Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Bosszú

2021. május 18. - BBerni86

f5_94.jpg5: München – a müncheni olimpia terrorcselekmény helyszíne lett. 11 palesztin merénylő izraeli sportolókkal végzett. A titkos szolgálat nem hagyta annyiban, és felállítottak egy titkos egységet, egyetlen céllal. Bosszút állni. Le kellett vadászniuk azt a 11-et, akik gyilkoltak. De mibe került ez az egység tagjainak? A bosszú árát meg kell fizetni.f4_109.jpg

4: Oldboy – Joe rosszkor volt rossz helyen. Az eredmény: évekre bezárják, a volt nejét megölték, és mindenki őt tartja a tettesnek. Fegyverré képezi magát odabent, és egyetlen gondolata marad. Ha egyszer kijut innen, borzalmas bosszút áll és a lány megtudja majd, hogy az apja nem ölte f3_125.jpgmeg az anyját és nem hagyta el őket. A szabadulás napja után bele is kezd a tervébe. Az eredetit még nem láttam, az elvileg jobban sikerült, de az amerikai verzió is ok.

3: John Wick – betörésnek indult. A magányos férfi nem tűnt nehéz célpontnak: volt viszont egy remek autója, amire szemet vetett az elkényeztetett maffiózó csemete. Balszerencséjére a rablás közben nem csak a tulajt verték össze, de a kutyáját is megölték – a szeretett és halott nej utolsóf2_129.jpg ajándékát. Így John Wick előszedi a fegyvereit és az egykori énjét, a Rémkirályt, a profi bérgyilkost és bosszúhadjáratba kezd.

2: Az eltűnés sorrendjében – Nils egyszerű svéd családapa és munkás, hókotró. A fiával ok nélkül végez a maffia, és Nils képtelen beletörődni a gyermeke elvesztésébe. A rendőrség szerint f11_2.jpgöngyilkosság volt, így Nils maga veszi kezébe a hólapátot. Elindul a rangsorban felfelé, a bűnszervezet el sem tudja képzelni, hogy nem egy rivális banda csapott le rájuk. Van amerikai remake is, de az eredeti az igazi.

1: Kill Bill – az esküvője napja volt. Terhesen, boldoganf12.jpg férjhez akart menni. De a templomba besétáltak egykori társai és főnöke/szeretője, Bill. Mészárlás kezdődött. A menyasszony évekkel később ébred fel a kómából, egyetlen céllal. Megölni Billt és azokat, akik elárulták. Megírja a halállistát és holttestek tömegén halad a célja felé, átgázolva sivatagon, a jakuzán, kimászva még a sírból is. Bill otthonában várja még egy meglepetés, de a menyasszony már nem téveszt célt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3716564876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása