Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatnéző

A mi kis falunk, White House Plumbers, Class of '09, Silo, Chicago Med

2023. június 04. - BBerni86

Nézzük, mit néztem a hétvégén. Kiemelkedően jót nem, de azért kellemes részek akadtak.

Vasárnapi ebéd mellé A mi kis falunk (s07e17).

000ami717.jpgÚjdonság talán annyi, hogy nagyon úgy gondolom, Gyuri alakja rendszeres mellékszereplőnek vissza lesz írva. Már vissza is tették a figuráját a főcímbe. Nem örülök neki, ő pont az a túlságosan karikatúra alak, ami inkább idegesít, mint nevetettet. Most különben talált kocsi kapcsán kevergett.

De maradt a szokásos felépítés: három történet egyben. A talált kocsi, amivel cameo szerepet kapott Vastag Tomi. Piroska félelme, hogy Zömbiknét kihasználja valami bájgúnár. Pali bácsi és az eltűnt liba esete.

Vagyis, minden a szokott. De legalább hangulatos volt, és Gyuri egy-egy megnyilvánulását leszámítva nem volt túlzottan erőltetett. Azon még mosolyogni is tudtam, ahogy Stokit kiakasztotta a libavadászat.

 

A Class of ’09 (s01e05) viszi tovább a vonalat, amit vártam. Egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogyan született meg az MI rendőrségi rendszer, és már fejtegetni kezdik azt is, hogy korruptan jár el.000class15.jpg

Közben még pár választ is adtak – megmutatták, miért vannak testpótlásai két szereplőnek is. Mondjuk, az előző rész végi zárás sejtette, de így már egyenesen ki is van mondva. Azt meg kifejezetten érdekesnek lehet találni, hogy a pótlás miképpen fejlődött az évek alatt. Egészen más a jövőbéli, mint a jelen korszakában.

Amit még érdekesnek találtam még, a kapcsolatok alakulása 30 év tükrében. Pl. van egy házaspár, akik a múltban ismerkedtek meg, a jelenben erős páros voltak, a jövőben már elváltak. És bírom, ahogy ez a sorozat adagolja az infókat, mi történt az emberekkel. A thriller vonalon is ezt játsszák, csak ott talán kiszámíthatóbb, mi történik.

 

000whp15.jpgA White House Plumbers (s01e05) zárt, és tulajdonképpen ebben is a pontokat tették ki. Ha rövidre akarnám vágni, a két főszereplő lett a balek, akiknek el kellett volna vinni a balhét. Még csak észre sem vették, hogy erre vannak kiszemelve. Egy kis idő, hogy ráébredjenek dolgokra és így is döntést kell hozniuk, mit tegyenek.

Szánalmasak, szerencsétlenek, és értelme sem volt az egésznek.

A történet zárta, így kerekebb, de az egész sorozat valahogy fura és nem esett jól. Az sem segített, amire a Kennedy-merénylet kapcsán célozgattak. Jó nagy rúgás az egész a kormánynak, elnöknek – korrupt és megvető, szemét mindenki, ha valami következtetést le akarok vonni.

 

A Chicago Med (s08e20) pihenő részt kapott a végére készülve. Már tudják, hogy jön a változás, egyesek helyezkednek, de még nem robbantott senki. Kivárnak.000cm820.jpg

Helyette orvosi eseteket láttak el – volt egy fogyókúrázó férfi ájulással és fáradékonysággal. Olyan plusz poénnal a végén, hogy azon csak mosolyogni tudtam. Még aranyos is volt, ahogy mindketten azon merengtek, mit szól majd a párjuk, ha meglátja a másik, mit ’szültek.’ Igen, itt van egy olyan eset, amikor a nő csak a vajúdásnál jött rá, hogy terhes. És még orvosi magyarázat is van rá, hogy lehet ilyesmi a 21. században. Azt is eláruljam, a férfiből mi került ki? Nem, legyen valami rejtély is.

Oliver Platt alakítását és a karakterét is bírom, de ez a szerelmi szál már az agyamra megy. Most is találtak egy helyzetet, amit feleslegesen húznak. A barátnőjének ugyanis van egy bátyja, aki elég morc. Most komolyan, ezt kell átívelve nézni?

A másik, hozott magánéleti szál Dean, a fia és Hannah története. Nagyon remélem, hogy nem mennek el abba az irányba, amit most belengettek. Ilyen szerelmi háromszöget aztán nagyon nem akarok látni.

De szerencsére 2.0 műtős eset, a házaspár története és a kórház fóbiás nő esete is több súlyt kapott, mint ezek a magánéleti játszmák.

 

A Silo (s01e06) most kicsit George múltját piszkálta.

000silo16.jpgVagyis, megint nem a nagy rejtély felé haladtunk. Juliette kénytelen volt szembenézni azzal, hogy milyen a férfi múltja, és ez mit jelenthet a kapcsolatukra nézve.

Szépen megvolt írva, karakterépítő rész és a játszmákat hozta ez is. Csak, nagyon tudom, mit akarok látni, és egyre távolibbnak érzem. Ha minden felfedezés ilyen lassan jön, és ennyi kitérő epizód lesz, igencsak messze van még, hogy Juliette megfejtse a szenzorok és a kinti világ rejtélyét…

Elnéztem, önmagában jó volt, és derültek ki fontos részek. Mint a megfigyelőrendszer, és a bírók munkájának több mélysége. Igen, itt az előismeretem húzza le. Ez az a sorozat, amiről sokkal jobbakat írnék, ha összevárom, és egyben mesélnék az évadról.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6818138934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása