Minden napra egy film

Minden napra egy film

The Fix

1. évad

2021. augusztus 22. - BBerni86

Bírósági tárgyalásos, családon belüli erőszakot leleplező, játszmás.the_fix.jpg

Maya Travis vezető ügyészként vitte az évtized ügyét. A sztár Sevvy Johnson megölte a feleségét és annak barátnőjét. Az esküdtek azonban ártatlannak találták a férfit és Maya bűnbak lett. Mindent és mindenkit hátrahagyva elment. 8 évvel később rendben van az életével. A szerelmével egy farmot vezetnek, lovakat tenyésztenek. Egykori főnöke keresi meg és ajánl fel még egy esélyt. Sevvy barátnőjét meggyilkolták, és készek megint perre menni a férfi ellen. Maya képviselheti a vádat. A nő visszatér, ahogy Sevvy is csatasorba állítja egykori ügyvédjét, aki semmilyen mocskos eszköztől nem riad vissza. Maya és Ezra Wolf újra a bíróságon csatáznak, miközben Maya egyre közelebb van ahhoz is, hogy pontosan megtudja, mi történt a meggyilkolt Jessicával.

Mennyire lehet ezt a sorozatot tárgyalóterminek minősíteni? Részben nyugodtan, hiszen zajlik a tárgyalás és a jog határozza meg a felek lépéseit. Ugyanakkor részben krimi is, hiszen nem csak a tárgyalóteremben csatároznak, hanem azon kívül. Sevvy és Wolf tünteti el a nyomokat, míg Maya és a csapat azokra vadászik. Valami ilyesminek kellett volna lennie a Chicago Justice-nak is, akkor izgalmasabb lett volna.

A történet nem kicsit emlékeztet egy megtörtént esetre is, mondhatni az OJ Simpson eset adta az alapot. Azért nem tökéletesen egyezik vele, csak jó pár motívum rárímel arra a történetre. Ez szappanosabb, továbbgondolt és természetesen a karakterek neve is más. De elég nehezen kerülhető el, hogy ne jusson az ember eszébe, ha hallott már az ügyről. Mivel eléggé más a kettő, ez nem zavart. Viszont, onnan sejtettem, mi lesz ennek az ügynek a vége. Nem volt meg az ártatlanság vélelme, az elejétől bűnösnek gondolhattuk Sevvy-t.

A végén ugyan csavarnak egy kicsit, de az már nem sok mindenen változtat. Talán csak annyit, hogy Sevvy sem egy örök szörnyetegként búcsúzik el. Kihangsúlyozzák, hogy van benne jóság és szeretet is. Csak éppen, nem csak az rejlik a felszín alatt.

Karakterdráma, így nem a látványért fogjuk nézni. Ennek ellenére amit egy jogi sorozatba lehet, igyekeztek beletenni. Sevvy világa a gazdagoké, úgyhogy láthattunk luxus lakásokat és kelléket, ruhakölteményeket. Több helyszín, sok mellékszereplő, mondhatni, amit tudtak, bele is tettek, hogy szórakoztató és változatos legyen.

A karakterek viszonylag egyszerűek. Mindenkinek van egy-egy fő jellemzője, és ennél jobban nem árnyalják le őket. Maya igazságot akar szolgáltatni. Ezra meg akar menekülni a hitelezőitől és ehhez nyernie kell az ügyet. Sevvy bizonyítani akarja, hogy megint ártatlan és maga mellett akarja tudni a családot. River Maya mellett akar lenni és visszatérni a közös életükhöz, amelyben mindketten boldogok voltak. Menet közben kevés szereplő, akiről valami titkos dolog is kiderül. Nem is mindent tudnak értelmesen összerakni – kifejezetten irritált Sevvy első felesége, aki egyrészt a férje üzletére pályázik, összejött Sevvy egykori játékostársával – még valami, ami Simpsont idézte. A filmsztár korábban sportsztár volt. – De még a nevelt fiút is bezsákolja, de minek? Vigasz szex? Sokra megy vele a srác, ha a nő azonnal elküldi, amint megteheti.

A szereposztás sorozatnézőknek kedvez. Robin Tunney nem először játszik ügyvédet, jól is állt neki Maya karaktere. De ismerős lehet Breckin Meyer, Marc Blucas is. Ahhoz felszínesek a jellemek, hogy igazán nagyot lehessen játszani, de szépen megtöltik a karaktereiket.

Bírtam ezt a sorozatot, de az is igaz, a jogi szériák mindig kis előnnyel indulnak nálam.

 

The Fix – 5/4 bár a jog kevesebb, a játszmák és a média bevonása üt, ahogy a felismerhető sztori is.

THE FIX Official Trailer (HD) Marcia Clarke ABC Mystery Series - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5616660836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása