Minden napra egy film

Minden napra egy film

Pepe

2 rész után

2022. április 13. - BBerni86

Amikor konkurens csatornák ugyanazt adnák el, csak másképpen kicsit.

Az egyik orosz, a másik portugál sikersorozat alapján készült. Mindkettőben van étterem, nagyon különc figurák, sztárséf meg sütés-főzés. Mindkettő komédia. A TV2 válasza A séf, meg a többiekre: Pepe.pepe.jpg

A történet nagyon hamar az események közepébe ránt: 2 rész alatt minden fontosabb szereplőt bemutat és már nyakig is vagyunk a cselekményben. Kollár Gábor gazdag sztárséf megtudja, hogy a vér szerinti apja Pepe, a pecsenyesütő, akinek meg kellene mentenie az éttermét. Már az első részben társtulaj lesz, és már ekkor megindulnak a poénok, hogy miért jött, mi köztük a kapcsolat - mintha véletlenül ráhibáznának, de mégsem. Majd megismerkedünk a helyi kissé korrupt hivatalnokkal, akivel majd lehet csörtézni.

Látszik, milyen poénokra számíthatunk. Gábornak meglesznek az elképzelései, a hideg profizmusa, de ebben a környezetben az nem lesz járható út. Akkor majd jön Pepe, a fia meg az unokaöccse, és majd közösen tanulnak egymástól. Fogadunk, hogy Gábor a végére szívet növeszt és majd a fiát sem akarja kiengedni Ázsiába az anyja után?

Látszik, milyen szerelmi szálak lesznek majd. Fanni és Dani, akiknek még a neve is rímel. Vine meg Laurára vágyik, aki meg Gáborra. Mondjuk úgy, inkább az étterem ügyei érdekelnek majd, nem ezek a kavarások.

A kivitel korrekt, helyes a kisváros - szép a Dunával, az étterem meg kellően lepukkadt.

A szereposztás meg egészen döbbenetes - itt sokkal több ismert színész van, mint a másik sorozatban. Mivel komédia, sarkítottak a figurák, de egyelőre jól állt ez is - bár előre látom, hogy Mucsi Zoltán/Pepe kirohanásai nekem majd sok lesz, de 2 rész után még belefért. Fenyő Iván Lackóját meg egyelőre inkább hagyjuk, belőle már 2 rész is sok volt, bár alig láttam feltűnni.

Mosolyogtam rajta, és ennek a sorozatnak megvan az előnye, hogy nem láttam az eredetit. A séf esetében sajnos nagyon azt érzem, hogy csak koppintás. Itt ezt nem fogom tudni, ha az is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2717807561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása