Minden napra egy film

Minden napra egy film

Esküvő után

2021. január 17. - BBerni86

Családi titkos, anyasággal szembenéző, múlttal szembesülő.

Isabel keményen dolgozik, hogy az indiai árváknak minél jobb körülményeket teremtsen, és segítse az árvaházat, ahol gondozzák őket. A működésükhöz minél előbb pénzre van szükségük, és fel is tűnik egy lehetséges támogató. Ám a pénz átadása előtt az adakozó beszélni akar a nővel, aki ezért New Yorkba utazik. Theresa élettel teli, vezető egyéniség, akinek a nagylánya most házasodik. Meghívja Isabelt is, és nem fogad el nemet eskuvo_utan.jpgválaszként. Az esküvőn Isabel felfigyel Theresa férjére, ikerfiai apjára, a sikeres művész Oscarra. A meghívóból hamar a lány, Grace adataira is ránéz. Belesápad a látványba. Itt még nem rendez jelenetet, de számon kéri Oscart. Megegyeztek, hogy a lányukat örökbe adják. Ehhez képest Oscar visszavette a kislányt, maga nevelte fel – Grace az ő lánya is. Rá kell jönnie, mi ezzel Theresa célja, mert érzi, hogy az asszony akar valamit tőle.

A film előtt csak a stáblistára pillantottam rá, így nem egyszer kellemesen meglepett a film. Nem nagyon fognak meg a komoly családi drámák, de ebben sikerült úgy adagolni a fordulatokat, hogy nem is annyira drámának éreztem, noha elég komoly témákat kezdenek el feszegetni benne.

A történet okosan építkezik. Mindig a szükséges adatokat tudjuk csak, így amikor a kirakós egy újabb darabját kapjuk meg, azt fel tudjuk dolgozni, meg lehet lepődni, vagy éppen elégedetten bólogatni, ha erre vártunk. Az elején nekem a meglepetés dominált, a végére azonban ráéreztem, melyik filmre emlékeztet ez, és akkor már a helyére került, hogy ebben is ugyanaz lesz a történések eredője, mint abban a másikban. A címét nem árulom el, de annyit súgok, hogy abban Susan Sarandon és Julia Roberts játszotta a két hősnőt.

Az emberek közti kapcsolatok állnak a középpontban. A szülői felelősség. Tulajdonképpen minden erre vezethető vissza. Oscar miért nevelte maga fel a kislányt, ha megegyeztek, hogy örökbe adják? Isabel miért az árváknak szentelte az életét? Theresa miért hozta be őt az életükbe, és miért dolgozik azon, hogy Grace és a vér szerinti anyja megtalálják a közös hangot?

Közben a felnőttek között is megfeszülnek a szálak. Isabel jelenléte kérdéseket vet fel, és mindenki a maga módján keresi a válaszokat. Isabel az, akinek mindenkivel rendeznie kell a kapcsolatát, még magával is szembe kell néznie. A film nem azt kezdi el mélyen elemezni, hogy miért tette, amit és ez hogyan hatott az életére, de más szereplőkkel, leggyakrabban Theresa alakjával kimondatják az érzelmi fájó pontokat is, és érthetővé teszik, kinek milyen mozgatórugói vannak.

A karakterek szerethetőek, és érdekes módon egyedül a lány, Grace nem sikerült eléggé. Egyszerre kislánynak és felnőtt nőnek kellene lennie, de nincs meg az arány. Az még érthető, hogy az megint visszaviszi kicsit a gyermeki irányba, hogy megismerheti a biológiai anyját. De az, ahogy a kapcsolatát kezeli, megosztó. Ahogy férjhez megy, rendezi az életét, felnőttes. Aztán, ahogy képtelen egy kisebb konfliktust is kezelni, ahogy a két anyafigurától várja a megoldást és a tanácsot, már megint nagyon gyerekes.

A casting érdekes. Julianne Moore csodás színésznő, a karakterét életre kelti, de nem hiteles nekem 60 évesen 7 éves ikerfiúk anyjaként. Williams és Crudup sokkal hihetőbbek a maguk korával a szerepekben.

De a film tetszett, érdemes volt megnézni. Intelligens családi dráma.

 

Esküvő után – 5/4 jól építkező dráma, ami egy ponton kezdett nagyon ismerős lenni, de a színészei eladták.

After the Wedding Trailer #1 (2019) | Movieclips Trailers - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6816393350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása