Minden napra egy film

Minden napra egy film

Supergirl

4. évad

2021. április 17. - BBerni86

Gyűlölet ellen küzdő, titkos szervezetes, harcos.

Kara és Alex számára is nagy változások vannak készülőben. J’onn visszavonulásával Alex veszi át a DEO vezetését, és meg kell szoknia azt is, hogy más társai is távoztak, míg a jövőből érkezett Brainy igyekszik beilleszkedni közéjük. Kara egy jobb jövőben akar hinni, amikor emberek és idegenek békében élnek egymássupergirl.jpg mellett. Tele van reménnyel, de csalatkoznia kell: Szabadság ügynök megjelenésével feltámad a rasszizmus, és az emberiség egy része harcba indulna minden idegen ellen. Még Superman is leköszön, aki családot alapítana egy biztonságosabb bolygón Lois oldalán, akit feleségül is vesz. A helyzetet súlyosbítja, hogy Lena egy szuperszérumon dolgozik, és aki segítségül jelentkezik, maga Lex Luthor. Neki pedig szokás szerint van egy terve és egy titkos nyerő lapja.

Tudom, ezzel is alaposan lemaradtam. Már a 6. évad megy, én meg most kezdtem el a korábbi évadokat pótolni. Mondjuk úgy, a Batwoman nagyon szélsőséges ábrázolásmódja és világképe után egy könnyedebb DC sorozatra vágytam.

Ehhez képest meglepett, milyen keményen bekezdtek az évaddal. Talán a jelenlegi helyzet miatt érzékenyebbek is vagyunk a bezártságra, idegengyűlöletre és a kijárási tilalomra. Bár itt egy űrlény – ember szembenállás és annak következményei miatt alakul ki szinte háborús helyzet, a feszültség és az általános rossz hangulat elég jól elkapott. Ennyit arról, hogy könnyed és lányos sorozatot nézek…

Aztán rá kellett jönnöm, hogy hiába jött valami át, nem tartják ezt a színvonalat, és a történet, a szereplők is egyre könnyebbek. Kara egészen az agyamra tudott menni azzal, ahogy végig játszotta a remény szószólóját, és nem volt képes felfogni, hogy miért indult el a gyűlölethullám. A legjobb részek voltak azok, amikor ütköztették az idegenek és emberek világát – ahogy Kara és a csapat harcoltak, de most az egyszerű halandó oldaláról láttuk, akinek károsodott az ingatlana, menekülnie kellett, megsérült. A vállalkozót, akinek tönkrement a családi cége, mert az idegen és olcsó munkaerővel nem tudott versenyezni. De amit próbálok kihozni belőle, hogy a sorozat igyekezett felvillantani, hogy a helyzet nem olyan szép és jó, rózsaszín, mint ahogy Kara látni szeretné – de a lány erre végig vak marad. Irritált is, hogy nem tud igazi megoldást nyújtani, mégis elsimulnak a dolgok az évadban. Ha már egy ilyen témát behoznak, erős is a felütés, szomorú, hogy ennyire nem tudtak aztán mit kezdeni vele, szépen behúzták Lex története mögé az egész helyzetet.

Lex Luthor – bár inkább Tyler Hoechlin (Superman) kapott hideget és meleget is, nem vagyok benne biztos, hogy annyira telitalálat lett volna Jon Cryer. Lex egy zseni, és ezt nem sikerült kidomborítani. Mondjuk, Lena is az, és róla sem hiszi el az ember több évad óta, mennyire okos nő. Annyira játéknak tűnik az egész sorozatban a tudomány, és olyan ad-hoc és béna tervekkel nyer mindig Kara és a DEO, hogy az ellenfelek is velük párhuzamosan tűnnek gagyinak.

Még mindig női sorozat, és már itt látszik, hogy halad a DC sorozatvilág a Batwoman felé. A szereplők 80%-a szerintem nő, egyre színesebb a szexuális paletta – most egy nemváltó szuperhőst kaptunk kiemelt mellékszereplőnek. Annyira még nem estek át a ló másik oldalára, mint a Batwoman, de már itt vannak a kezdetek.

A látvány meg borzalmas. Lex páncélja, vagy amikor Kara páncélban van… förtelem. De a csúcs az, ahogy a szoknya miatt Kara lábát takargatják. Esik, kel, zuhan – a köpeny pedig mindig ápol és eltakar. (Meg is értem, miért lett az új kosztüm nadrág.)

Hol van már, amikor ez volt a cuki DC sorozat… Visszasírom a 2. évadot, és bár most az eleje el tudott kapni, hamar visszazuhantunk az olcsó szórakoztatás világába.

 

Supergirl – 5/2,5 egyszeri szórakoztatásnak elmegy, de minél jobban belemerülnék, annál rosszabb lesz.

https://www.youtube.com/watch?v=yUl358da8c0

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7916503222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása