Minden napra egy film

Minden napra egy film

DJ Cinderella

2020. november 27. - BBerni86

Zenei iskoláért küzdő, szerelmes, báli.

Cintia 16 éves koráig hitt az igaz szerelemben, és egy gazdag férfi kényeztetett lánya volt. Ám egy bulin szembesülnie kellett azzal, hogy az apja csalja a feleségét. A szülők váltak, a lány az anyjával maradt, és sokkal szerényebb körülmények között küzdött a jövőjéért. A szerelemből kiábrándult, a zenei karrierről azonban nem tett le. Azért tanul és gyűjt, hogy megszerezhessen egy londoni ösztöndíjat. Mindezt az apja elől titkolva, aki feleségül dj_cinderella.jpgvette az egykori szeretőjét, aki a férfi előtt megjátssza magát két lányával, valójában azonban mindenki ellen intrikál és különösen Cintia tönkretétele szórakoztatja. Álcában Cintia a mostohatestvérei bulijában a DJ, ahova meghívást kapott a Youtube-ról sztárra lett Freddy Prince. Mindketten álcában vannak, és a fiúnak megtetszik a tehetséges zenész lány, aki nem szereti az ő nyálasabb pop zenéjét. Cintia azonban eltűnik, csak egy tornacipőt hátrahagyva – Freddy pedig az ő Hamupipőkéje keresésére indul.

Nem jött be az ötletem. Gondoltam, fáradt vagyok, mindent képes lennék kritizálni, akkor valami nagyon rózsaszín, mesés film kell nekem, majd az kikapcsol. Nem így lett. Az ragadt meg csak, mi nem tetszett. Hiába akartam felvidítani magam, ezzel a filmmel egyszerűen nem ment.

Noha igazi súly vagy feszültség nincs benne egy pillanatra sem. Könnyen beazonosítható, ki kicsoda a meséből. Olyan beszédes nevek vannak, hogy a szemem tudnám forgatni tőlük. A hősnőnk DJ álneve Cinderella lesz, akkor vajon ki ő a Hamupipőkében? A zenész fiú meg Freddy Prince, vagyis herceg. Még csak arra sem vették a fáradtságot, hogy az írásmóddal eljátszanak kicsit. Így aztán soha, senkiért nem kell izgulni, mert a meséből pontosan lehet tudni, mi vár még a karakterre.

Nagyon nem tetszett az sem, ahogy a Cintia – Freddy szerelem alakul. A lány éppen nagyban ecseteli, mennyire nem tetszik neki a fiú zenéje, és gyökeresen megváltozik a véleménye, amikor kiderül, hogy Freddynek fakadt ki, hogy mennyire nyálas és hihetetlenek a zenéinek a szövegei? Az egyik percben hallani sem akar fiúkról, szerelemről, majd Freddy táncolni hívja, és már a srác képét simogatja a képernyőn?

Egyszerűen nem értem, miből lett ekkora nagy a szerelem. Beszéltek vagy 5-6 mondatot, egymás arcát sem látták, és máris a másik az Igazi? De miért? A mesében elment, az mese. Egy filmtől azért ennél többet várnék.

A csinosabbnak mondott mostohatestvér és az anyja lennének a humorért felelős, gonosz mellékszereplők. Patricia ármánykodni tud is, csak éppen Cintia apja lesz nagyon idiótának beállítva attól, hogy a neje mit el nem hitet vele. Mintha nem is sikeres üzletember lenne, hanem hivatásos balfék. Az meg kifejezetten irritáló, ahogy Graziele rá van kattanva a fiúra, és kb. annyi a szókincse, hogy én vagyok a legnagyobb rajongód.

A mellékszereplők, ahogy belegondolok, nagyon irritálóak tudtak lenni. Cintia barátnője, aki bebeszéli magának, hogy a neki tetsző srác egyszer az övé lesz, aki meg lábtörlőnek használja a lányt. A nagynéni, aki pl. Kutyuskának hívja a macskáját. Valahol sejtem, hogy ez is humor akar lenni, de nem nevettem.

Kinézetre tévéfilmes, de nem is vártam többet. Tini romantikus komédiában, pláne, ha brazil, mit is lehetne nézni? Inkább a zenéket kellett volna szűrni és feldobni.

Ez nem az a Netflix tini film, amit nézésre ajánlok. Egyszer, háttérnek, semmi több.

 

DJ Cinderella - 5/3 könnyed és közepesen humoros, az eredeti mesét hagyományosan újrázó tini film.

DJ Cinderella - Trailer (Official) | Netflix - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7716304488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása