Minden napra egy film

Minden napra egy film

13 Reasons Why

3. évad

2019. szeptember 07. - BBerni86

Középiskolás, nyomozós, titkos.

Temetés van készülőben, Bryce Walker halott. Sok minden történhetett: baleset, öngyilkosság, vagy valaki végzett 9_7_13reasons.jpgvele? Sokan voltak, akiknek ártott, akik elégtételt akarhattak venni. Amikor a boncolás kimutatja, gyilkosság történt, a rendőrség nagy erőkkel veti magát a diákokra, akiknek mind volt oka Bryce ellen fordulni. Clay, aki eddig mindenkinek segített, most célkeresztbe kerül. Bryce anyja, de a rendőrfőnök is úgy gondolja, ő volt a gyilkos. Miközben mindenkinek megvan a maga titka, az új lány, Ani kezében összefutnak a szálak. A csapat összetart, és segítenek, mindenki sebén: Tyler, aki még az erőszaktól szenved, ahogy Jess is. Justin, a droggal hadakozva. Tony, a családja kitoloncolásával. Alex, aki nem érzi jól magát a bőrében. Oka mindenkinek volt, de ki tette?

Azért ahhoz merészség kell, hogy egy olyan szereplőt, akit 2 évadon át a pokol urának festettek le, egy gátlástalan és mindenkit bántalmazó figurát áldozattá emeljenek. Mondjuk, azt díjazom, hogy nem árultak zsákbamacskát. Azzal is reklámoztak – Bryce Walker halott, ki ölte meg? A poszterek nagyon be is jöttek, a PR még mindig erős. Sajnos, jobb is lett, mint maga a sorozat, pedig nagy 13 Reasons Why drukker voltam. Már nem vagyok az.

Még mindig emésztem, amit Bryce karakterével csináltak. Túl nagy a váltás, és utáltam, most milyen erővel dolgoznak azon, hogy szimpatikussá tegyék. Tényleg változni kezdett, és egészen más ember volt itt, mint akit korábban megismerhettünk. De olyan nehéz sajnálni, amikor láttuk, mit művelt korábban az emberekkel!

Nem is akarom sajnálni, ez is baj. Ki akarja Bryce-t sajnálni? Senki, aki látta a korábbi húzásait, ahogy mindenkit tönkretett a környezetében.

Pedig próbáltam belelátni, hogy mindenki képes megváltozni. Még a legelemibb rosszak is, ha kapnak támogatást, és felismerik mit tettek, menthetőek. Annyira szerettem volna ezt érezni is, és tényleg mindent bedobtak, hogy Bryce szimpatikusabb legyen. Elkezdte újjáépíteni a kapcsolatait, igyekezett segíteni a környezetében levőkön, még azt is felismerte, hogy benne van a hiba és jobb embernek kell lennie. Hiába minden, nem vitték végbe ezt az ívet – már a teljes évad ismeretében pont a halála az, amivel a változás üzenetét lerombolják. Mert azzal, hogy megölik, és a gyilkost védik, azt mondják, nem számít, hogy változott, a bűneire nincs bocsánat.

De van benne még egy karakter, aki sokkal rosszabbul jár, mint amit érdemelt. Monty. Aki szintén tragikus karakter. Igen, neki is voltak brutális húzásai. Ő is érdemelt büntetést – de nem ennyit és így. Eddig ez a sorozat a feldolgozásról, összetartásról, együttérzésről akart szólni. Most a büntetésről és a játszmákról. Az egésznek a lényegét veszi el, ahogy a srácok összefognak, és azt csinálják, amit.

Meg kellett volna lepődni a végén? Ez csavar akart lenni? Nekem inkább csak fájt. Annyira méltatlan volt a korábbiakhoz egy ilyen vég.

Fájt az is, hogy Ani kicsit sem tudta pótolni Hannah karakterét. Langford a sorozat egyik szíve volt, Saif a nyomában sincs.

Csalódás volt. Hiába van pár erős jelenete, nálam ez most célt tévesztett.

 

13 Reasons Why - 5/2,5 érdektelen lett. Sokáig rendes cselekménye sincs, és a végét is utáltam. Nem tetszett.

https://www.youtube.com/watch?v=oMxTK3-hgeo

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1015036794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása