Minden napra egy film

Minden napra egy film

The Boys Presents: Diabolical

2022. március 20. - BBerni86

Véres, természetfeletti képességes, fekete humoros.

A férfi munkája egyszerű volt: tesztelni a képességgel bíró babákat, képesek-e a társadalomban nem kárt okozni a képességükkel. Egy kislány, akinek a szeméből lézer jött, a szívéhez nőtt. Ám a babát megsemmisítésre ítélik, amit a férfi nem képes hagyni. (Laser Baby’s Day Out) Kísérletek a szuperszérum más felhasználására: erősen képzeld el, milyen akarsz lenni és megváltozik a külsőd. Átlag Boyd fel akarja szedni a szomszéd lányt, álompasivá lényegül és a krémmel sztárok lesznek – de ezzel együtt valami mást elvesztenek. (Boyd in 3D) Új lány a suliban, a barátkozás címén a többiek csak kihasználják. Amikor megiszik egy adagot a szérumból, váratlan helyről kap új barátot, akit meg is kell védenie Deeptől. (BFFs) Homelander csatlakozik a Hetekhez, tele reménnyel és a világ megmentésére szőtt tervekkel, bár nem bánná, ha közben a legnagyobb hősként is imádnák. Egy kisiklott akció és Noir megtanítja, hogyan kaphatja mindezt meg. (One Plus One Equals Two)theboys.jpeg

A The Boys univerzum is formálódik már. Eleve, képregénynek indult, és már fut belőle egy nagyon sikeres sorozat. (Új évad hamarosan.) Már tudható, hogy kap spin-off sorozatot is, és érkezett egy animációs széria is.

Ugyan a Diabolical el van különítve az anyasorozattól, csak az univerzum egyezik, azért van egy-egy pontja, amivel kapcsolódik. Nem egy színész az animációban is hangját adta a karakterének: Chase Crawford (Deep), Elisabeth Shue (Madelyn), meg talán a legnagyobb fogás, Antony Starr (Homelander). Érdekes, hogy az antihősök, és nem a fiúk – Hughie és Billy is feltűnik egy részben, de őket más színészek szólaltatták meg.

Egy rész azonban van, ami része a sorozatnak is, és elfogadják annak előzményeket: az utolsó, amelyben bemutatják, hogy Homelander, aki tényleg az a hős akart lenni, akinek mindenki gondolja, hogyan vált antihőssé, aki csak látszatra az a hős, valójában pszichopata gyilkos. Az is talán a legerősebb epizód, gondosan építi ezt a megosztó karaktert. Olyan könnyű lenne utálni, de nem véletlenül ilyen nyomorult. Egy-egy ponton, itt is, tudom sajnálni. És még jobban alá van húzva, hogy miért akartak a fiának normális gyerekkort adni, nehogy még egy Homelander váljon belőle.

A 8 epizód mind külön történet, egy véres poénra kihegyezve. Antológiaként is simán nézhető, de darálni is jól lehet. Akad benne jobb is, rosszabb is. Van, amibe simán bele tudok magyarázni társadalomkritikát is: az emberi testből kiszakadt, életre kelt rák, mi elpusztítja a természetet és felzabálja az erdő állatait? Maga az emberiség, aki a Földet pusztítja minden állattal. Nem egyben fel lehet ismerni más műsorokat, csak véresen és fekete humorral: a baba kimenőnapja tisztára a Szabadnapos baba. A kamaszok, akiket meg elhagytak a szüleik, mert haszontalan vagy undorító képességeket kaptak és bosszúra indulnak? Red Band Society.

Néhol nekem már túl gonosz is a sorozat. Az alapszériában is vannak ilyen húzások – a bálnát még mindig nagyon sajnálom –, de itt ez az alap. Jó sok vér, jó sok gyilkos képtelenség, ami részről részre fokozódik.

A grafika sem éppen szép, de a sok vér és halál mellett el bírom nézni, hogy nem éppen Pixar minőségben pörögnek az események.

Vagyok annyira elvakult The Boys néző, hogy elnéztem ezt is, de azért ez egy gyengébb antológia. Túl szélsőséges és van az a pont, ahol már valami undorító és nem vicces. Itt elérték ezt a határt és át is lépték.

 

The Boys Presents: Diabolical – 5/3 pont arra erősít rá, ami néha az alap sorozatban is sok volt nekem: a túlságosan sötét és gonosz humorra, de a zárásért megérte megnézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1117785270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2023.11.28. 10:46:41

Amolyan Vought rövidek ezek, a lazán kapcsolódnak a The Boys sorozathoz enyhe kifejezés. Volt ami nagyon tetszett, volt ami beteg volt nagyon, de végig hozta a szintet kb. Jöhet a második évad, kísérőnek tökéletes!
süti beállítások módosítása