Minden napra egy film

Minden napra egy film

Gyilkos vonások

2020. december 13. - BBerni86

Kamaszos, szerelmes, halállal szembenéző.

Max minden napja ugyanúgy indul: felteker az arcára egy adag gézt, minimum, mintha betört volna az orra, majd napszemüveget tesz fel. Balszerencséjére annyira helyesnek született, hogy aki ránéz, annak annyi. Már a szülőszobán így járt a szülés és az ápolónők is. 2 éves volt, amikor elköltöztek és próbálta a család újrakezdeni, gyilkos-vonasok.jpgde Max azóta is géz alatt és magányosan él. Rendszeresen bele is kötnek, és még egy randija sem volt. A legutóbbi megaláztatása után öngyilkos akar lenni, de egy lány megállítja. Alex más, mint bárki, aki ismert korábban. A lány önmagáért kedveli és érdeklődik iránta, barátok, majd lassan többek is lesznek egymásnak. Alex tanítja meg Maxet élni – ám esélyük igazából sosem lehetett. Alex halálos beteg, akinek volt egy hátsó szándéka, miért barátkozott a gyilkos vonásokkal született fiúval.

Nem is tudom pontosan, milyennek minősítsem a film alapötletét. Morbidnak? Kb. olyan, mint abban a szerelmes filmben, amelyben a férfi pontosan tudta, hány nő van neki vissza az életében, míg a női párja meg halálba küldte, akivel lefeküdt. Lehet sejteni, mi lett, amikor találkoztak és egymásba szerettek. Itt meg adott a srác, akire ránézni egyenló a gyors halállal, meg a halálos beteg lány.

Az egész film a halál körül forog, de mégis inkább az életről szól. Max különben egészséges, normális fiú, csak az arcával van ez a helyzet. Alex is helyes, hétköznapi lány, csak már pörög a homokóráján az utolsó adag homok. Olyasmiket csinálnak, amik teljesen hétköznapiak. Sokat beszélgetnek, barátkoznak. Mintha az, hogy hétköznapi lehet, segítene Maxnek meglátni, mi minden várhat még, ha nem adja fel.

Azzal, hogy egy extrém helyzetben a mindennapi az érték, a nézőknek is az van sugallva, hogy meg kell becsülni a hétköznapokat is, és felfedezni bennük a mindennapi csodákat. Mert ott vannak, csak észre kell őket venni.

Alex és Max párosa még aranyos is volt, csak éppen nézőként lehetett tudni, hogy ez nem az a film, ahol happy endet kell várni. Bár, a maga módján mégis csak az volt: Max megtanulta a leckét, és sokkal teljesebb életét él később, mert a lány megtanította hogyan. Új perspektívát adott a fiúnak, aki él is majd ezzel a lehetőséggel.

Van a szerelmi tematika mellett humor is benne, de ez már nem olyan, amit tudtam értékelni. Az eleje, ahogy a szülész összeesett holtan, még fekete humor és bírtam is, de utána az olcsó tinifilmes poénok jönnek. A cserediák, aki nyomja a durva beszólásokat, amiket senki se ért. A lökött barát, aki próbál becsajozni, és a haverjának is ügyködik. A bunkó srác, aki mindig megtalálja Maxet és piszkálja, míg…

De még nem is a gyengébb poénok, ami miatt nem igazán éreztem a sajátomnak a filmet. Egyszerűen nem tetszik, amit és ahogy kihoztak belőle. Megfordult az is a fejemben, hogy happy endet szerettem volna, de nem igazán. Talán a feles megoldás nem tetszett, ahogy megmarad az arc átka meg nem is. Vagy egyszerűen nem próbálom megérteni, csak megállapítom, hogy a vége nem jött át.

Mivel sorozatmániás vagyok, azon jót vigyorogtam, hogy a két főszereplőt honnan ismerem. Max, vagyis Brandon Flynn volt a 13 okom egyik fő karaktere. Itt jól állt neki, hogy a gézzel játszott. Julia Goldani Telles meg Bunheads lány volt, jó volt újra látni valamiben.

Egyszer elment, nem rossz élmény, csak a vége. Az még mindig zavar.

 

Gyilkos vonások - 5/3 az üzenete még aranyos is, nagyrészt a film is, mégis olyan rossz érzéseim lettek tőle.

LOOKS THAT KILL Official Trailer (2020) Brandon Flynn, Romance Movie HD - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4516336210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása