Minden napra egy film

Minden napra egy film

Különben dühbe jövünk

(2022)

2022. szeptember 01. - BBerni86

Már annyiszor láttam leírva, hogy minek kellett ezt a filmet megcsinálni, és milyen rossz, hogy feleslegesnek tartom megismételni. Ugyan én annyira nem vagyok kiakadva, mint egyesek – nem vagyok elvakult Hill – Spencer rajongó -, de sok igazság van a felháborodottak véleményében is.kulonben_duhbe_jovunk.jpg

Az első, ez a film nem dönti el, hogy remake vagy folytatás akar lenni. Folytatásnak indul, hiszen Bud Spencer karakterének gyerekei a főszereplők, akik ellopják a kiskocsit az apjuk műhelyéből, aztán gyorsan el is lopják tőlük. Már felnőttként jön szembe velük egy kiskocsi újra, és onnantól kezdve egy remake világába esünk. Nagyon másolják az eredeti filmet, jeleneteket vettek át teljesen és minden itt van: a zene, a karakterek jellege, a cselekmény több pontja és még sorolhatnám.

Csak éppen minden sokkal gyengébb minőségben. Az azért durva, hogy pl. a verekedések esetében az eredeti, ami van vagy 50 éves, sokkal látványosabb és szórakoztatóbb, mint a 2022-es verzió. Most annyira unalomba fullad minden, és olyan semmilyen a külcsín is, hogy az leírhatatlan. Szabályosan untam magam, vagy azon morogtam, hogy ezt a Spencer – Hill páros mennyivel jobban meg tudta oldani.

A főszereplőkkel is igyekeztek másolni, de nagyon nem találták el. Annyi egyezik csak, hogy az egyik férfi nagyobb darab, a másik meg a szépfiú. Mondjuk, most ez sem teljesen igaz, mert ez a mostani Sorriso még csak nem is igazán jóképű, és nincs olyan védjegye sem, mint Terence Hill kék szeme volt. Nincs meg a kémia a páros között, és a másik nélkül sem működnek a vásznon. Nincs bennük szerethető vonás – az egyik egy mosolygós majdnem idióta, a másik meg egy morgós medve, akinek a kiskutyája jelent csak valamit az életben.

A mellékszereplőkkel sem jártunk jobban. Egysíkúak. A gonosz simán csak rosszfiú, mert az hatalmat jelent és élvez másokat nyomorgatni. A szerencsétlen fia, a kisgonosz meg utánozni akarja az apját. Talán a cirkuszos lányba szorult valamivel több élet, neki legalább egy szerethető pimaszsága volt, de őt sem mondanám, hogy rendesen felépítették. Védi a cirkuszt és ki lehet tenni a pontot.

A történettől nem várt az ember sokat, az eredetit sem adta el, de sikerült e téren is alulmúlniuk magukat. Annyi a film konfliktusa a kiskocsi megszerzése mellett, hogy a gazdag fejlesztő meg akarja szerezni a cirkuszosok földjét. Kreativitás, ötlet vagy valami – semmi.

Még valami, ami jellemzi, mennyire sikerült megírni a film történetét: ugyanazon a részen háromszor egymás után aludtam el rajta. Még csak nem is éjjel, hanem délutáni filmnézés közben.

Ítélet: még háttérfilmnek is gyenge, aki teheti, az eredeti nézésével millió meg egyszer jobban jár. Selejt, röviden.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr917921631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása