Minden napra egy film

Minden napra egy film

Jurassic World: Krétakori tábor

1. évad

2020. november 07. - BBerni86

Gyerekes, kiutat kereső, táborozó, dinókkal ismerkedő.

Darius a dinoszauruszok megszállottja. Az apjával, akit sajnos már elvesztett, az volt az álmuk, hogy egyszer együtt eljutnak a Jurassic World parkjába. A fiúnak már csak úgy van erre esélye, ha elsőként befejez egy videójátékot, amely a parkban játszódik, és így megnyeri a kirándulást. Így történik, és pár fiatallal elsőként vehet részt a krétakori tábor programjaiban. Van köztük gazdag gyerek, akit az apja juttatott be. Van népszerű blogger a11_7camp_cretaceous1.jpg reklámozás miatt. Van népszerű sportoló, de a farm húsellátásért felelős farmerek lánya is eljöhetett. Darius minél többet akar felfedezni, és közben akaratlanul is észreveszik a többiekkel, hogy a park állatait létrehozó tudós körül valami nem stimmel. Ám mielőtt igazán belemerülhetnének a rejtélyek megfejtésébe, az elszabaduló állatok miatt az életükért kell futniuk és valahogy kijutniuk a szigetet elhagyó, vendégeket evakuáló hajókhoz.

Hány bőrt lehet lehúzni egy sikeres franchise elemeit felhasználva? Amennyit a készítők nem szégyellnek. A legutóbbi Jurassic World nem úgy teljesített, ahogy az első rész sikere után jósolták, így most jó előre készítik a nézőket a harmadik felvonásra – igen, fog érkezni a Jurassic World 3. Csak az a kérdés, pontosan mikor.

De vissza oda, mivel is készülnek. Új nézőket igyekeznek szerezni, így megszólítják a kisebbeket is és a Netflix nézőket. Ha csak magamból indulok ki, ha nem a Netflixen van fent, eszembe se jutott volna Jurassic World animációt nézni. Maximum, ha lett volna Chris Pratt benne, de nincs benne.

A krétakori táborba gyerekek érkeznek, akiknek nagyon hamar maguknak kell boldogulni. Dinókkal küzdenek, menekülnek, nyomoznak. Gyereksorozatnak ideális már maga a cselekmény is. Az agyat nem terheli le, és igazság szerint az oktató szándék sincs benne, csak a szórakoztatás. Meg sem próbálnak a dinoszauruszokról tanítani minket, a legismertebb típusokat használják, és a film lényei köszönnek vissza.

A gyerekek sokfélék, típusokat jelenítenek meg. Mélyen egyiket se lehet megismerni, egy-egy vonással jellemezhetőek. Van a tisztaságmániás, a zárkózott, a mindenkivel barátkozó, a nagyszájú gazdag gyerek, a dinó fan. Mivel eléggé mások, a gyerekek találhatnak saját kedvencet, és a különcségek meg szolgáltatják a történet humoros jeleneteit. Pl. mire nem jó a kézfertőtlenítő?

Felnőtt fejjel azért lehet érdekes, mert folyamatosan rárímel az első filmre. Azzal párhuzamosan játszódik, és a filmen történtek ennek a cselekményét is meghatározzák. Ahogy már említettem is, a sorozatban is azok az állatok jelennek meg, melyek a filmben is ott voltak, legyen az a génsebészetnek köszönhető hibrid vagy újjáélesztett hatalmas vízi ragadozó, T-Rex vagy egyéb.

(Simán benne van, hogy a filmet ismerők a húsvéti tojásokra vadásznak benne, míg a filmet nem ismerők ettől kapnak kedvet az élőszereplős verziókra.)

Az eredeti Jurassic Park világ sok klasszikus eleme bekerült a sorozatba is. Ami számomra a legmarkánsabban feltűnt, a film zenéje felcsendül itt is. Az megint egy olyan eleme az univerzumnak, ami annyira erősen hozzá kapcsolódott már… Simán a Spielberg-film jelenetei kezdtek a szemem előtt peregni, ahogy megszólalt a Jurassic Park téma.

Bár a cselekmény nagyon mese, és érezhetően a kamaszokat és kiskamaszokat akarják vele megfogni, a látvány sok mindenért kárpótol. A tájak, a dinók is nagyon jól néznek ki. Az ember alakok annyira nem fogtak meg, de azok nem is versenyezhetnek az élő szereplőkkel. A szinkronhangok közé sem került be ismertebb gyerekszínész.

Pótléknak ok, amíg érkezik a Dominion.

 

Jurassic World: Krétakori tábor - 5/3,5 a látvány minőségi, és jól használja a filmek elemeit is. Ám a történet nagyon mese.

https://www.youtube.com/watch?v=X9c45e1-CDw

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5016277068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása