Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatnéző: American Horror Stories, The Lazarus Project

2022. szeptember 23. - BBerni86

Már készülök nyaralni és pakolok, így csak két sorozatrészre volt időm.

Az American Horror Stories (s02e04) ezen részében kicsit időutaztunk. Vagyis, nem napjainkban, hanem történelmi korszakban játszódott a rész. Kb. mint a Roanoke, vagy talán kicsit később, de mindenképpen a szigorúan vallásos telepesek korában.

Adott egy járvány, meg egy pap, aki arra használná a betegséget, a félelmeket, hogy hatalmat szerezzen magának. Elég messze elmennek és egyre inkább horroros a hangulat. Már a felvezetés is megfeküdte a gyomrom a fekélyes lánnyal, de amikor jött a szívevés is…ahs.jpg

Rendben, szerencsére nem premier plánban bontják a holttesteket és hasonlók, de az egésznek a hangulata sötét. Nem véres, de majdnem. Ez a rész jól sikerült fele, ahogy az emberek egyre inkább fanatikusok.

A másik szálon két fejőlány jön rá, hogyan lehetne védettséget szerezni a fekete himlő ellen. De, ott a pap velük szemben, aki meg könnyen rájuk süti a boszorkány bélyeget. Csak belekevernek némi szerelmi szálat, szexualitást – nekem ez nem hiányzott a részből.

Pedig külcsínre rendben van, és a szereposztásban is van poén. Az egyik telepest az American Crime Story-ból hozták, a másik meg a Salem egyetlen lelkiismeretes, kedves papja, aki itt az őrült szerepét kapta. Meglepően jól – pedig nekem annyira a jófiú ugrik be róla.

Horror történet a vége is – vigasztalan és sötét. De ez az egész részre igaz.

 

Haladtam egy résznyit a The Lazarus Projecttel (s01e02) is. A szerkezetet tudtam benne értékelni, de magát a részt unalmasnak találtam.

A jelenben Sarah balesetet szenved, és pont abban az idősíkban, amiről nem akarnak visszaugrani, mert a terror eseményt sikerült elhárítani. George nagyon fogja a kezét, meg imádkozik, hogy a nő jobban legyen. Archie is sulykolja, hogy a nőért nem mehetnek vissza, a világ sorsa a fontosabb.

A csavar az benne, miközben George a barátnőjéért drukkol, visszapörög az idő, és látjuk, ahogy Archie lazarus2.jpgmegmentette a világot Ross oldalán. Nagyon sokszor vissza kellett menniük, és közben egymásba is szerettek. Ez pont az az idő, amikor George és Sarah összejöttek, és látjuk azt is, mindig másképpen hogyan alakult a pár sorsa. És vajon mi lesz Ross és Archie sorsa? Szépen összecseng minden. Ez az, ami tetszett.

Még annak is van értelme, hogy George hogyan és miért fordul Rebrov felé.

Csak maga az, ahogy George várakozik és a páros korábban próbál megoldást találni egy válságra, önmagában semmilyen. Legtöbbször azt látjuk, hogy Archie és Ross ülnek, nézik a lassan átrepülő és becsapódó rakétákat.

Nem mondanám látványosnak sem. Pl. a rakétákat becsapódni sem látjuk. Az akciók egyszer, tévében elmennek, de ott is van ismétlődés és buta megoldás.

Vagyis, még mindig nem barátkoztam össze a sorozattal.

 

Mivel még pakolok, van egy ledőlt könyvespolcom, amit rendbe kell tennem, holnap is csak sorozatokról mesélek. Viszont, utána majd jönnek filmek és lesz évadismertető is – a nyaralásom alatti időre előre írtam posztot, ne maradjunk filmek nélkül.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2417938218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása