Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

Mielőtt felébredek

2019. február 24. - BBerni86

Jessie és Mark Hobson készen állnak folytatni az életüket. A kisfiuk ugyan soha nem kaphatják vissza, vízbe fulladt, de sikeresen átjutottak a nevelőszülők elbírálásán. Ajánlanak is nekik egy kisfiút, akinek nem volt könnyű sorsa. Az anyja betegségben elhunyt, a nevelőszülei nyom nélkül eltűntek, majd az újabb nevelőszülei közül a nő eltűnt, mire a férfi megőrült és majdnem megölte a gyereket. De Cody túlélő, nem kesereg. Komoly kissrác, de 2_13.jpgnagyon szerethető. A Hobson házaspár lelkesen is készül a fogadására.

Festik a szobáját, bútoroznak, és a saját fiuk fotóinak nagy részét elteszik. Mark lelkes, Jessie jobban szenved. Ő még mindig eljár egy gyászfeldolgozó csoportba is, hiszen a kisfia még mindig hiányzik neki.

Cody érkezik, és valóban csendes, rendes, félénk kölyök, aki mindkét felnőttel hamar megtalálja a hangot. Csak egy baj van 4_13.jpgvele: gyűlöl aludni. Jessie a fiú titkos dobozában koffein tablettákat is talál. Próbálja nyugtatni a gyereket, itt alhat nyugodtan, nem eshet semmi baja. Cody a Zsákos embertől, rémálmai szereplőjétől fél, aki azt suttogja, soha nem hagyja el.

De sikerül megnyugtatni, elalszik. És a pár döbbenten látja, hogy a házukat pillangók lepik el, amelyek Cody kedvenc állatai. Mark egy királylepkét el is 3_15.jpgkap egy üveggel. De hirtelen mind eltűnik, annak is nyoma veszik, amelyet a férfi megfogott. Közben látják, hogy Cody megébredt, és kijött inni.

A kisfiú felfigyel Sean fotójára, el is mesélik neki, ki volt. Mikor elalszik, most Sean képe is megjelenik. De amint Cody felébred, Sean eltűnik. Jessie látni akarja még a fiát, és szeretné újra hallani a hangját is. Így videókat mutat a gyereknek, majd várja, hogy aludjon. Megelevenedik 1_7.jpgaz utolsó karácsonyuk, de Sean képe most is elillan. Jessie alig várja, hogy Cody álmaival visszakapja a fiát. A férje szeretné rábeszélni, ne használja így ki a kisfiút, de Jessie most csak a fiára tud gondolni.

Cody azonban érzi, hogy a Zsákos is érkezik, igyekszik ébren maradni. Aminek az lesz a vége, hogy az iskolában nyomja el az álom. Az egyik gyerek, aki előszeretettel piszkálta, most rosszkor van rossz helyen. A Zsákos bekebelezi.

Jessie még mindig nem fogja fel a helyzet súlyosságát, és annyira Sean után vágyik, hogy altatót kever a gyerek 5_13.jpgvacsorájába. Éjjel álmodik is, de nem Sean jön el, hanem a Zsákos. Mark hiába keltegeti a gyereket, a gyógyszer miatt nem ébred fel. A Zsákos elragadja a férfit, a nőt meg annyira a falhoz vágja, hogy elveszti az eszméletét. Arra éled fel, hogy Cody segítséget hív, jönnek a mentők.

A gyereket elvenné a gyámügy, és nem értik, hova tűnt Mark. Jessie már belátja a hibáját, és helyre akarja hozni. Megkeresi az előző gyámapát, aki a feleségét vesztette el. Őt is a Zsákos vitte el. A férfi nem talált megoldást. Valóban, szeretett volna végezni a kisfiúval, de nem tudta megtenni. Jessie az, akit a munka befejezésére kér. Cody álmai valósággá lesznek, és ki tudja, mit lenne képes a világra szabadítani. Jessie azonban nem akarja és nem is tudja a fiút bántani, akit az intézetben bealtatóznak, mert ott se volt hajlandó aludni.

Jessie megtalálja Cody anyjának naplóját, a pillangót, amit a fiának készített. Siet be a kórházba, ahol már tombol 6_2.jpga terror. Nem fut el a Zsákos elől, megöleli. Visszaalakul Cody alakjává, és elengedi a kórházban elkapott embereket. A gyámügyes nő már engedi, hogy magával vigye.

Később beszélgetnek. Jessie elmeséli, hogy Cody anyja imádta a kisfiát, akinek korán felfedezte a képességét. Büszke volt rá, segített fejleszteni is. De rákos lett, és a gyerek még túl kicsi volt, hogy felfogja, mi történik. Ő csak azt látta, ahogy az anyja gyorsan megváltozik, beteg és elfogy. Mikor utoljára bevitték hozzá, már valósággal csonttá fogyott vissza. Szerinte az lehetett az utolsó szava a fiához, hogy soha nem hagyja el. A fiú rémálmaiban ez köszön vissza. Codynak bűntudata van az eltűntek miatt. Jessie hinni akar abban, hogy a képessége odáig is fejlődhet, hogy mindenkit visszahozzon és helyrehozzon. A férjének azt kívánja, ő kerüljön Sean mellé.

Záróképen látjuk, hogy Jessie és Cody anya-fiúként megölelik egymást, és Cody már ébren is képes egy pillangót teremteni a tenyerébe.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9214636448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása