Minden napra egy film

Minden napra egy film

The I-Land

1. évad

2019. szeptember 28. - BBerni86

Lakatlan szigetes, börtönös, személyiséget tesztelős.

10 idegen ébred a tengerparton. Ugyanolyan ruhában vannak, egyenlő távolságra egymástól, mindenkinél egyetlen tárgy. Még a nevükre sem emlékeznek, arra sem, hogy kerültek a szigetre. A ruhájukba bevarrt nevek az egyetlen támpontjaik. Az örökmozgó, tevékeny Chase azonnal a rejtély nyomába eredne, több mindenre fel is figyel, de a közösség ellene fordul. Donovan meg akarta erőszakolni, de hiszik is, nem is. Amikor a férfit valaki megölte, rá terelődik a gyanú. Mikor nekiesnek, hirtelen egy más helyen találja magát. Nővérek és orvosok között, akik láthatóan többet tudnak, mint ő. A sziget, de ő sem az, aminek látszik. Ez egy különleges program, amelybe belehalnak vagy elnyerik a megváltásuk.9_28the_i-land.jpg

Ezt a sorozatot már az előzetese elrontotta annak, aki korábban megnézte, mint a sorozat első részeit. Szerencsére én csak utólag láttam, nem is buzdítok senkit, hogy a 3. rész előtt megnézze. Már abban ellőnek olyan poénokat, amellyel az első két rész csavarjait teljesen lelövik. Sokkal jobb élmény, ha tudatlanul, vagy minimális ismerettel állunk neki.

Még így is volt egy olyan érzésem, hogy túl hamar ellőtték a legjobb csavarjukat. Abban volt rejtély, hogy kik ezek az emberek és miért vannak a szigeten. Az, hogy ezt már a 2. rész elárulja a sorozatban, tékozlás. Azok voltak a legszebb perceim, amikor a szereplőkkel együtt találgattam, kik ők és mit rejt a sziget. Voltak nyomok, voltak ötletek, az működött.

De a rejtély lelepleződik, és onnantól kezdve egészen más lett a sorozat is. Már csak azzal tudtak játszani, hogy Chase győzködi a többieket, akik nem nagyon akarnak hinni neki. A rejtélyből meg csak annyi maradt, hogy ki miért került ide. Amit szintén hamar elmeséltek: minden részben 1-2 karakter flashback elemekkel elkezdett emlékezni és láttuk a múltjuk.

A beletett akció részek is erőltetettnek hatottak. Érkezik két idegen, akik nehezítik az életük, és szinte vadásznak rájuk. De semmi olyat nem csinálnak, ami megemelte volna az adrenalin szintemet. Érezhetően csak cselekménydúsításra érkeztek a sorozatba.

Nem lett volna ez rossz, cselekményre se, ha kicsit ötletesebben tálalják, amit beletettek. Ha minden rejtély nem derül ki szinte azonnal. Félve írom: ha szimpatikusabbak a szereplők?

Tulajdonképpen a karakterek jó fele már az első pillanatoktól kezdve nem volt rokonszenves. Nem tetszett a viselkedésük vagy éppen a természetükben volt valami taszító. Később erre megjött a magyarázat is, ráadásul, aki még szimpatikusnak tűnt, hamar leépítették azokat is. Elég volt pár mocsok a múltjukból, és máris más szemmel nézhettem rájuk. A szigeten kívüliek meg abszolút idegesítőek és ellenszenvesek voltak. Annyira viszont senkit nem utáltam, hogy ez lekössön. Volt itt egyáltalán olyan karakter, akit lehetett bírni?

Chase annak volt szánva, de ez elbukott nálam azon, hogy Natalie Martinez játszotta. A Kingdom óta ellenszenves nekem ez a nő, és most sem lett elviselhetőbb számomra, pedig messze neki volt a legerősebb, legjellemesebb szerepe az egész sorozatban. Neki lehetett volna drukkolni. Helyette azon akadtam fenn, hogy a szeme mindig tökéletesen ki van húzva. Más sincs a lakatlan szigeten, mint smink, nem igaz?

Volt pár jó poén, tetszett az alapötlet, látvány és ismertebb színész is akadt. Csak lehetett volna ezt jobban is megcsinálni, akkor egészen jó lehetett volna.

 

The I-Land - 5/3,5 van benne ötlet, de túl hamar lelőtték a poént, nem lett elég kiélezett a szigeti dráma se.

https://www.youtube.com/watch?v=GxpwiwOdMHk

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7415161448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása