Minden napra egy film

Minden napra egy film

Motherland: Fort Salem

2. évad

2021. augusztus 28. - BBerni86

Háborús, régi titkokat leleplező, igazi ellenséget felfedő.

A háborús helyzetben mindhárom fiatal boszorkányban nagy erő ébred, és fellépnek a nagy játszmák színpadára. Abigail több akar lenni, mint a családját folytató boszorkány, a harcos ősökhöz csatlakozna és belevetné magát a háborúba, az igazi ellenség és nem a Kórság ellen. Lassan maga mellé állítja Adilt is, akit a lány iránti szerelme és a népe üldöztetése rávezet, hogy a béke útja csak a kihalásukhoz vezethet. Tally egy kis ideig osztozott Sarahmotherland.jpg Alder életén, és az emlékekből rájön, hogy az asszonynak megvannak a maga sötét titkai. Tally az igazság nyomába ered és ezzel tisztázhatja, ki az igazi ellensége a boszorkányoknak, egy igazabb vezetést hatalomra segítve. Raelle pedig egy olyan erő használójává válik, amely az egész háborút megváltoztathatja, miközben az anyja titkait is lassan megfejti. A háború közeleg és a lányok készek oldalt választani, harcolni benne.

Ez a sorozat is kezd felnőni. Az első évaddal még csak kijelöltek pár dolgot, bemutatták a lányokat. Most már jobb a történet, az ellenfél és inkább ármányos, nyomozós, nem pedig romantikus tini műsor.

Észrevehető a folyamatos építkezés. Tulajdonképpen az első évad alapjaira egyre bonyolultabb világot és történetet kerekítenek. Visszahozzák a boszorkányok ősellenségét, és a végére kidomborítják, hogy mekkora az egész összeesküvés, aminek a főszereplők még csak egy kis részét sejtik. Közben a lányok fejlődnek, és a boszorkányok rejtett képességei, ereje is felsejlik. Még egy olyan elem, amire majd a továbbiakban lehet építeni.

Tetszett, hogy ezek a lányok elsősorban boszorkányok és katonák, már nem az a legfőbb gondjuk, hogy kibe szerelmesek és miképpen lehetnek együtt. Abigail, akitől azt várják, hogy a család vérvonalát tovább vigye, szerelmes is lesz, de elsősorban a harc érdekli, és csak kiegészítő szál, hogyan alakul a kapcsolata Adillal, vagy éppen a család milyen nyomást helyez rá, hogy férjhez menjen és lánya legyen.

Vannak is olyan részei a világnak, amit nem értettem meg a történetből. Abigail három apával rendelkezik: kb. annyira kerekedett el tőle a szemem, mint Adilnak, amikor szembesült a férfiakkal és a lány kérőivel. Mégis, hogyan? Nem derült ki, annyira nem is akarom tudni, de azért fura, hogy ilyeneket is bedobtak.

Hála égnek mindenkinek a képessége van az előtérben, és a Scylla – Raelle szerelem is háttérbe kerül. Nagyon nem kellett az édelgés, nem is illett volna a háborús közegbe. Amikor egyszer csókcsatába kezdenek, akkor is rájuk szólnak, hogy nem most van ennek az ideje. Egyet tudtam érteni.

Továbbra is érdekes, hogy ebben a sorozatban mire és hogyan képesek a boszorkányok. Nme csak az új varázslatok, de az ellenség dolgai is ötletesek, hogyan forgatják ki a mágiát és vetik be a saját eszközeiket.

Bár még direkt nem nagyon mennek egymásnak, csak a harcvonalakat húzzák meg, ami belekerült akció, nézhető lett. Így jobban ki is vagyok békülve a végeredménnyel: kevesebb a látványelem, de azokat tisztességesen összerakták.

A lányok, a mellékszereplők egyre inkább karaktert kapnak, és szeretem ebben a sorozatban, hogy nem fekete-fehér. Mindenkinek megvannak a bűnei vagy a nagy tettei. Sarah Alder továbbra is kellően izgalmas karakter, érdekel is, mit tartogatnak neki a továbbiakban.

Ez a sorozat határozottan fejlődött, és már be van rendelve a folytatás is. Nekem tetszett.

 

Motherland: Fort Salem – 5/4 a történet izgalmasan bonyolódik, és miközben kalandos, előkészíti a nagyobb részt is.

Motherland: Fort Salem Season 2 Trailer | Rotten Tomatoes TV - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3516673160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása