Minden napra egy film

Minden napra egy film

Batwoman

2. évad

2021. július 11. - BBerni86

Családegyesítő, várost védő, bosszútervet szövő.

Kate a kriptonit megsemmisítésére szeretett volna engedélyt Karától, de az útja tragédiába torkollik. A gép eltűnik – reménykednek és keresik a túlélőket. Ám Gotham nem vár békében, amíg Batwoman visszatér. Feltűnik egy új drog, és új vezetőség kezd kiemelkedni, miközben a Varjak egyre kevésbé tudnak rendet tartani és korrumpálódnak. Ryan Wilder ártatlanul került börtönbe, és Alice esküdt ellensége, aki közvetve felelős a nő nevelőanyjának haláláért. Jókor van jó helyen, és felöltheti Batwoman jelmezét, beülhet a megkerült Batmobil volánja mögé. Luke és Mary segítenek neki, és hármasban igyekeznek átvenni Kate örökségét, amíg ő vissza nem tud térni. Alice pedig szembesül a múltja egy újabb szeletével, az emberekkel, akik azzá tették, ami – ha emlékszik rá, ha nem.batwoman.jpg

Idén nem sokat láttam a DC szuperhősös sorozataiból. A legendákat követtem, a többivel annyira lemaradtam, bele se akarok gondolni, mennyire… Mivel a Batwoman pótlásával kezdtem, folytattam az új évaddal is. Nem indult könnyen, az biztos…

Váratlan volt, hogy Ruby Rose visszaadta a szerepet – mehetett a kukába minden szál, amit az évad végén nyitva hagytak. A semmiből kellett valamit beleerőszakolni és behozni egy teljesen új hősnőt. Meg is látszott a sorozat elején, hogy valami nagyon nem stimmel. Erőltetett, görcsös, bugyuta erőlködés.

Hihetetlen is, ahogy pár rész alatt Ryan családtaggá vált. Már akkor teljesen beilleszkedett, amikor még Kate visszatérését nagyban várták. Ő is kapott egy se veled, se nélküled palacsinta szerelmi szálat – csak az ő párja bűnöző elem lett. Alibi állása lett – nem is értem, miből él meg, mert Batwoman szerepéért fizetést nem kap. Mivel próbaidőn van, elvileg ellenőrzik is, de persze senki nem vesz észre semmit.

Az átívelő történetek viszik a sorozatot, már nincsenek napi ügyek. Ha belegondolok, nem is hasonlít a végeredmény egy Batman filmre vagy sorozatra sem. Kate nyomában vannak, felveszik a kesztyűt a Fekete Maszkkal, kergetőznek Alice-szal. Semmi olyasmi, ami nyomozás vagy krimi lenne, még csak Batwoman őrjáratok sincsenek.

Az évad második felére jobban összeállnak a szálak, de nem is Ryan története kötött le. Beth/Alice nagyon előrejött, ő kapott szerelmi szálat, testvér megmentőakciót, bosszút, előle is elrejtett múltat… Ha egymás mellé tesszük Ryan és Alice karakterét, simán az antihős nyeri a főszerepet, noha a sorozat címe Batwoman.

Azt viszont díjaztam, hogy már nem LMBTQ reklámsorozatnak használják a szériát. Igaz, Ryan is leszbikus, de már nem igaz, hogy minden behozott új karakter normától eltérő szexuális beállítottsággal rendelkezik. Azt a kártyát az elején azért kijátszották, hogy Ryan fekete és rasszt vált a hősnő… Micsoda műsort csapnak egy parókán is. Értem, mi a szándék mögötte, de attól még röhejes.

Van még egy, ami pozitív hatás helyett borzalmas lett. A külcsín és a trükkök. A Batmobil katasztrófa, Ryan nem meggyőző harcos – nem véletlenül támaszkodik annyira a ruhára. A végén volt egy motoros – autós hajsza, bár felejthetném. Unalmas, semmilyen. De Batwing megjelenése és jelmeze is – egyszerűen rémes. Giccses, olcsó, ronda – de fokozhatnám. Majd fogom is, ha a Legendák évada is véget ért.

Nem Javicia Leslie volt az egyetlen új karakter. Warren Christie korrekt Batman casting, meg is állapítottam, őt szívesebben néztem volna, mint Batwoman kalandjait. Wallis Day személyében jött egy szebb Kate, és Alice múltját töltötték fel új színészekkel. Scott kikopott.

A harmadik évad már be van rendelve, és ennek a vége alapján Batman gonoszok béna újrázásait várhatjuk. Méregcsók növénye nyílik, vajon Poison Ivy is jön?

 

Batwoman – 5/3 a kezdeti nehézségek után magára talál, de azért ez messze nem Batman-film szinten van.

https://www.youtube.com/watch?v=qqa35opsdFU

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7216615234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása