Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Szekta

2019. április 02. - BBerni86

5_20.jpg5: Rosemary gyermeke - a szekta: sátánisták egy jól szituált közösségben. Céljuk, hogy még gazdagabbak és hatalmasabbak legyenek. Hiszik, ha elhozzák a Sátán fiát, a szolgáiként rájuk is minden jó vár, amit csak a gonosz megadhat. Az eszközük a társas házba költöző új pár lesz. Az asszony alkalmasnak tűnik, hogy a gyermek anyja legyen. Csak rá kell kicsit ijeszteni, meg eléggé kiütni, hogy a megtermékenyítés szertartására később ne emlékezzen. Szegény Rosemary meg arra eszmél, hogy a közösség fura körötte, még a férje is távolságot tart tőle. Gyanakodni kezd, hogy a gyerekkel nem stimmel valami. De mire mindenre ráébred, késő... Van egy klasszikus filmváltozata, de nem is olyan régen felújították, és minisorozatként is elérhető.

4: Sound of  my voice - a szekta: vegyesen mindenféle ember, akik hisznek abban, hogy a pincében rejtőző 4_21.jpgkülönös nő a jövőből érkezett hozzájuk. Megvannak a maga különleges igényei, de leckét ad mindenkinek. E szektába akar beépülni két újságíró, akik lassan megkérdőjeleznek mindent, amit igaznak hittek. Mi van, ha ez nem is egy szekta, hanem a nő igazat mond? Meg kell harcolniuk a saját hitükkel, és úgy dönteni, mi lesz a következő lépésük. Itt nem egy gyilkos szekta van, de sok mindenben jól látszik, hogy működnek az ilyen szervezetek. Gondolkoztat.

3_24.jpg3: A kolónia - a szekta: egy fanatikus vezető kényének kedvének kiszolgálói, plusz a politikai foglyok, akiket elrejtenek a rendszer kérésére. Kicsi náci vonal, nem is kicsi kínzások. Argentínában, igaz történet alapján. A történetben van egy szerelmes pár. Daniel fotós, akit az argentinok elkapnak, és a kolóniába visznek. Barátnője, Lena ki akarja szabadítani, de semmi hagyományos eszköz nem áll a rendelkezésére. Így eljátssza, hogy a szektába akar belépni és közben kiszabadítja a szerelmét. A casting is becsalhat nézőket, Emma Watson neve jól megy, de emlékezni inkább Daniel Brühlre fogunk.

2: Apostle - a szekta: egy mindentől távol eső szigetre elvonult földművesek, 2_23.jpglátszólag nincs bennük semmi különös. De ha a felszín alá nézünk, van egy zsarnok, aki semmilyen eszköztől nem riad vissza, hogy az embereket terrorban és a vezetése alatt tartsa. Képes kibelezni a saját lányát, nyílt téren végezni a korábbi vezető fiával, és egy ősi természetistent fogolyként és kannibálként tartani. A főszereplő egy egykori pap, aki tagnak beépülve érkezik, hogy foglyul ejtett húgát kiszabadítsa. Minél mélyebbre ás, annál több borzalmat talál. Thrillernek indul, de aztán horror elemeket is kapunk bőven. Az erősebb Netflix filmek közé tartozik.

1-2_8.jpg1: A Kelet - a szekta: radikális természetvédők csoportja. Elsőre talán ápolatlan hippinek tűnnek, de ez csak a látszat. Ezek a fiatalok okosak, képzettek, és jó családokból érkeztek. Tenni akarnak a világ jobbé válásáért. Ennyi alapján jó 1-1_9.jpgfejnek tűnnek, nem? Menjünk, jelentkezzünk mi is! A vezér ráadásul jóképű, karizmatikus, megnyerő. Vannak jó meglátásaik, és elgondolkoztató cselekedeteik. Pl. mit gondoltok, mennyi ehető és jó étel kerül a kukákba? Bőven annyi, hogy még élni is lehessen belőle. A gond csak az, hogy a célért semmi nem drága. A módszereik radikálisak. A jó ügyért meddig lehet elmenni? A történetben egy újságírónő épül be a csoportba, és nagyon hamar a csapat hívője lesz, aki még a vezérbe is beleszeret. Átállna, de akkor szembesül az erőszakkal és meghasonlik. Kikhez tartozik igazán, van-e így jövője a Keletnek? Nekem nagy kedvencem: izgalmas, elgondolkoztató, és a casting is ütős lett.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2514729741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása