Minden napra egy film

Hazugok és tolvajok

2020. március 31. - BBerni86

Múltért megfizetős, átverős, családi összetartós.
Ivan Warding két dologhoz nagyon ért: a művészethez és a lopáshoz. Balszerencséjére az apja rossz embernek tartozott a halála előtt, és az adósságot a fia megörökölte tőle. Így Ivan aprópénzért egy maffiózónak gyűjt be műkincseket, miközben problémás fivérére is vigyáznia kell, akit a sokadik intézetből dobnak ki. Több estélyen is3_31hazugok_es_tolvajok.jpg összetalálkozik a gyönyörű és a szakmából kitaszított színésznővel. Elyse egyre közelebb kerül a titkaihoz, és ahogy a viszonyuk is forrósodik, Ivan a terveibe is beavatja a lányt, aki kész segíteni neki a nagy kiszállásban. A fivérek és Elyse bonyolult játszmába kezdenek, melynek eredményeképpen Ivan az FBI elől is kimentené magukat, és végleg leszámolna a torkukat a markában szorító Dimitrivel. Elég azonban egy hiba is, hogy a kis csapat a temetőben kössön ki.
Mindenkinek megvannak a maga kis bűnös élvezetei. A filmekben nekem talán a mesék ilyenek, amelyekből nem bírok kinőni és a heist movie. Ha egy filmben átverések és ötletes rablások vannak, nagy eséllyel szeretni fogom akkor is, ha egy más zsánerben ugyanazt a minőséget kevésnek találnám.
A Hazugok és tolvajok szerencsére nem az a kategória, amit csak a zsánere miatt szerethettem. Nem lesz a műfaj klasszikusa, de nem is az a célja. Egy könnyed, kikapcsolódással teli kb. 2 órát kínál és ezt nyújtja is.
A történet több tekintetben tipikus. Hősünk pokolian jó a maga területén, de már kezd elege lenni a rajta élősködő gengszterből – nincs a filmben kimondva, de szerintem az apa, akinek az adósságát törlesztteti a fiatalemberrel, Dimitri miatt halott. Közben a rendőrség is a nyomában van. Természetesen most találkozik a nővel, aki illene mellé. Így már csak a terv kell, hogy mindent megoldjon. Gengszter és FBI lerázva, nő az oldalán és Dimitri megfizessen.
A film első felében épül a helyzet, és Ivan munkás mindennapjaiba nyerünk betekintést. Az ő módszere egyszerűségében elegáns. Nem akarom a rablásait elmesélni, de megvoltak a magam kedvencei. A Hitler portré ellopása köztük van, de bírtam azt is, ahogy a milliós festményt az öltönyében rejtette el. A pontos tervezés és a hidegvérű végrehajtás az ő esetében a titok.
A nagy átverés már bonyolultabb ennél, és társakra is szükség van hozzá. Bírtam is, ahogy a bűn családi vállalkozása bővül. Még annak is meglesz a maga haszna, hogy a bátyja a különféle intézetekben a gyógyszerek szakértője lett…
A szerelmi szál szinte csak jelzés, de nem is kellett belőle több.
Nem is a puszta cselekménye, ami miatt élveztem a filmet. Nem olyan csavaros, nem annyira okos sem, de a hangulata megvan. Stílusos Ivan rablási stílusa, és a filmben erős az eye candy faktor is. Ivan, vagyis Theo James inkább hódít a külsejével, mint a színészi tehetségével. Itt sem az maradt meg belőle, hogy mennyire jól játszott egy-egy jelenetben, hanem arra figyeltem fel, hogy nem véletlenül modellkedik. Remekül áll neki az öltöny. A férfi nézőknek pedig benne van a szintén modell karrierrel büszkélkedhető Emily Ratajkowski, aki sokat mutató és szexi ruhákban emeli a pulzusszámokat. Vagyis, rá sem azért emlékszünk, mert élettel töltötte meg a karrierjét feltámasztani akaró színésznőt.
Van benne humor is, ha az néha kicsit agyament is. A személyes kedvencem, amikor Ivan belesétál egy kemény szituációba, a vele együtt dolgozó rendőrök meg kedélyesen megbeszélik, segítsenek-e neki. De Ray gyógyszerészi megmozdulásain is jókat mosolyogtam.
A kritikái vegyesek, de egyszeri vagy kétszeri szórakozásra kiválóan megfelel.

Hazugok és tolvajok - 5/4 hangulatos és szórakoztató, de nagyobb csavar és meglepetés nélkül eye candy faktorral.
https://www.youtube.com/watch?v=bJAY3ikn1Zc

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1815577300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.