Minden napra egy film

Miracle Workers

1. évad

2019. április 21. - BBerni86

Istennek dolgozós, szerelmespárt összehozós, munkahelyes.

Meghaltál, jó ember voltál? Akkor üdvözlünk a Mennyekben! Máris munkába állhatsz! Részleg akad bőven: van, aki a felhők alakját szabályozza. Akad, aki a rovarokat igyekszik irányítani. Van állattervezés, evolúciós osztály is. Vagy a csodák érdekelnek? Oda is mehetsz. Craig vezeti, olvassa az imákat, és amit tud, megold. Eliza most érkezett új munkatársként, szeretné kicsit felpörgetni a dolgokat. A baj nélküle is megesik: Isten unja magát, miracle_workers.jpgvalami újba akar fogni. De előbb felrobbantaná a Földet. A mentsvár egy fogadás lenne: ha Craig és Eliza képesek lesznek egy lehetetlen imát teljesíteni, az emberiség kap még egy esélyt. Egy párt kellene a két angyalnak összehozni, és lassan egyre több angyal munkálkodik, hogy Laura és Sam első csókja elcsattanjon végre.

A munkahelyi sitcom népszerű tévés műfaj, jelenleg is fut belőle többféle. A kedvencem, talán a Brooklyn Nine-Nine – abban egy rendőrőrs mindennapjaiba leshetünk bele, csak humorosabban, mint a valóság. Érkezett egy újabb is, aminek a munkahelye az extrém. A mennyek, mint egy nagyvállalat.

Ötlet akad benne bőven, elsőre a különféle osztályok ragadták meg a fantáziám. De ahogy ment előre a történet, más lett érdekes a számomra.

Isten. Elsőre nagyon kiakadtam tőle. E sorozat istene, aki a mennyeknek is a korlátlan ura, ha úgy tetszik, ő az igazgató. Milyen? Egy vesztes, nagybetűs LÚZER. Semmihez nem ért, még olvasni sem tud. (Szívatják is vele, amikor engedélyeket kell aláírnia. Fogalma sincs, mit tesznek oda elé.) Unja magát, rosszabb, mint egy nagy gyerek. Az összes alkalmazottja okosabb, talpraesettebb nála, és szenved is mindenki, aki kénytelen közvetlenül neki dolgozni. Érdemes megnézni, milyen lelkesen kezdenek az asszisztensei, aztán nagyon gyorsan az arcukra fagy a mosoly.

Aztán rájöttem, ebben mi az ötlet. Az egyik részben a szüleinek meséli, hogyan és miért teremtette az embert. Akiknek saját akaratot adott, hogy fejlődhessenek, jók lehessenek. De csak olyanok lettek, mint ő! És ez mennyire találó: Isten a saját képére teremtette az embert a Biblia szerint is, e sorozat szerint is. Az emberiség pedig tényleg ilyen, amilyen Isten itt.

De mindezen gondolat ellenére ez egy komédia, amiben az a poén tárgya, hogy az angyalok hogyan kavarnak az emberek életében. Vagy, a saját személyiségükből hoztak ki komikus elemeket. Ezek némelyike kifejezetten irritált: egyszer látjuk, emberként milyenek voltak. Craig ott is egy vesztes volt: ősemberként a mocsárban kellett őrködnie, hogy figyelmeztesse a törzset, ha jön a mocsári szörny. Szánalmas.

Ami eladja, és a poszterről is ezt látjuk, a két sztárszereplő. Isten Steve Buscemi lett, jól is állt neki ez a hippiszerű figura. Craig pedig Daniel Radcliffe volt, aki szintén nagyon hitelesen hozza a kis szerencsétlen, vesztes angyalt. Eszembe se jutott róla, mivel lett ismert.

A történet egyszerű, ahogy a poénok is. Nem nevettem rajta, vagyis lehetett volna jobb is. Nincsenek nagy beszólások, humoros helyzetek. Elnéztem, de azért is, mert az egész évad csak pár részes (7), és egy-egy rész is alig több negyed óránál.

Második évados berendelést még nem láttam, nem bánnám, ha ez lett volna a teljes sorozat.

 

Miracle Workers - 5/3 munkahelyi sitcom a mennyekben? Az ötlet jó, erős a casting, de a humor hibádzik.

https://www.youtube.com/watch?v=bpWAyQQSm_k

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2914739801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.