Minden napra egy film

Minden napra egy film

The Undoing

1. évad

2021. január 02. - BBerni86

Bűnügyes, házasságos, megcsalós, családi.

Grace Fraser irigylésre méltó életet él. A csinos asszony sikeres pszichológus, jóképű és szerető férje orvos és van egy jól sikerült fiuk is. Az életét a fia iskolájának egy új tanulója és annak anyja kavarja fel. A fiatal, egzotikus Elena különösen viselkedik Grace-szel: mintha kísérteni akarná a szexualitásával, egy alkalommal meg is csókolja. Még nem találta ki, mit kezdjen a helyzettel, amikor Elenát brutálisan meggyilkolják. A műtermében the_undoing.jpgfelismerhetetlenségig verték agyon. A sokkot növeli, amikor a fő gyanúsított Grace férje lesz. Jonathan kezelte a nő fiát, és közben viszonyuk lett. A nő kisebb gyerekének, a kislányának Jonathan az apja, aki el is menekül. Visszatér, a viszonyt elismeri, de a gyilkosságot nem. Grace hinni akar neki, és bár nem tudja, a házassága megmenthető-e még, de a tárgyaláson a férfi mellé áll. Közben azonban egyre több mindenre jön rá, és másként kezdi látni a férjét.

Bár odaírtam, hogy első évad, azért itt megjegyezném, hogy van esély, elég nagy, hogy ez inkább limitált széria. Vagyis, sorozat, de nem olyasmi, amiből folytatást várhatunk. Egy regényt dolgoz fel, nem filmen, sorozatként, de zárja a szálakat és végig érünk a cselekményen is. Ám mindig hagyok menekülőutat, hiszen a Hatalmas kis hazugságok megmutatta, hogy zárt, regényből készült fix sztorit is lehet folytatni, ha van rá igény.

De akkor térjünk rá a sorozatra!

Korrekt adaptáció, benne van a regény világa, miközben szórakoztatóan sorozatra van adaptálva. Igaz, azért minimális hiányérzeteim voltak a cselekménnyel kapcsolatban. Nem egyszer találtam olyan szálakat, amiket bedobnak, de aztán nem kezdenek vele semmit, és ezek zavarni szoktak.

Az egyik ilyen Elena viselkedése. Mi abban a logika, ahogy Grace felé közeledik? Azt még meg tudnám érteni, hogy felméri a szeretője feleségét, a vetélytársát. De ő flörtöl, meztelenkedik előtte és még csók is csattan. Semmi magyarázat nem érkezett erre. A másik Jonathan kapcsán: az ügyvédnek bevallja, korábban már volt egy viszonya. Nem tudjuk meg kivel, pedig erre is lehetett volna csavart húzni. Ezt is csak bedobják, aztán felejtik is el.

Grace története szépen ívet kap, ahogy az asszony egyre inkább elkezdi látni a férje igazi jellemét. Ahogy inog, hinni akar, de egy ponton már nem álltathatja magát. A sorozat jól eljátszik azzal, hogy más is gyanús, egy ponton Grace is, és eljutunk a felismerésig a végére. Ugyan ott hirtelennek éreztem a váltást, mintha Grace egyszer csak megvilágosodna – valahogy durva, hogy egy bizonyos dolog bekattan neki, és minden korábbi véleményét, meggyőződését felülírja. Az a pont, ahol betelt a pohár?

Sajnos, a végét nem éreztem akkora csavarnak és poénnak, amennyire szerintem annak szánták, de nézhető és korrekt volt így is.

Kivitelre igényes, korrekten összerakták. A helyszínek, a divat is egy felsőbb osztályt mutat. Elnéztem a házakat, a külcsínt, a ruhákat.

Ami azért böki kicsit a csőröm. Nicole Kidman jó színésznő, el is játssza a karaktere több oldalát is. Grant is jól hozza a szépfiút, aki előtt dőlnek a nők. Csak éppen nem tudok attól szabadulni, hogy nem öregek már ezekhez a karakterekhez? Mintha Jonathan és Grace 15-20 évvel fiatalabb lehetne, mint az őket játszó színészek.

De különben is erős a casting, még mellékszerepre is Lily Rabe, Donald Sutherland jutott.

Elnéztem, lekötött, még talán bírtam is, de azért maradtak kis tüskék bennem.

 

The Undoing - 5/4 korrekt regényfeldolgozás, a történet eladta. Kidman és Grant is ok, de nem öregek ehhez?

THE UNDOING Official Trailer (2020) Hugh Grant, Nicole Kidman, HBO Series - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4516368940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása