Minden napra egy film

Minden napra egy film

DOTA: Dragon’s Blood

1. évad

2021. április 21. - BBerni86

Háborús, mágikus, rejtélyes ellenséggel szembekerülő.dota-dragons-blood.jpg

A sárkányok pusztító lények, pillanatok alatt mészárolnak le egész falvakat. Gyermekként Davion is látta, ahogy a szülei, a testvérei egy pillanat alatt semmivé lesznek. A Sárkánylovagok közé állt, és felnőve maga is a sárkányvadász lett. Ám egy alkalommal olyan barlangba kell lemennie, ahol egy ősi lény él. Tűzokádó, hatalmas sárkány, aki valami nagyon sötéttel viaskodik. Davion bármennyire is gyűlölje a sárkányokat, felismeri, ez a valaki még rosszabb és a sárkány mellett von kardot. A következő emléke, hogy meztelenül magához tér. Hamarosan arra is rá kell döbbennie, hogy ha elveszti a tudatát, a sárkány belőle tör elő. Az ellopott lótuszokat kereső hercegnő, Mirana társaságához csatlakozik, abban reménykedve, a lány kereste bölcs neki is tud segíteni. Nem sejthetik, hogy egy másik háború is kitörőben van: a Hold istennője megelégelte a lázadásokat, és a seregeit hadba küldi.

Újabb Netflix animáció, és egy újabb fantasy történet. Vannak itt varázslók, istennők, lovagok és sárkányok. Jól hangzik, nem is rossz a végeredmény. Csak.

A DOTA alapja egy videójáték, amit én például nem ismerek. Így menet közben kellett felszednem az információkat, hogy ki kicsoda, milyen lények élnek ebben a világban és hasonlók. Evidenciaként van kezelve sok minden a háttértörténetből, ami viszont zavaró. Pl. nem értem, mi van a Holddal. Selemene az istennője, de egy csoport egy jobb istennő visszatértében reménykedik, akit Menének neveznek. Ami különben Selemene nevének a vége… Most akkor van két istennő, vagy Mene Selemene emberibb fele lenne, aki azelőtt volt, hogy imádatot követelő istennő lett volna belőle?

De nyugodtan ide lehetne még írni Mirana történetét is, aki elvileg a tündérek hercegnője, de embernek néz ki, nem tündérnek. Utalnak is arra, hogy Selemene gyerekként mentette meg és fogadta be. Akkor most mi is ő? Vagy a sorozat mitikus gonosza, aki el akarja ragadni a sárkányok testét és lelkét. A célja kiderül, de mi ő?

Annak ellenére, hogy ilyesmiket nem igazán értettem, maga a sorozat nézhető és szórakoztató. Az aktuális küldetést mindig meg lehet érteni – átjutni a hegyen, megtalálni a varázsló tornyát, leállítani a csatát… Abban meg azért reménykedem, hogy idővel a nagyobb összefüggések is érthetőek lesznek.

Rövid évad volt, de felvázolta a fő konfliktusokat. Ha nem is értettem minden okát, azt igen, ki kivel áll szemben. Ahogy a szereplőket is bemutatta a sorozat. Kissé talán tipikusak, de ez fakad abból is, hogy eredetileg játék karakterek. A nemes lovag, a harcos hercegnő és a segítőik. A kedvencem különben Mirana különös kis házi állata lett, egy mágikus lény, mert eszembe juttat kutyát, macskát, lovat is.

A hangulatában egyelőre még több a szórakoztató elem is. Azon rendszeresen poénkodnak, hogy átváltozást követően Davion mindig elveszti a ruháit. A lovag és a hercegnő között különben is van egy flörtölős huzavona, ami végigkíséri az évadot.

Az anime kinézete is korrekt. Sötétebb és felnőttebb, mint a Dragon Prince, kb. a Castlevania szintjére lőném be. A sárkányok, a mágia és az állatvilág kifejezetten tetszett benne. Mirana trükkje a holdba lőtt nyíl többszörözésével, Fymryn árnyjárása vagy amikor Selemene a síkok között vált – az ilyesmik határozottan jól néztek ki.

A második évadot már készítik, vagyis biztosan folytatódnak a szereplők kalandjai. A játékba nem kezdek bele, de a sorozatot majd folytatom.

 

DOTA: Dragon’s Blood – 5/4 bár a történet egyes pontjai még nem érthetőek, szerethetőek a karakterek, jó a grafika.

DOTA: Dragon’s Blood | Official Trailer | Netflix - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5716508608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása