Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatnéző

Billions, Only Murders in the Building, Justified, The Afterparty, Harley Quinn, My Happy Marriage, Foundation

2023. szeptember 02. - BBerni86

000billions73.jpgKis lépések és Chuck ügyködése. Vagyis, a Billions (s07e03) ezen része kevésbé tetszett. Ugyan ki van jelölve az évad fő konfliktusa, de annyira kisszerű lépéseket tettek jelenleg, hogy azt nem tudom szórakoztatónak minősíteni. Chuck és Mike méregetik egymást, mindketten igyekeznek meghatározni, hogyan tovább. Mellette Wendy és Waggs is válságba jutott, amiből próbáltak kitörni. A maga öltönyös, keménykedő stílusa megvan, de az a nagy húzás, valami emlékezetes, az nem volt benne. Lépjünk is hamar tovább!

 

Bírom ezt a sorozatot, a humorát, de most kissé úgy éreztem, kiszámíthatón halad. De mi is volt az Only Murders in the Building (s03e05) részben? Kb. úgy vezetik a gyanúsítottak útját, mint a The Afterparty évadban.000only35.jpg Legutóbb, a rúzs miatt gyanús lett Charles párja, aki most gyötrődött is, hogy szakítson-e, hogyan kérdezgesse, vagy mi legyen. Közben Oliver meg arra jött rá, hogy az ő kiszemeltjének is van vaj a fején, és ő is gyanús. (Különben én ezért drukkoltam, poén lenne, ha Streep lenne az évad gyilkosa, de ahhoz korainak érzem az 5. részben bedobni ezt.) Mabel meg románcba bonyolódik a fotóssal. Kb. ezek a fő vonalak. Mindenkinek jutott humoros rész, kis magába szállás. Sok helyszín, jó színészi játék. Én meg azon kezdtem agyalni, ha ez a záró évad, akkor vajon milyen vizekre viszik őket a végére? Mindenki kap személyes happy endet, vagy ennél eredetibbek is tudnak lenni? Mert bizony, most úgy tűnik, mindenki párkapcsolat felé halad, ha inognak is egyes viszonyok ilyen-olyan okból.

 

Elköszönt a Justified: City Primeval (s01e08), és a legjobb jelző, amit akár az egész évadra is be tudnék dobni, 000jcp.jpga furcsa. Annyira vártam egy poént, miért érinthetetlen Mansell. Annyira szerettem volna, ha valamin felkaphatom a fejem. De annyira szimpla, semmitmondó lezárást kapott az egész, hogy az valami fájdalmas. A nagy leszámolás is, ez mi volt? Kiakasztó. Hosszan tudnám sorolni, miért nem tetszett, ahogy zárták a szálakat. És a legtöbbet az egész évad alatt írogattam, így nem is ismétlem meg. Egyetlen esemény volt benne, amin azért megcsillant a szemem. Nem csak nekem hiányzott, és a végére megérkezett: Boyd, a színész karaktere meghalt. Így jött a sorozatbéli Boyd, vagyis Walter Goggins. Az ő röpke jelenetében több élet volt, mint az egész részben különben. Azért durva az is, hogy rajta mennyivel kevésbé látszik az eltelt idő.

 

A végéhez közeledik a The Afterparty (s02e09) is, amiben most Isabel meghallgatására került sor. A sorozatrész maga előtte, hogy mi volt az inspiráció. A Gázláng. A nő határozottan úgy érzi, hogy a fia meg akarta őrjíteni, és a000thea29.jpg pénz áll minden mögött. Ez egy olyan irány, ami nekem különben tetszik is, szívesebben nézném Edgart ravasz és kissé sötét szereplőnek, mint annak az egyszerre zseniális és szerencsétlen férfinak, akinek a menyasszonya látta. A történet tehát alakul, de a rész stílusa nem tetszett. Olyan harsány színek voltak benne és ezek a ruhák – egyszerűen bántotta a szemem. Isabel kék ruhája volt a mélypont, de különben sem tetszettek a külcsínek. Ha már Gázláng, akkor visszafogottabb is lehetett volna. Igen, a harsány, amivel ezt a részt leginkább jellemezném.

 

Apokalipszis közeli helyzethez képest meglepően humoros és már szinte aranyos résszel jött a Harley Quinn 000harley48.jpg(s04e08). A jelenbe kb. 1 héttel később visszaérő főszereplő párosnak Nora mesélte el, mi történt és hogyan lett a világ fekete-fehér. Vagyis, láthattuk Lex tervét, miközben humoros elemként lekövethettük, Bane mit szerencsétlenkedett Olaszországban. Annyira szerencsétlen nyomorult, hogy az már aranyos. Nme is hiányoztak a főszereplők, kellően jópofa és dinamikus lett a rész nélkülük is. Jól is esett, hogy meg merték mutatni, hogy van maga a világ is annyira erős, hogy Harley és Ivy nélkül is tud miről szólni. Ok, a humora nekem néhol sok – Nora szexéhsége katasztrófa, de inkább vigyorogtam, mint morogtam a héten. Plusz, Ivy megkapta a hét beszólását, miután látta, hogyan hat Supermanre, hogy takarásba került a Nap.

 

A másik heti animációm viszont csak megzavarni tudott. Már nem értem, mit akar a My Happy Marriage (s01e09)000myhm19.jpg és merre halad. Eddig is zavarosnak találtam, hogy az új szereplő segíteni akar vagy ártani, és most a szokottnál is zavarosabb ilyen értelemben a viselkedése. Miyo egészsége volt mellette, amit mindenki ragozott, és itt is ki kellene már mondani pár dolgot, mert csak találgatnak. Amit eddig biztosnak hittem, már azt sem venném biztosra. Kevés cselekmény, sok találgatás és fokozott rejtély. A külcsín még mindig szép, és a főszereplő páros kapcsolatát is érzékenyen igyekeznek megfogni, de most akkor is egy kérdőjel, ami erről a részről eszembe jut.

 

000f28_2.jpgA heti kedvencem, de lassan a heti nézősök között a kedvencem a Foundation (s02e08) volt. Viszik tovább a vonalat, hogy mindenki kap legalább egy kis szerepet, és már majdnem az évad tetőpontján van minden cselekményszál. Nagy összecsapások jönnek, és már elkezdték a nagy felfedezéseket megtenni. Most 2 is volt – Demerzel kapcsán Alkony Cleon felől, de Hajnal és a királynős is hasonló következtetéseket vontak le bizonyíték nélkül. A másik a szigetről és lakóiról Gaal és Salvor oldalán. Egyértelműen megvannak a kedvenc szereplőim és000f28.jpg történetszálaim. Most megint láthattuk, Hari mennyire okos. Egy kis töredékből is összerakja a sztorit pillanatok alatt, és még emberséget is tudott mutatni ebben a részben. Szimpatikusnak találtam Hajnal és a királynő kettősét is, ők tényleg beforraszthatnák a népeik közti háborús sebeket. És már másnak is látom a sorozat alapkonfliktusát: csak nem kisül a végére, hogy még mindig robotok vs. emberek csata van? Már elkezdtem szemezni a könyvekkel is, de Asimov olyan univerzumot írt, hogy jó sok olvasás kellene. De ha így húzza a sorozat az idegeim, rá fogom szánni magam.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9918206197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása