Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

A becsület lovagjai

2019. december 08. - BBerni86

Jacob korán megárvult, és apja jó barátja, a lovag Gallain nevelte fel. Keresztes lovagok is együtt lettek. Jacob mélyen hitt a küldetésben, hogy az arabok gyilkolásával Isten munkáját végzi. Egy ostromkor Gallain igyekezett 3_66.jpgleállítani a harcokat, de a fiú nem hallgatott rá. A seregekkel betört az utolsó erődítménybe is. Legyőzték a férfiakat, majd Jacob haladt tovább. Mire Gallain a nyomába ért, halott gyerekeket és asszonyokat látott a nevelt fia körül. Gallain el is hagyta őt, ezt nem vette be a gyomra.

A király haldoklik. Három gyermeket hagy hátra: Shing herceget, aki félelmetes katona lett és vezette az apja háborúit és szerezte meg neki a győzelmeket és a birodalmat. Lian hercegnőt és a 14 éves Zhao herceget, akit nem engedett hadászatot tanulni, helyette tudományra oktatták. A birodalomnak békét akar, így a pecsétet és vele a királyságot Zhaónak adja, a hercegnőt pedig megesketi, hogy védelmezi az öccsét. Shing is érkezik haza, a testvéreknek menekülni kell és sietni a beiktatási szentélybe.

A hazatérő Shing az örökségét akarja, és amikor az apja ezt megtagadja, megöli a férfit. Egyetlen szemtanú van, egy testőr, akit a herceg megfenyeget: ha bárkinek is elmondja, hogy ő és nem Zhao volt a gyilkos, kivégezteti a családját. A seregeket összegyűjti, és kiadja a parancsot a testvérei elfogására.

Lian és Zhao menekülnek, próbálnak testőrt fogadni maguk mellé, de senki nem segít. Egy fogadóban beléjük is kötnek. Egy drogmámorban tespedő európai, Jacob menti ki őket, de önös okból: az ő kardját is előhúzták. A fegyvert akarta visszaszerezni, de nem nekik segíteni. Lian megpróbálja felbérelni, de Jacob visszautasítja és ellovagol.

A folyónál megint kísérteni kezdi a múlt, annak az öldöklésnek a képei. Így visszamegy a testvérekhez, és 2_67.jpgelszegődik a kísérőjüknek. Kerülő utakon haladnak, közben Zhang íjazni tanul a férfitól. Shing végig a nyomukban van, Jacob kénytelen a hegyekbe vezetni őket, ahol a Fehér Szellem tanyázik. Ő és a bandája mentik meg az életüket.

A Szellem Gallain, aki ide menekült a templomos szörnyűségek után. Bandita lett, és megnősült. Még mindig pokolian mérges a fiúra, aki most elmondhatja neki az igazat. Mire odaért, a gyerekek már halottak voltak. Az anyáik végzetek velük, majd lettek öngyilkosok Jacob szeme előtt, aki már nem tehetett semmit. Nem ő gyilkolta meg őket, de a 1_60.jpghaláluk máig kísérti. Mester és tanítvány kibékülnek.

Shing támad a sereggel. A párja halála után Gallain feláldozza magát, de a többiek így sem tudnak elszökni. Shing párbajozna Jacobbal, majd végezne az öccsével. Lian leszúrja a bátyját, aki ezért ledöfi a húgát. A lányba szerelmes Jacob erre az utolsó erejével fegyvert ragad, és ezúttal Shing veszít. A katona most felfedi a hercegről az igazat, és Zhao lesz a király, aki előtt mindenki meghajol.

A csapat együtt lovagol be a királyi várba, Lian és Jacob is túlélte a sérüléseket. Ám Jacob nem tart velük: 4_54.jpgköszönés nélkül ellovagol, mielőtt a testvérek átvennék a hatalmat. Gallain sírjához megy, otthagyja a templomos kardot és elmegy.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9715343296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása