Minden napra egy film

Minden napra egy film

Az új mutánsok

2020. szeptember 27. - BBerni86

Gyógykezeléses, kamaszos, képességekkel szembenéző.

Dani utolsó emléke, hogy az apjával menekülnek a rezervátumban. Valami üldözi őket, és az apja visszamegy segíteni, a lány hiába kéri, hogy maradjon mellette. Egy kórházat idéző helyen tér maghoz, ahol megtudja, ő az egyetlen túlélő. Ráadásul más, mint a többiek. Képességei vannak, de ezzel nincs egyedül. Ez az intézet, dr. Reyes arra specializálódott, hogy az új mutánsoknak segítsen megtanulni az erejükkel bánni, és feldolgozni, amit akaratlanul tettek. Dani lesz az ötödik bentlakó, és ahogy telnek a napok, egyre jobban kiismeri a többieket. Rahne kerül hozzá a legközelebb, aki több is lehet, mint barát. Ám a fiatalokat kínozni kezdik a legnagyobb félelmeik, a múltjuk árnyai. Dani képessége sötétebb, mint amit bárki várt. Ráadásul dr. Reyes sem volt őszinte a terveit illetően. A fiatal mutánsoknak össze kell fogni, ha mind túl akarják élni.9_27az_uj_mutansok.jpg

Mi lesz az X-Men sorsa? A Marvel nyomul, és ennek vannak járulékos veszteségei. Van, amit nem tudok sajnálni. A Sötét Főnix úgy volt rossz, ahogy elkészült, pedig abban még ott volt Magneto és X Prof is, jó szereposztásban. Az új mutánsokhoz azonban több reményt fűztem.

Kalandos is a film története, mert csak toltál és tolták a bemutatót, lehetett tippelni, miért nem kerül már bemutatásra. Pedig az új mutánsokat igencsak nézőcsaló szereposztással sikerült összerakni. Meg is voltak a tervek: trilógiává bővülés, vagy akár a szerepek beolvasztása a Marvel égisze alá. Ma már tudjuk, ebből nem lesz semmi. Érződik is a filmen, hogy elvesztette a folytatását, a végét.

A történet is kicsit félkész. Addig ok, hogy összegyűjtik ezeket a fiatalokat, és nevelgetik őket. Az is ok, hogy valami nem stimmel. Már az gyanús kellene legyen, hogy nagy erejű fiatalokról van szó többségben, mégis, egyetlen doktornő van csak mellettük. Még abban is van ötlet, ahogy a nagy félelmeik sorra megelevenednek, így pedig megismerjük a múltjukat.

Csak aztán minden kisiklik, mintha egyszer csak az asztalra csaptak volna, hogy ok, most jöhet az akció és a harc, a filmnek meg vége. A lelki sérülések meg megoldva azzal, hogy összedolgoznak és leverik a medvét?

Az első trailer alapján ijesztő horrornak tűnt, de igazából egyikük se olyan traumát hordoz, hogy elmenjenek igazán horror irányába. Noha a lehetőség megvolt rá, mert azért kemény dolgok derülnek ki. Rahne egy ördögűzés túlélője, Illyana meg egy gyerekkereskedő és megrontó bandát élt túl. Ahhoz képest a rémálmaik nem voltak horror szintűek. A másik kettőt direkt nem is említem, azok még ennyire se ütöttek.

Hamar észre lehet venni, mi bennük a közös pont. Amikor az erejük megnyilvánult, van aki szándékosan, van aki véletlenül, de gyilkossá lett. Ezen már el lehetne gondolkozni, mi is lehet velük az igazi cél. A titokzatos szervezet, mely képezni akarja őket. Ez megint egy olyan vonal, amit éppen megemlítenek, és egy esetleges folytatásban lehetett volna kibontani. Itt csak titokzatoskodnak a háttérben, jelentősebb szerep nélkül.

Nem túl látványos a film, de azért a nézhető kategórián belül marad. Nincs olyan költségvetés mögötte, mint a saját Marvel filmeknek, ehhez mérten kell nézni a megmutatott dolgokat. A medve azért lehetett volna ijesztőbb. Bobby képregényben már sokkal izgalmasabban bánt az erejével, itt nagyon egyszerűsítve lett a látvány egyszerűsítése végett.

A fiatalokat viszont gondosan válogatták. Maisie Williams – a Trónok harcából. Övé az egyik legszerethetőbb figura. Charlie Heaton karaktere is hajaz arra, amit a Stranger Things első évadában mutatott. Anya Taylor-Joy karakterének őrülete meg a Széttörve világából ismerős, ha ő annyira nem is tudja játszani, mint McAvoy.

Jobbat vártam, de mindenképpen ijesztőbbet. Az is gond, hogy nincs kerek vége. Kár érte…

 

Az új mutánsok - 5/3,5 korrekt szereposztással készítettek felejthető filmet, ami nem igazán horror, se akció.

https://www.youtube.com/watch?v=JMnstsgbJaQ

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1016217448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2020.12.23. 15:25:53

Ezt addig piszkálgattak, míg az összekötő jelenetek maradtak csupán és ez végig érezhető. Az első óra izgalmas hangulatkeltés lehetne, de sótlan. Utána a lezárás kurta-furcsa, hirtelen. A szerelmi szál fölösleges.
Volt benne jó is. Jól áll neki a zárt és egyetlen helyszín. A cast is jó. A nagyon finom építése a trilógiának (kiképzések gyilkosnak, essex vállalat).
Összességében a sötét főnix, és az apokalipszis szintje sajnos.
Mit nekem, nekünk #snydercut, meg #ayercut, ebből kéne egy tisztességes #horrorcut, de ahhoz a disney sose lesz elég tökös.
süti beállítások módosítása