Minden napra egy film

Minden napra egy film

Gyilkosok klubja

2020. július 15. - BBerni86

Baráti társaságos, sorozatgyilkosos, párkapcsolatos.

Maddy új állást kap, felelősséggel és saját irodával. Meg egy helyes főnökkel, aki az első adandó alkalommal randira is hívja a nőt. Pillanatok alatt lesznek szeretők, és Shawn a baráti társaságába is beviszi a barátnőjét. Az egyik bulin elmesélik neki, hogy a barátságuk nem véletlenül ilyen tartós. Megalapították a Gyilkosok klubját: egy véletlen balhéból fegyveres rablás lett, majd egy újabb szerencsétlen eset a rablásból gyilkosságot csinált. Ettől kezdve mindenki ölt legalább egyszer, és egymásnak adnak alibit. Maddy komolyan veszi, és el is gondolkozik, Shawn mellett akar-e maradni. De amikor véresen tér magához, és rádöbben, hogy idegrohamában végzett egy 7_15bleed.jpgnővel, már tag akar lenni és alibit szeretne. Ledöbbennek: ők csak vicceltek. Most mi legyen? Mire kitalálhatnák, egy sorozatgyilkos sorra elkezdi kivégezni őket.

Ha bajom lenne egy horror filmmel, csak eszembe kell juttatni ezt a borzalmat, és biztosan találok pár dolgot, amiért nézhető az a film. Mert ennyire rémes, idióta és semmire való filmet nagyon ritkán találok. Nincs is benne semmi, amit tudnék értékelni.

Háromszor aludtam el rajta, pedig nem szokásom filmeken aludni! Ezen összejött.

Hogy is tudnám visszaadni, mitől olyan szörnyű ez a film? Kezdjük azzal, hogy bár thriller/horror, legszívesebben azt írnám rá, hogy gyilok pornó, de nem úgy, mint a Fűrész folytatások.

Ebben a filmben két dolgot látunk: egy bénán gyilkoló sorozatgyilkost maszkban és kalapáccsal, vagy ami éppen a kezébe akad. Innen kellene horrornak lennie, de ez inkább röhejes, mint ijesztő. Vagy, félpucér embereket, akik szeretkeznek, vagy azt akarnak. Egyszer azt is hittem, hogy sikerült annyira megvezetnie a cselekmény rövid leírásának, hogy ez egy elcsúszott light pornó. A női szereplők ilyen-olyan okkal megszabadulnak a melltartóiktól, és a film jelentős része tele van fedetlen és cél nélküli mellekkel. 2002-es a film, és nem bírom nem megjegyezni, hogy a film alapján akkor már nagyban ment a szilikon biznisz. De, hogy a női nézők se érezzék hanyagolva maguk, a férfi szereplők is gyakran grasszálnak alsónadrágban, vagy azt is ledobják, és villannak a hátsó fertályok. Nem egy szereplőnek az a motivációja, hogy valamelyik másik szereplővel ágyba kerüljön, a párok meg nyuszi üzemmódba kapcsolnak nem egyszer. Ok, igazi pornó nem lesz, mert ténylegesen nem látjuk az aktust, és a meztelenkedés is kimerül a fenekekben és mellekben, de így is kiakasztó és förtelmes volt. Gyilok pornó, light.

Ha túltettem magam ezen a látványvilágon – ami nem történt meg – szidhatom a cselekményt is. Semmi értelme, öncélú, unalmas is. Befejezetlen, és random vannak egymásra dobva értelmetlen fordulatok. El lehet képzelni, milyen érdekes, ha ugyanannál a résznél rendszeresen elaludtam, pedig akkor már nagyban gyilkolt a maszkos.

A felvétel borzalmas, kb. mintha valaki egy kézikamerával vette volna fel. Az már komoly bajt jelez, ha az is feltűnik, milyen rosszak a beállítások, mert engem a sztori és a karakterek érdekelnek, nem ezt szoktam figyelni. De itt kiugróan rossz a technikai háttér is.

A karakterek ugyanolyan zavarosak, mint a történet volt. Bár, ennek tudom az okát. Itt az volt a lényeg, hogy félmeztelenkedjenek és haljanak. Nem is tehetséges színészek kellettek, hanem izmos srácok és szilikonmelles lányok, akiknek nem okoz gondot, ha le kell dobni kamera előtt a ruhájukat.

Hagytam ki valamit? Rémes a történet, a látvány, a színészek és a karakterek. De bármilyen szempont eszetekbe jut, ebben a filmben tuti botrányosan rossz. Nagyon igyekszem is kitörölni az emlékeim közül is, mert ez csak filmszemét.

 

Gyilkosok klubja - 5/0 gyalázatos, förtelmes, nézhetetlen és minősíthetetlen. Ilyen szemétbe is ritkán botlok.

https://www.youtube.com/watch?v=Rc7Eyi_4dj4

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1416007698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dan da Man 2020.07.18. 05:33:11

"2020-as a film, és nem bírom nem megjegyezni, hogy a film alapján akkor már nagyban ment a szilikon biznisz."

Én azt hittem régebb óta, de lehet, hogy csak én vagyok időutazó...

BBerni86 2020.07.18. 09:11:34

@Dan da Man: Zsidószámok.... 2002 és nem 20. Javítottam, köszi, a jelzést! :)
Ha mostanában mész időutazásra, jelezhetnéd a korábbi énemnek, hogy ezt a filmet ne nézze meg :)
süti beállítások módosítása