Minden napra egy film

Minden napra egy film

Annabelle 3.

2019. július 16. - BBerni86

Démonos, megszállt tárgyas, kamaszos.

A Warren házaspár változatlanul szembeszáll a természetfelettivel. Tudják, vannak tárgyak, melyek túl veszélyesek, hogy a világban szabadon létezzenek. Ezeket biztonságban, papi segítséggel zárják el a házukban. Az egyik legveszélyesebb darab egy baba, Annabelle. Most is újabb munka van, kislányuk egy dadával, egy annabelle3.jpegidősebb kamaszlánnyal hagyják otthon. Judy nehéz időszakon megy keresztül, a szülei munkája miatt piszkálják az iskolában, korábbi barátai is elfordulnak tőle. A dada, Mary Ellen igyekszik felvidítani a kislányt. Egy barátnője is átmegy hozzájuk, de Daniela hátsó szándékkal érkezett. Az édesapját pár hónappal korábban vesztette el, és abban reménykedik, itt kapcsolatba tud lépni vele. Feltöri a titkos szobát, és Annabelle tárolóját is kinyitja. A démon elszabadul, és a lányok lelkére pályázik.

A Chucky filmet még nem láttam, de van egy olyan érzésem, ez a film most egy időre elvette a kedvem a gyilkos babás filmektől. Eddig is gyengének éreztem a Démonok között univerzumban az Annabelle filmeket, de újabb mélységeket sikerült elérni a filmeseknek.

Van abban valami ijesztő, ahogy egy baba életre kel és gonoszkodik. Ha úgy néz ki, mint Annabelle, eleve dupla a hatás. Olyan ronda ez a baba, hogy mozognia se kell, hogy az ember frászt kapjon tőle. Szörnyülködtem is azon, amikor a filmen valaki megjegyzi, milyen szép ez a baba. Most komolyan, volt olyan ferde esztétikumú időszak, amikor egy ilyen arcú baba szépnek számított?

Ám most jön a gond. Ezen felül más ijesztő elemmel nem tudott a film szolgálni. Horror, félni akartam, de ezen nem lehetett. Most a szokott jump scream elemek is elmaradnak, így pillanatokig tartó ijedelemben sem volt részem. Pedig néha éreztem a filmen, hogy most rám akarnak ijeszteni. A kamera beállítás, a sejtelmes zene – minden előkészítve, hogy a rém hirtelen feltűnjön és megragadjon. De itt mintha direkt azzal viccelődtek volna, hogy előkészítik a jump scream jelenet, aztán mégse jön ijesztő elem.

Akkor mi marad? Röhejes jelenetek sora. A csúcs az volt, amikor a srác a farkasember elől elbújt a tyúkólba, aztán rimánkodott a baromfinak, hogy ne menjen ki, mert elkapja a szörny. Mondanom se kell, milyen jót nevettem, amikor az agyatlan csirke nekiindult az udvarnak.

Most azon töröm a fejem, hogy talán az Annabelle 3. nyitás az univerzumban a kamasz horrorok felé. Nincs halál sem (a tyúkot leszámítva) – csak ijesztgetés. A főszereplők kis- vagy nagykamaszok, akiknek olyan problémákkal kell megküzdeni, mint a beszélgetés a fiúval, aki tetszik neki, vagy az iskolai kirekesztettség. Az egyetlen komolyabb dráma, Daniela esete, akinek bűntudata van az apja halála miatt. De mindent könnyeden, meglepően egyszerűen leküzdenek, így feszültséget ez sem teremtett.

Most a CGI is visszafogott, a szokottnál lényegesen kevesebb. Buta szellemlények is tűnnek fel. A farkasember kifejezetten béna, de a kísértő menyasszonyi ruha se ér fel a korábbiakhoz.

Az egyetlen jósága a filmnek Mckenna Grace, aki sötét hajjal is cuki. Ő valamit játszik is, a másik két lány csak biodíszlet.

Már most a gyártási költségeinek ötszörösénél járnak a bevételei, vagyis hiába gyengébb a minőség, nem fogunk elköszönni. Apácák, babák, egyéb démonok még fognak érkezni.

 

Annabelle 3. - 5/2 helyenként annyira tudtam volna rajta nevetni… komédiának jobb, mint horrornak.

https://www.youtube.com/watch?v=iaX17KRAgNk

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7214948206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása