Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Tini Shakespeare

2019. november 19. - BBerni86

f5_24.jpg5: West Side Story – Shakespeare: Rómeó és Júlia. A helyszín majdnem napjaink, pár évtizeddel korábban Amerikában. Ahol utcai bandák feszülnek egymásnak. Ahol a lengyel szülőktől származó Tony már kiszállt, de a barátai miatt még megvan a kapcsolat. Aki beleszeret a Puerto Ricó-i Mariába. Sok zenével, tánccal, és az eredetitől eltérő véggel.f4_26.jpg

4: O – Shakespeare: Othello. Egy drága magániskolában egyetlen fekete diák van, Odin, vagyis O. Ennek ellenére ő az iskola királya: ösztöndíjas, nagyon tehetséges kosaras, aki az igazgató gyönyörű lányával jár. A legjobb barátjának hitt Hugo féltékeny rá, és tervet sző, hogyan okozza Odin f3_27.jpgvesztét.

3: Micsoda srác ez a lány – Shakespeare: Vízkereszt. Viola és ikre, Sebastian új iskolába kezdenének. Csak éppen Seb inkább elmegy egy fesztiválra, így a lány kénytelen a bátyja bőrébe bújni, hogy ne legyen botrány és így járhat az iskola football csapatába is. Az életét nem könnyíti meg, hogy kezd beleszeretni a szobatársába, aki egyben a csapatkapitánya is, míg ő a lánynak tetszik meg, akibe Duke hiszi, hogy szerelmes.

2: Rómeó + Júlia: Shakespeare: Rómeó és Júlia. Ami azzal lett világhírű, hogy csak megjelenésében mai. A f2_27.jpgtörténet, a párbeszédek az eredetiek. Luhrmann Amerikába, Verona Beachre helyezte a cselekményt, kard helyett pisztollyal írtja egymást a két család. Sztárt f1_23.jpgcsinált DiCaprióból, klasszikusak lettek a zenéi is – mai az is – a lovag és az angyal jelmezbáli ruhák, az akváriumos jelenet meg minden lány retinájába beégett anno.

1: 10 dolog, amit utálok benned – Shakespeare: A makrancos hölgy. A gimi legnépszerűbb, legszebb lánya Bianca. Balszerencséjére hiába randizna vele bárki szívesen, otthon kell ülnie, mert apja csak akkor engedi el, ha a nővére, Kate is randizik. Ám Kate az iskola réme. Az új diák, Cam ezért cselhez folyamodik: az iskola fenegyereke, Patrick fel lesz bérelve, randizzon a lánnyal. Arra nem számítanak, mi van, ha a zsák foltjára talál. Már a szereposztás miatt is érdemes megnézni, de a történet is vicces, aranyos, romantikus. Kár, hogy Ledger halála óta nem tudom olyan boldogan nézni, mint korábban…

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2815306514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása