Minden napra egy film

Minden napra egy film

Miután összecsaptunk

Miután 2.

2020. december 14. - BBerni86

Kibékülő, szerelmes, közös életbe kezdő.

Hardin nem találja a helyét Tessa nélkül. A korábbi életéhez sem képes visszatérni: már nem érdeklik az alkalmi lányok, pedig jelentkező akadna bőven. Tessa sincs túl a fiún – bár megkapja álmai gyakornoki állását, és a főnök is felfigyel a tehetségére, egy bulin többet iszik a kelleténél és részegen felhívja Hardint. Mikor érkezik a lány megmentésére, Tessa rátapad és az estét együtt töltik. Ez még nem jelent békülést, de enyhülést igen. Amikor after_we_collided.jpgHardin anyja látogatóba érkezik, Tessa beleegyezik, hogy eljátssza, nem szakítottak. Visszaköltözik, és amikor együtt vannak, nem tud ellenállni a szerelmének. Aki egyet akar, de nagyon: egy második esélyt a lánynál. Tessa szereti, így megadja neki. Ám Hardin sok terhet cipel: nyomasztó emlékeket, haragot az apja miatt. Amikor a rossz énje felülkerekedik, talán Tessa szerelme sem elég, hogy összeszedje magát.

Többszörösen is kérdéses, mennyire kellenek előismeretek ehhez a filmhez. Az első: második rész, meg kell-e nézni az első részt? Nem árt. Ugyan röviden átveszik annak a lényegét, lehet érteni a cselekményt a mini összefoglalót követően, de azért tisztább a kép, ha az ember tudja, min sértődött meg annyira Tessa és milyen démonokkal viaskodik Hardin.

Kell hozzá a regénybeli alap? Abszolút nem. Mivel a regénynek sincs nagy cselekménye, nincs sok minden, ami kimaradhatott volna a filmből. Annyi, hogy a regény sokkal erotikusabb és kevesebb rajta a korhatár. Ha teljesen azt forgatják, amit olvasni lehetett Anna Todd regényében, akkor minimum soft pornó lett volna, és 18-as karika.

Mondjuk, az is lehetett volna a kérdés, egyáltalán kell-e ez a film. Nem. Gondolom, a regény rajongói – mert bármilyen meglepő, vannak ilyenek – meg fogják nézni. Ez simán lehet átmenet az ifjúsági korosztálynak a szürke 50 felé. Mert sok közös vonás akad: a sebzett férfi, aki küzd gyerekkora démonaival és a nő, aki előtte szűz volt és a szexen alapuló kapcsolatuk. Az alap ugyanaz, csak itt young adult/new adult a körítés. Azért arra látok esélyt, hogy a sorozat 3. és 4. részéből nem lesz film, ez már elég rossz kritikákat kapott és a bevétel is esett.

A cselekményről nagyon nincs mit írni. Tessa megbocsát, bármi is lesz. Hardin néha bunkó, máskor kenyérre lehet kenni, és minden esetben nagyokat hemperegnek. Azt látni, hogy Hardin Tessa mellett előveszi a kedvesebb énjét, a lány viszont rosszabb Hardin közelében.

Nem mutat jó példákat. Tessa elvileg egy okos lány, de nem ezt látjuk. Mivel mese, Hardin változik a kedvéért, de akkor sem kellene mindent és így lenyelnie. Arról már nem is beszélve, hogy látni azt látjuk, hogy abszolút testiségen alapul a kapcsolatuk. Igazság szerint azok a cselekmény elemek, hogy Hardin ráveszi a lányt, csinálják az irodájában, a bulin egy idegen szobájában, meg hasonlók.

Hardin lelki kínjai, vagy éppen Tessa családi balhéi még érintve is alig vannak. Ennél csak nyomorult mellékszereplők jártak rosszabbul, akiknek egy-egy odavetett mondat és majdnem cselekményszál jut, mint pl. Kim, aki szinte a találkozásukkor elújságolja az új lánynak a cégnél, hogy titkon a főnökkel kavar, a végén meg a férfi megkéri a kezét és happy end. Láttuk őket kb. 3 jelenetben, és ők, ezzel a kiemelt mellékszereplők?

Nem mintha a főszereplők jobban jártak volna. Ebből a filmből nem lehet eldönteni, hogy játszani vajon tudnak-e. Annyi az összes szerepük, hogy szexik és szépek legyenek. Pl. mi Hardin szinte első jelenete? Ledobja a pólóját, hogy csináltasson egy tetkót.

Olyan kis sekélyes semmilyen film, bár egyetlen betétdal volt benne, ami tetszett.

 

Miután összecsaptunk - 5/2 a történet nem több olcsó ponyvánál, a színészek egyetlen feladata meg szépnek lenni.

AFTER WE COLLIDED Trailer (2020) - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8816339136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása