Minden napra egy film

Minden napra egy film

Charlie angyalai

(2019)

2020. március 16. - BBerni86

Kémes, barátnős, lopott terméket visszaszerzős, árulós.

Elena elhivatott mérnök, akinek a legutóbbi munkája forradalmian új okos eszköz. A nő azonban aggódik, hogy van még benne egy hiba, amivel a felhasználóját meg is ölheti. A főnöke azonban nagyon piacra akarja dobni a terméket, és figyelmen kívül hagyja a nő aggodalmait. Elena képtelen ezt annyiban hagyni, és egy titkos 3_16charlie-angyalai.jpgszervezettől kér segítséget. Az összekötőjét azonban meggyilkolják, így a férfi két pártfogoltja, Charlie két angyala menekíti ki őt és hozza össze egy másik Bosley-val. Az eszközt vissza kell szerezniük, mielőtt a fekete piacra kerülne, mint a tökéletes orgyilkos eszköz. Sabina és Jane felkarolják Elenát, aki egyre több akciójukban is fontos szerepet kap. A végén azonban mindenkire meglepetés vár: egyeseket a profit, másokat egy beképzelt sérelem vezetett az árulás útjára, és a lányoknak egykori barátokkal is el kell számolniuk.

Ma már külön filmek épülnek arra, hogy a nők a jók és az erősek, a férfiak meg a rosszak és az ellenségek. Ez volt a múlt heti Ragadozó madarak üzenete is, a decemberi Fekete karácsonyé, de ezért készült női szellemírtók is, és ismertük meg Danny Ocean húgát a barátnőivel együtt.

Charlie angyalai annyiban mások, hogy ők eleve lányok voltak. Már a sorozatban is, majd a két mozis adaptációban is. Most megint elővették a kémlányokat, és még tovább növelték a nők számát – már Bosley is nő, és a végére még az is kiderül, hogy a Charlie nem véletlenül unisex név. Könnyen lehet, hogy egy hangot elváltoztató program mögött bizony egy Charlotte foglal helyet, és nem egy Charles.

Azzal önmagában nem lenne bajom, hogy ennyire csak nők játsszák a fontos szerepeket. A Bosszúállókban meg a pasik vannak nagy többségben, ez van. Az viszont irritál, hogy mennyire eltúlzott a férfi – nő ellentét és oldalválasztás. A végére olyan érzésem lett, hogy ebben a filmben minden pasi áruló és gazember, míg a lányok megmentik a napot. Legyenek arányosabban női hősök és férfiak, ez ok. De az sem megoldás, ha minden a visszájára fordul.

A filmnek azonban akad más baja is. A történet egyszerűen gyenge. Túl fiatal vagyok ahhoz, hogy az eredeti angyalokat ismerjem, de látatlanban tippelném, hogy nekik voltak ennél értelmesebb ügyeik is. Az új technológia halálos lehet – jaj, mi legyen! Lopjuk vissza, programozzuk át, míg a rosszak licitálnak rá. Különben is, ezek a rosszfiú licitálások nem csak az old school James Bond filmekben mennek? Egyáltalán, mitől kémek ezek a lányok? Néha felvesznek egy álruhát és küldetésre mennek, de ezek inkább illenek egy gagyi akciófilmbe, mint a kém szakmába.

Akciók – akad benne egy-egy nézhető is, de egyszer sem volt olyan érzésem, hogy most valami szemkápráztatót látok. A Halálos iramban irányvonalat követi. Néha jól néz ki, de a fizikával és a valósággal köszönőviszonyban sincsen.

A szereposztás sem menti meg, pláne, hogy van benne egy színésznő, akitől a frász kerülget. Nem láttam egyetlen Alkonyat-filmet sem, de Kristen Stewart ezen élmény nélkül is az agyamra tud menni. Ellenszenves nekem, amire most rátesz egy lapáttal a haja is. Meg a film elején kapott monológja arról, hogy mennyi mindenre képesek a nők. Naomi Scott egy fokkal szimpatikusabb, de az Aladdinban hercegnőnek inkább elhittem, mint itt volt MI-6 ügynöknek. Most, ahogy ezeket írom, rádöbbentem, mennyi YA filmes van ebben a filmben. Alkonyat, Aladdin, A fiúknak, akiket valaha szerettem, az Éhezők viadala sorozatból többen is… már csak egy lépés, hogy ez is YA akció legyen.

Mi van tehát ebben a filmben? Egy nagyon idegesítő színésznő, egy buta történet, és csak helyenként emlékezetes akció, nyakon öntve a női uralommal. A régebbi filmek jobbak.

 

Charlie angyalai - 5/2 sok színész nem szimpatikus benne. Erős és túlzott a feminista vonala. A történet gyenge.

https://www.youtube.com/watch?v=YqD-XtrVCKE

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr215524374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása