Minden napra egy film

Minden napra egy film

Young Sheldon

3. évad

2020. május 31. - BBerni86

Családos, különc gyereket nevelő, kisvárosi.5_31young_sheldon.png

A Cooper családban elkezdenek átalakulni az erőviszonyok. Sheldon egyre inkább szeretné a maga útját járni, amiben az anyja még szeretné visszafogni. George, a fiú tanárai, de még az egyetemek is azon dolgoznak, hogy meggyőzzék az asszonyt, ideje engednie, hogy a fia a képességeinek megfelelően haladjon a tudományos pályán. Közben Georgie a lányokkal és a munkával is egyre felnőttesebb: kiderül, hogy jó a kereskedői vénája, és nagyanyja barátjának boltjában lassan jobban kezd keresni, mint az apja az iskolában. A szerelmi csalódáson is túlteszi magát, és olyan lányokkal kezd el járni, akik akarnak is vele járni. Missy egyszerre próbálja az első barátját megszerezni, és helyt állni a baseball csapatba is, ahol ő az első lány. Connie a háttérből rajtuk tartja a szemét, és az unokái segítségére siet, amikor azoknak szükségük van a nagyanyjukra. Közben Jeff tiszteletes újra nősülésre adja a fejét és Sturgis professzor is újraértékeli, milyen kapcsolatot szeretne a családdal fenntartani.

Igazság szerint a Young Sheldon még mindig azt kínálja, amit az induláskor is. Egy szerethető, helyes családot, amelyben van egy csodagyerek, akihez igazodnia kell a többieknek is valamiképpen. Extra feltét, hogy az Agymenők egyik legnépszerűbb karakterének az előtörténete ez, és kapunk néhány utalást az anyasorozatban történtekre is. De aki nem Agymenők néző, nekik is kellemes családi szórakozás tud lenni.

A probléma leginkább abban van, hogy már harmadik évada nézzük ugyanazt. A szülők nem változtak semmit, ahogy a nagyi sem, és a gyerekek is csak keveset. Ugyanazok a jellembeli tulajdonságok hozzák a poénokat, és nem érezni, hogy haladna valamerre a sorozat. A végén, az utolsó részben ugyan egy más irányba indulnak el, de egészen addig ugyanabban a közegben mozogtunk, mint előtte 2 évben.

Mennyire humoros? Váltakozó. Vannak visszatérő poénok és elemek – Connie és George továbbra is piszkálja egymást, ahogy csak tudják, bosszantják a másikat. Jeff tiszteletes ugyanaz a jólelkű, de kissé inkompetens alak, aki eddig is volt. Az iskolában a tanárok teljesen úgy állnak Sheldon helyzetéhez, mint eddig. Mondjuk, azon a tanáron még mindig jókat tudok mosolyogni, akinek nincs más vágya, minthogy a fiú végezzen, és ne kelljen vele többször foglalkoznia. Amikor még a kollégiumba is simán beköltöztetné… kész.

Ebben az évadban a testvérek közül Georgie volt, aki kicsit több szerepet kapott Sheldon mellett, aki a részek középpontjába áll. Kezd felnőtté válni, komolyodni, és értelmes mellékszálat kapott a munkájával, ha egy idő után már sok volt az olyan poénból, amikor az apja minimális fizetésén viccelődött. Missy kevesebb teret kap, valahogy már nem tudtak mit kezdeni a kislánnyal. Az első szerelem témája is olyan furcsára sikerült vele. Azt aranyosnak kellett volna találnom, amikor az a nagy öröm tárgya, hogy a barátja végre megfogta a kezét? Nálam ez nem jött össze.

A sorozat egyik legjobb karaktere még mindig Connie, aki bár a nyugdíjas nagymamát játssza, sokkal több élet van benne, mint Sheldon szüleiben összesen. Ő az, aki mindig ott van a gyerekeknek, és közben a saját életében is alakulnak az események. Idén lett egy új barátja, akit a Parenthood nagypapája, Craig T. Nelson játszik, hasonló különben a figura a másik sorozatban játszott szerepéhez. Az meg különben milyen, hogy ebben a sorozatban a nagyanyának van a legváltozatosabb szerelmi élete?

A stáb maradt ugyanaz, már mindenki nagyon a szerepében van, tőlük azt kapjuk, amit eddig is megszokhattunk. Idén nagy sztárvendég nem volt, és a látványvilág sem változott semmit.

Elnézem, még szeretem is ezt a sorozatot, de nem érzem úgy, hogy bármi plusz vagy újdonság lenne még benne. Legalább egy minimális megújulás kellene neki.

 

Young Sheldon - 5/3,5 még vannak benne aranyos részek, de már kevésbé vicces és kezd rutinszerű lenni.

https://www.youtube.com/watch?v=tpRIVmaZN2g

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5015731270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása