem senkit nem is lepett meg, hogy a folytatással is előálltak a csatornán.

A történet azonban vesztett az eredetiségéből. Már nem újak a szereplők, a sziget, az egésznek a miliője. És mivel az első rész megkapta a maga tökéletes befejezését, szerelemmel és koronázással, nem is volt olyan egyszerű megint egy konfliktust találni, amire rá lehet húzni a film cselekményét. Valami lett, csak lényegesen gyengébb az első résznél.

Engem még mindig zavarnak benne olyan dolgok, hogy Ben 16 lett, erre az apja lemondott a trónról – és most Ben a király. Nappal középiskolai tanuló, közbe meg igazgatja az egész mesevilágot? Mert kérem szépen, itt egy királyságba egyesítették a mesebirodalmakat! Valahogy ez nem logikus. Ha már át kell venni a trónt, komolyan nehéz lett volna megvárni a bőven uralkodásra képes apának, hogy a fia legalább az iskolát befejezze?

Mal problémája is pitiánernek tűnik. Mindenki szereti, Ben rajong érte, csak ő érzi kevésnek magát. Ami tipikus kamaszgond, lehetne is vele azonosulni, ha nem lenne különben egy tökéletes élete. Varázsol, övé a király szerelme, rajonganak érte, szép is, mellette állnak a barátai. Sokkal átérezhetőbb a szigeten ragadtak pokla, pl. a kis szépségszalonos lányé, aki Hamupipőke mostohájának unokája, és most ő dolgozik a nagyanyjának.

A szigetre tett kaland még bénább. Ahogy Ben királyból átvedlik száműzöttnek, az kegyetlen. Megtanítják, hogy járjon (szó szerint) kevésbé katonásan, meg ráadnak egy rikító ruhát. Nagy kaland. Nem tudtam, sírjak vagy nevessek rajta.

Van cselekmény tehát, pörögnek az események, csak éppen nem túl ötletesek vagy eredetiek.

A rikító jelmezek is zavarták az agyamat. Mint egy nagyon félresikerült álarcosbál. Mindenki annyira harsány, meg extrémen színes, hogy az más sok a jóból. (Jellembe, színészi játékba is különben.) Közbe olyan olcsó megoldások is vannak, amitől színházi kosztümnek, nem igazi ruhának tűnnek. Azért Mal stílusa átjön, az kell a Disney termékekhez, de ennyi.

Sajnálatos, hogy a zenék és főleg a táncos betétek is gyengébbek a korábban látottakhoz képest. Akad benne egy-egy sláger, de jól csak a film záródalának tánca néz ki.

Az alapötlet a gonoszok gyerekeivel bejön, de ez mesésebb lett a kelleténél. Komolytalan.

 

Utódok 2. - 5/3 még van benne ötlet, de már túlzó lett. Harsány, felszínes. A koreográfiák gyengébbek.

https://www.youtube.com/watch?v=SVMkh14Klw4

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1314612100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása